Reklama

Reklama

Když muž miluje ženu

  • USA When a Man Loves a Woman (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při návštěvě rodinného poradce vyjde najevo, že jejich vztah je hluboce narušený. Situace v rodině se zhoršuje a tak se manželé na čas rozhodnou žít odděleně... (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý a neurážlivý film, u kterého přesně vím, proč jsem o něm v devadesátých letech ve videopůjčovně nevěděl. Nebyl vlastně důvod a herecké výkony Andyho a Meg to rozhodně nezachraňují k lepším filmovým zážitkům. Ale pokud jste emotivní a oceníte dobré lidi, tak si vztah těchto dvou v tomto filmu jistě užijete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $50,021,959Tržby Celosvetovo $77,900,000║ ťažký film, ktorý v rukách daného režiséra nedokáže naplno využiť potenciál a strhnúť danou sklučujúcou rodinnou témou /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď muž miluje ženu je zaujímavý (a nečastý) pokus ukázať svetu, že alkoholizmus sa môže tykať aj ženskej populácie, ale celkové spracovanie je nemastné neslané, rozťahané a nudné a nepomôžu tomu ani herci v hlavných úlohách. Meg Ryanová občas má záchvaty ukázať svetu, že je charakterová herečka (Odvaha pod paľbou, Piková trojka), ale príliš jej to nikto nežerie a chudáčisko šarmantný gentleman Andy Garcia, ktorý nikdy nemal hviezdne maniere a preto ho mám rád, to sám nemá šancu utiahnuť ani keby sa rozkrájal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak to bylo, když Bart volal do baru Vočkovi? „Je tam, prosím vás, nějaký Al, příjmením Koholik..?“ Je to prosté. On miluje ženu, ona miluje flašku, s drobnými peripetiemi nakonec vše vyřeší a zlo závislosti odjede antabusem. Je vždycky dobré, když film vyvolá nějaké emoce, ať už jsou jakékoliv a mě třeba neskutečně rozčilovala postava Meg Ryan, která v přítomnosti dětí chlemtá jak duha z Divotvorného hrnce, chová se neskutečně sobecky a přitom všem obviňuje svého manžela A.Garciu, který by měl obdržet Nobelovu cenu za toleranci a při jehož zamilovaném pohledu počnou jabloně pučit i uprostřed tuhé zimy. Vím, měla to ve scénáři, ale k čemu to bylo, když vše stejně popřelo společné sypání si popele na hlavu v samotném konci. Krom přemrštěné stopáže mně tak nejvíc kazilo dojem právě to všudypřítomné klišé a jak se praví v jedné reklamě, to pak dále (v hollywoodské produkci) destilujeme. A destilujeme. A destilujeme. A destilujeme.. Apropo, na devítileté dítě neuvěřitelně přirozený herecký výkon od T.Majorino v roli Greenovic starší dcery - místy předčila i svoji hodně přeceňovanou filmovou maminku.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Až jsem se tomu divil sám, líbilo se mi to. Příběh se mi zdál hloupý, ale docela mě dostal. Herecké výkony Andyho Garcii a Meg Ryanové jsou dobré (Andy lepší). Dobrý film, ale nic úžasného to není. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Prvá časť filmu sa jasne nesie v oblasti science fiction .... Prečo ? No ja som ešte nevidel a nepoznal takého milého, úctivého, láskavého, dobrého, šarmantného a milujúceho muža a manžela, ktorý nezvyšuje hlas a všetko rieši milým slovom .... Tu bol charakter roly Andyho Garciu značne zidealizovaný. Ďalším faktom je, že Meg Ryan je sexi kočka, ale , bohužiaľ, nikdy z nej nebude klasická charakterová herečka. Zaujímavá bola už samotná téma, a tou je alkoholizmus ... Ale alkoholizmus ženský .... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když muž miluje ženu a když žena miluje flašku, hned je zaděláno na slzopudný doják s dobrými herci a hezkou hudbou. Pokud právě máte náladu nechat se dojmout, pro slzy nevidět chyby ('sím, 'sím, kde se prodávají takhle dokonalí manželé? jednoho Garciu bych si objednala) a vaše nervy i žaludek unesou pateticky kýčovitý závěr, pak směle do toho. Já jsem si včera dala repete po letech a jakkoliv jsem od té doby podstatně cyničtější čůza, to téma se mě prostě úzce dotýká. Až příliš často a příliš zblízka jsem měla (a bohužel stále mám) příležitost sledovat, co alkohol s lidmi dělá, jaké vyrábí agresivní zrůdy či hnusné trosky, co postrádají veškeré zábrany a nejsou schopny ovládat ani vlastní vyměšování. Moralizování filmu mi tím pádem v nejmenším nevadí a kdyby všechny lihovary a pivovary exlopodovaly, implodovaly nebo vyschly, tak bych se snad samou radostí ožrala! 71% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klika, že nevznikla dvojka s názvem Když žena miluje muže, protože film o alkoholismu, kde se víc mluví než pije, je zábavný asi jako akčňák o Mírových sborech. Všude se tu válí tolik romantiky, tolerance a omluv, až by si jeden myslel, že být alkoholik je docela príma koníček. Chtěl bych mít tak hodné kamarády, jak hodný má tenhle film scénář. Klady hledejte ve výkonech dětí, modrých očí Meg Ryan, něco tvrdšího pro zmírnění praštěné metráže zase určitě najdete v lednici. To je vlastně asi jediné místo na světě, kde Alice neměla schovanou flašku. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Když Michael miluje svou ženu Alici, tak asi něco není v pořádku. Alice se totiž raději než se svým manželem a dětmi mazlí s láhví alkoholu. Když však muž miluje svou ženu, tak se v době jejího léčení postará o děti i domácnost. Když se pak za odměnu dozví, že své manželce nedává životní prostor, čímž vlastně způsobil její náklonnost k chlastu, tak zahanbeně odchází. Je jisté, že se zase vrátí, protože ji miluje, ale mne již v době vysílání tohoto velkoláskového nesmyslu před obrazovkou nikdo nenajde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dráma absolútne naruby. Navzdory hlavnej hereckej predstaviteľke a je to iba dobre. Andy Garcia v úlohe muža snov, ktorý bude stáť pri svojej žene za každých okolností a ktorého prostredníctvom hollywoodski producenti naznačujú obyčajným ženám, že aj takí chlapi predsa existujú! Louis Mandoki tu mal omnoho viac zatlačiť na pílu a ukázať problém ženského alkoholizmu menej melodramaticky a viac realisticky. Ale buďme vďační aspoň za snahu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Presne tak nasladlé a lepkavo cukornaté ako likéry, na ktorých bola Alice (Meg Ryan) závislá. Ovšem v žánri už klasika a oceňujem aj pohľad "z druhej strany" na alkoholizmus žien. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Tento romantický film,ktorý rozpráva skutočne krásny príbeh dvoch milujúcich sa ľudí,o ich ťažkej manželskej kríze a páčil sa mi už len pre obsadenie skvelých hercov a samozrejme ich podanie výkonu vo filme,veľmi ma oslovil... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal typickou romantiku formátu Meg Ryan,ale překvapivě se mi dostalo něco jiného. Slušné drama o ženě závislé na alkoholu a síle lásky jejího manžela, který s ní drží v dobrém i zlém. Bohužel právě Meg Ryan je hlavním záporem filmu, protože jí tato poloha vůbec nesvědčí a na rozdíl od Andyho Garcii je absolutně nepřesvědčivá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto melodramatu není chvíle, kdy je v domě rodiny oko suché. Téma láska a vina. Výjimečná pohádka o rodinné krizi, nadávkách, kletbách a alkoholismu. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příběh nesympatické a sobecké ženy, která si nevážila svého milujícího a chápajícího manžela. Psí oči Andyho Garciy mi normálně dost vadí, tady mi ho bylo dost líto. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Piju celý den, piju všude, piju v komoře a piju v dětském pokoji, když tam děti nejsou.." Jednoznačně vůbec nejlepší filmové dílko Luise Mandokiho, který dané téma tak naprosto dokonale chápe, až se mi tomu nechtělo věřit.. Ten Bassův scénář s tou spoustou opravdu skvostných dialogů se mi zdá naprosto dokonalý, a tak to měl vlastně Mandoki o dost snazší.. Nebo právě naopak ?? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný film, ktorý ak mal o niečom vypovedať, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Meg Ryan zrejme veľmi alkohol nepije, lebo jej výkon bol nevieryhodný a Garcia bol nevýrazný. Najlepší výkon tu podala malá Tina Majorino. Ani mená známych hercov z toho nemohli urobiť viac ako priemerný film, ktorý vyzerá ako by bol televízny. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Toto není jen romantický film, i když tam hrají, a dobře, nádherná žena často obsazovaná do romantických filmů a charismatický fešák, zde i ideální vzor otcovství. Je to o silné lásce bez silných kýčovitě umělých záběrů a o odhodlání a vytrvalosti v boji o tu lásku, což nemusí být snadné ani v běžném životě, v normálním prostředí, s každodenními starostmi a povinnostmi, jaké může řešit každý druhý člověk třeba celý život. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, opravdu super film. Hlavní role opět bravurně zvládnutá Meg Ryan, i Andy Garcia. A rozkošné ztvářnění rolí obou holčiček. ()

Reklama

Reklama