Reklama

Reklama

Dvě zlomené duše, které spojí spalující vášeň. Susan SarandonováJames Spader v příběhu milostného vzplanutí odvážné ženy a mladšího muže... Bílý palác představuje netradiční místo k seznámení, jedná se totiž o rychlé občerstvení s hamburgery. Právě zde dochází k prvnímu a bouřlivému setkání místní servírky Nory a úspěšného mladíka Maxe. Když se později úplnou náhodou znovu shledávají v zapadlém nočním baru, podaří se jim překonat prvotní rozpaky a společně prožijí nezapomenutelnou noc plnou vášně. Zdánlivý románek na jednu noc se nečekaně rozvíjí v hluboký vztah porozumění dvou zlomených duší ze St. Louis, které pojí smutná a tragická minulost. Zatímco temperamentní Noře zemřel mladý syn, Max přišel při autonehodě o svou milovanou manželku. Vzájemná žádostivost ale nedokáže tak lehce zahojit rány na duši, proto jejich milostný vztah prochází turbulentním vývojem. Osudové lásce navíc nepřejí společenské bariéry v podobě výrazného věkového rozdílu a odlišného sociálního statusu. Pokud nechtějí ztratit naději na společnou budoucnost, musí ve svém nitru objevit nové hodnoty. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nebudu hodnotit příběh jako takový ale celek .Dobré výkony Spadera a Sarandon.Spader už mi s tím očicháváním přišel jako pes který zkoumá jestli by si fena dala říct.Jinak příběh byl celkem dobře natočený ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

I když na csfd film nemá moc dobré hodonocení, je rozhodně vysoce nadprůměrný a troufám si říct, že je tomu tak kvůli výkonu Susan Sarandonové. Její Nora je tak opravdová, že bych se do ní zamiloval i já a Maxovi se vůbec nedivím :-) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Já nevím, strašně ráda bych kvůli oběma hlavním představitelům dala víc, ale asi nejsem životem ještě tak semletá, abych tomuto příběhu uvěřila. Susan Sarandon vykreslila postarší číšnici Noru velmi reálně, ovšem postava Maxe... Jen příklad: nejdříve je nám představen coby prototyp odpovědnosti a pak si klidně sedne totálně zlitej za volant. Dosadit za ústřední dvojici méně schopné herce, asi bych Bílý palác po půl hodině vzdala a byla bych tak ušetřena poněkud směšného závěru. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Pokud by byl konec bez happy endu, dala bych určitě o hvězdičku víc. Americký divák dostal, co potřeboval. A já si říkám: škoda....jinak byl film přesvědčivý. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o rozdíl pouze 13let, nevím o čem tu melete lidi. Možná se vám zdá, že naopak je to naprosto v pořádku-v tom případě jste pokrytci a víte hovno o životě. Mimochodem její životní partner Tim Robinns se kterým žije od 1988 a má s ním dva syny je stejně starý jako James Spader -tudíž je zřejmé, že věkový rozdíl nehraje roli, pokud se dva milují :P ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tři roky po své slavné roli a rok před další si Susan Sarandon střihla roli starší učitelky vášně. Jistě to není klasický romantický film, na druhé straně zde jedinou překážkou stojí jakési společenské normy, které už ale v 90. letech jistě nebyly tak upjaté, jak se zde hovoří. Jistě, někdo se mohl dívat na ženu, která je starší než mladík přezíravě. Našli by se tací. Ale že by tedy Amerika tak svobodnou zemí, jak se o ní hovoří? Těžko říct. Spíše než se společností, jak se téměř na konci ukáže, bojují oba sami se sebou a se svými tragédiemi. Susan Sarandon zde ale jasně potvrzuje, že i v tomhle věku byla pořád kočka. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma spájajúca osudy dvoch traumatizovaných ľudí, mladého úspešného Maxa a zrelej čašníčky Nory. Obaja totiž prišli o svojich milovaných, Max o manželku a Nora o syna. Tá naviac akoby trpela utkvelou fixáciou na Marilyn Monroe. To všetko spolu s vekovým a spoločenským rozdielom vytvára množstvo dramatických situácií, ktorých sa herci a produkcia zhostili celkom dobre. Produkcia naviac dodala kvalitný hudobný podklad, ktorý však na mnohých miestach akoby bol odniekiaľ vypožičaný. Tento netriviálny ľúbostný pomer však nakoniec končí banálnym happyendom. 65% ()

Zofinka2 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil. Na Jamese Spadera se dobře kouká a na starší Susan Sarandon taky. I chemie mezi nimi fungovala, tak to hodnotím jako lepší průměr. Film má dobré dialogy. Ten film můžu viděti i několikrát za sebou a vždy mi něco nového dá. Spader a Sarandon jsou mí oblíbení herci, tak mi nedělá problém vidět to znovu. Susan Sarandon je tu nesympaticky trhlá, ale právě proto, že je úplně jiná než její milý, proto má film své kouzlo. Ne nadarmo se říká, že protiklady se přitahují. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Scénář 3 režie 4 herci 5 výprava 3 celkem 15 hodnocení 75% Bohatý mladý vdovec vyhrabal vykopávku a za 20 let ji zas zahrabe asi. Život je složitý. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Silný příběh založený na kontrastech věku obou protagonistů a různých sociálních prostředí, ze kterých pocházejí.   Zejména Susan Sarandon si to své hraje velice přesvědčivě. V některých scénách je doslova úžasná. Síla filmu spočívá v barvitém vylíčení rozdílů mezi společenskými vrstvami a s tím spojených postojů k životu, vzdělání a vzorcům chování.  Toto porovnání nutí diváka k zamyšlení nad tím, co je pro plný a šťastný život skutečně důležité, a co naopak zůstává pouhým prázdným, bezcenným pozlátkem. ()

cienfuegos 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení mi uchystal tento americký film, který vypráví o lásce mladšího muže ke starší ženě. Sám jsem něco podobného, ovšemže v jiných kulisách, zažil či poznal na vlastní kůži. Tady se tvůrcům podařilo ještě přidat další moment, on pochází ze zámožnější vrstvy a navíc je Žid a ona je chudá, obyčejná žena, prodavačka, která má problémy s placením nejen za elektřinu, kterou jí i jednou vypnou. Snad taky někdo natočí film o lásce a soužití citlivého muže s superhysterickou ženou, a to alespoň tak, jako se podařilo postihnout vztah dvou lidí, muže a starší ženy v tomto filmu. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný příběh o náhodném setkání, které přerostlo v lásku, který je však neobyčejně vyprávěn. S citem, laskavým humorem, bez falešného sentimentu. Herecké výkony skvělé - především Susan Sarandon byla výborná (scéna s vysavačem nebo návštěva na díkůvzdání). ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film, který ale má oproti běžné "romanťárně" něco navíc, a to jednak skvělé herecké výkony hlavních představitelů, a jednak dilema týkající se toho, nakolik jsme ochotni upřednostnit své city před očekáváním okolí, rodiny, případně vlastními zakořeněnými představami o tom, co je vlastně "správné", nakolik jsme v životě ochotni riskovat a pouštět se na "neznámou půdu". Působivý příběh ještě umocňuje pěkná hudba. ()

angelle 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si ozaj užila. Prenádherný James Spader a úžasná Susan Sarandon vytvorili veľmi uveriteľnú a na prvý pohľad jednoduchú dvojicu, ktorá sa nemusela potýkať s veľkými životnými problémami, ale s jednoduchou otázkou - Som schopný priznať si vzťah so staršou ženou?  Aj takéto problémy sa vyskytnú v živote človeka a som rada, že sa autorka knihy rozhodla využiť svoju fantáziu práve na toto. ()

Reklama

Reklama