Reklama

Reklama

Když muž miluje ženu

  • USA When a Man Loves a Woman (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Když se jednoho dne vrátí Mike domů, musí se postarat o děti, protože jeho žena Alice není doma. Přijde pozdě v noci a je hodně opilá. Stěžuje si, že je toho na ni moc. Mike ji uklidní a rozhodne se, že si udělají dovolenou v horách. Tam je Alice každý večer opilá, a nejinak je tomu po návratu domů. Jednoho dne to s pitím přežene a skončí v nemocnici. Slíbí Mikeovi, že se půjde léčit a prosí ho, aby ji neopouštěl. Mike se snaží zvládnout svou práci, domácnost i výchovu dětí. Když se žena vrátí z léčení, chovají se sice k sobě s Mikem vlídně, ale nedokáží překonat podivný ostych. Alici navíc vadí Mikeova až příliš úzkostlivá péče. Při návštěvě rodinného poradce vyjde najevo, že jejich vztah je hluboce narušený. Situace v rodině se zhoršuje a tak se manželé na čas rozhodnou žít odděleně... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (70)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milý a neurážlivý film, u kterého přesně vím, proč jsem o něm v devadesátých letech ve videopůjčovně nevěděl. Nebyl vlastně důvod a herecké výkony Andyho a Meg to rozhodně nezachraňují k lepším filmovým zážitkům. Ale pokud jste emotivní a oceníte dobré lidi, tak si vztah těchto dvou v tomto filmu jistě užijete. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Toto není jen romantický film, i když tam hrají, a dobře, nádherná žena často obsazovaná do romantických filmů a charismatický fešák, zde i ideální vzor otcovství. Je to o silné lásce bez silných kýčovitě umělých záběrů a o odhodlání a vytrvalosti v boji o tu lásku, což nemusí být snadné ani v běžném životě, v normálním prostředí, s každodenními starostmi a povinnostmi, jaké může řešit každý druhý člověk třeba celý život. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Opilecké, manželské, děti, denodenní kolotoč starostí × americké. Stále dokola, pila a bylo jí odpouštěno, pak šla do "karantény", vrátila se dobrá, odešel manžel, do toho zmatené děti plné zmatených emocí. Kdyby mi nebylo z mužské strany vysvětleno, o čem vlastně ten film (z pohledu muže, který miluje), asi bych to nikdy nepochopila. Ale to je už jiná stránka a jiný film.. Meg Ryan nemusím, ale tady byla dost dobrá. ..jo, chlast slast.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když muž miluje ženu a když žena miluje flašku, hned je zaděláno na slzopudný doják s dobrými herci a hezkou hudbou. Pokud právě máte náladu nechat se dojmout, pro slzy nevidět chyby ('sím, 'sím, kde se prodávají takhle dokonalí manželé? jednoho Garciu bych si objednala) a vaše nervy i žaludek unesou pateticky kýčovitý závěr, pak směle do toho. Já jsem si včera dala repete po letech a jakkoliv jsem od té doby podstatně cyničtější čůza, to téma se mě prostě úzce dotýká. Až příliš často a příliš zblízka jsem měla (a bohužel stále mám) příležitost sledovat, co alkohol s lidmi dělá, jaké vyrábí agresivní zrůdy či hnusné trosky, co postrádají veškeré zábrany a nejsou schopny ovládat ani vlastní vyměšování. Moralizování filmu mi tím pádem v nejmenším nevadí a kdyby všechny lihovary a pivovary exlopodovaly, implodovaly nebo vyschly, tak bych se snad samou radostí ožrala! 71% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dějově jednoduchý příběh v úrovni romantické telenovely na obehrané téma alkoholismu. V souvislosti s ním se mi vybavily naše filmy, zaobírající se stejnou problematikou: Ikarův pád, Tažní ptáci a Dobří holubi se vracejí. Srovnání se vyhnu, protože to bych srovnávala nesrovnatelné. Neodpustím si ale výsledek hodnocení, který u mne v tomto případě vychází 100 procentně ve prospěch naší televizní tvorby a to jak herecky, tak i dramaticky. To je potěšující konstatování. V tomto hvězdně obsazeném filmu se hodně polemizuje a hrají tam věrohodně snad jen ty dvě malé holky. Průměrný, ale docela příjemný film, obzvláště po ránu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Mae Whitman v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo od 17. května do 8. srpna 1993 v Los Angeles, San Francisku (USA) a také v Mexiku. (ČSFD)

Reklama

Reklama