Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze (137)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Felix Gallardo se možná v Kolumbii cítí u jezírka s hrochy jako chudý příbuzný a školák skutečných narko-šíbrů, ale tahle paralelní lekce z dějin (nebo most mezi 3. a 4. sérií?) se dosavadním třem sezónám může podívat zpříma do očí. Kvalitativně totiž neztrácí. Ano, dobové Mexiko a Felix jako narkobaron jsou v něčem tuctovější než Pablo a gentlemani z Cali, ale v tom je právě síla seriálu. Pomalu, nenápadně plyne, někdy jen variuje známé situace, ale dává jim zajímavé měřítko, zneklidňující podtext, který vynikne o to víc, když znáte současné výpovědi o stavu věcí. Třeba Heli Amata Escalanteho, který se režijně podepsal pod vrcholný pátý díl a podtrhl odvahu Netflixu angažovat artové režiséry s hodně radikálním CV. Druhý příklad - výtečné retro krasojízdy sedmého a osmého dílu, pod kterými je podepsaný rozevlátý mexický formalista Alfonso Ruizpalacios. Cit pro detail a atmosféru těchto dílů je stejně výjimečný jako cit tvůrců pro typový casting. Proměny hlavních postav i neustálý příval zajímavých vedlejších figur povyšuje Narcos mezi elitu. Mexikánci se tu mohou cítit, jako doma, i když vrchol seriálu spojený s dalším výtečně zvoleným protagonistou Kimim přichází na pomezí devítky a desítky. Nemůžu si pomoct, ale opět nadšení nad narkobaladami. Hlavně ta, kde kyne dobrácký vrahoun Don Neto, rve srdce. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Než vypukla Válka o drogy, jak ji známe dnes (kdy už ani nelze poznat, kdo je proti komu a kdo se čeho dopouští), než přerostla v nefalšovaný otevřený konflikt plný válečných zvěrstev a zločinů proti lidskosti, kdy proudí miliardy narko dolarů od lidských trosek v Americe do honosných haciend v Mexiku, tak na samém počátku bylo několik "outsiderů", kteří se rozhodli z do té doby nekoncepčního pašování trávy udělat "seriózní" byznys skrze první kartel. Což se jim dařilo tak dobře, až chytli slinu, uvědomili si, že se nemusí vystavovat přímé hrozbě pěstování, protože mají ohromnou "konkurenční výhodu" v podobě ohromných a obchodu otevřených hranic s USA. Rozhodli se tedy zaštítit distribuci "bílého zlata"; a od toho momentu šlo všechno do háje. Je paradoxní, že pokud něco první sérii "spin-offu" Narcos vyčítat, tak právě určitou "selankovitost", protože oproti předchozím kolumbijským řadám, to nesporně je mnohem poklidnější, méně emoční i násilné a více byznysové. Ano, je to o období, kdy DEA hledala svou tvář, kdy si narkotrafikanti teprve začínali uvědomovat, co že to vlastně mají v rukou, kdy to bylo stále spíše o gentlemanských dohodách než o uřezaných hlavách na zápraží. O časech, kdy ještě netušili, že nemusí být otroci v soukolí politiků a policejních složek, ale naopak že oni jsou ti, kdo politiky dosazují a rozhodují na koho policie zaklekne. Čili ano, ještě to není to Mexiko, kde vztahy a intrikaření mezi jednotlivými kartely zostuzují i kutí piklů ve Hře o trůny. Nic z toho neznamená, že by to nebylo výtečné a zajímavé. Je, jen si to musíte párovat vůči stavu o jednu dvě dekády později. Obsazené je to perfektně, málokterý seriál má takové štěstí na šťavnaté vedlejší postavy; speciálně Don "mexický Krobot" Neto a Pablo "mexický Zedníček" Acosta tomu dodávají srdéčko a duši. Na rozpočtu se nešetřilo, (nejen) dobová výprava je ohromující. Mnohým bude vadit Luna jako hlavní kápo, protože "není tak charismatický ani šílený jako Escobar a El Chapo je tu (zatím) jen jako podržtaška větších šíbrů". To je nesporně pravda, ale Luna to hraje výtečně a právě ta jeho nenápadnost, to že to celé "řídí jako kravaťák firmu", je jeho předností, která ho odlišuje a činí zajímavým. Navíc tvůrci výrazně pracují s jeho párováním oproti Peñově charakteru; oba jsou outsideři z vidlákova, které nikdo nebere vážně a i když už úspěch mají, tak jenom protože se zrovna hodí jejich šéfům. Více než solidní rozjezd, který plně obstojí sám o sobě a nejen jako doplněk ke kolumbijské trilogii. A oproti ní má značnou výhodu v nezměrném potenciálu do budoucna, protože až se to dostane do bodu, kdy padne El Padrino, tak se uvolní místo pro již zmíněného podržtašku. A pak to terpve započne. | S1: 4/5 | ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIKDY JSEM NA JEDNOM MÍSTĚ NEVIDĚL TOLIK MARIHUANY.“ ... „MYSLÍM, ŽE JÍ NA ŽÁDNÝM MÍSTĚ NIKDY ANI TOLIK NEBYLO...“ /// Tak snažej se z toho vymáčknout, co se dá... Nechyběj brutální scény, vraždy nevinnejch, zhrzený manželky a milenky... Ovšem pro sérii je nejdůležitější, že tihle bratři nemaj charisma těch předchozích záporáků. Až asi poslední dva díly mají co nabídnout. Sice poučný, ale zároveň (bohužel) nejslabší „Narcos“. Asi nejde donekonečna vyprávět vo tom samým... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mezi lidma se povídá o tom, jak jsem toho gringa ujebal popelníkem k smrti. 3.) Začínal jsem ve skleníku. 4.) Thx za titule ,,titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale zřejmě nejslabší Narcos. Prostředí Mexika je určitě lákavé, ovšem postavy nezajmou tak, jak předtím. Michael Peňa není Pedro Pascal a Diego Luna nemá charisma Escobara ani Kmotrů z Cali Cartelu a to je docela problém. Jediná šílená postava, která fakt baví je Rafa. Akce je spíše komorní než velkolepá a není ji bohužel moc, protože nikdo proti sobě pořádně neválčí jsou zde spíš osobité vraždy, které jsou sice detailně brutální, ale očekával jsem daleko víc. Mírné zklamání, ale na 4 to pořád je. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem čekal na čtvrtou sérku Narcos...až ji zrušili a místo toho udělali nový seriál (a smlouvy s tantiémy mohou začít nanovo). A ačkoliv mi trvalo skoro rok se prokousat na konec (těch super seriálů pořád přibývá a přibývá), jsem s novým směřováním seriálu velice spokojen a za pár měsíců si rád vpálím druhou sérii. Ihned po ohlášení castingu jsem si nějak nedovedl představit Michaela Peñu v takto vážné roli a nutno říct, že až do konce jsem si na to nezvykl, nicméně Diego Luna je naprosto skvělý a přeji mu zářivou budoucnost (a že ho díky Star Wars Rogue One seriálu čeká). Sečteno a podtrženo, seriál si drží svou velkou kvalitu, jde pouze o to, jak vám sedne dějově. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Aneb jak hypícký zkuřka k matroši přišel. Pořád ještě veselá a hravá záležitost, ovšem několik výhrad bych si dovolil předestřít. Právě nyní a zde. Tak! Napjatí jako šlachy? Už to bude.... už to bude.... a je to tůůůů! Kulyk projeví svůj názor. Burzy v napětí, fanynky spontánně ovulují, Žentour vyráží na oslavné turné. - Felix osciluje jen a pouze mezi dvěma polohami. Prohnaný kmotr a přizdisráč, co se studem nedokáže podívat lidem do očí. To je poněkud plochá figurka, nemyslíte? A ten Kikit jeden, Camarena, který ve skutečnosti rozhodně nebyl Jiskrou jasnou a Timurovým odlitkem, by zasloužil típnout hned po úvodních titulcích prvního dílu, protože.... vylhané Dušíny nikdo nerad. Celé dílo je poněkud nesoudržné, a to více, než je i u seriálu vhodné. Vidíte, málem bych zapomněl - Rafan ,,kár" Quintero mohl taky dostat do vínku nějakou snesitelnou mrdnu, a ne strašidelnou Tessu. Ale! V rámci akce rozjezdy pro hvězdy se, jak pevně věřím, můžeme těšit na lepší příští. Guzmáne, pojď k nám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mali by ste mi dať medailu za to, že som tie zvieratá držal na uzde..." Dlhšie som Mexico Narcos odkladal, hodnotenia neboli tak super presvedčivé ako u Narcosa, ale skúsil som a už po prvom diely som vedel, že to bude ok. Po ďalších 2-3 dieloch som už bol závislý jak pravý "narko" a môžem smelo vyhlásiť , že Mexico Narcos je minimálne rovnako kvalitný ako prvý Narcos. Sám za seba poviem, že ani neviem rozhodnúť ktorý narcos je lepší. Mal som svoje obľúbené postavy aj tam aj tu. Veľmi, ale naozaj veľmi ma potešilo, že sa dej odohráva takmer v rovnakom období ako prvý Narcos a mnohé postavy sa vrátili. Nekonečne vďačný som bol za návrat Pacha, ale v jednej scéne sa objaví i Pablo Escobar so svojími banditos. Hlavná postava je tak trochu v pozadí, taký samotár , naoko bez ochranky, no sicarios , no banditos, ale veľmi zaujímavé postavy boli Don Neto, Rafa , Amando, Chico... Možno nie je tak akčný a krvavý ako prvý Narkos, ale príbeh a postavy sú rovnako prepracované a ja sa fakt nemám na čo sťažovať. Niektoré priemerné hodnotenia ma trochu udivujú, ale u mňa maximálna spokojnosť a jeden z naj seriálov aké som kedy videl. 100%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní navázání na skvělé série z Kolumbie - v polovině se děj začne trochu rozpadat pod spletencem linií a postav, ale to brzo přejde a poslední díly už jsou zase slušně soustředěné. Jen už to není takové drama, a s tak zajímavým záporákem jako byl Escobar. Diego Luna si to herecky dává velmi dobře, ale jeho postava je tiše kalkulující šedá myš, a s tím se moc velké divadlo dělat nedá - a bohužel na ní není vidět ani nějaký zásadnější vývoj. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám. Po "Narcos" jsem se na tohle dívat nechtěla, jelikož jsem byla dost skeptická, že to nebude už tak super. Nicméně jsem se hodně spletla. Je to naprosto skvělé. Jiné, ale skvělé. Těším se na další sérii. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nesouhlasím s některými názory, že tahle řada je zatím nejslabší. Je možná na první pohled fádnější, ale to je asi to, co mě na tomhle seriálu tak moc baví. Ta tuctovost, až nenápadnost, která tak ostře kontrastuje s předchozími sériemi, plných zběsilé akce. Ale když vezmete v potaz bezchybnou výpravu, hereckou strohost Diega Luny a buldočí zarputilost Michaela Peñy, vychází mi z toho spolu s kvalitním příběhem zase opět maximální hodnocení. Samozřejmě s otevřeným koncem a další sérii zatím někde hodně za bukem. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to slabší a to hodně, málo záběru, málo akce a hlavně hercům na kloub trošku trvá než se člověk dostane. Příběhově to je sice zajímavé ale strašně pomalým tempem se to ubírá, ono jsem zvědavý na druhou sérii a věřím že dotáhne tohle do konce a bude to mnohem lepší. Předchůdce byla jiná káva jako tohle ale tady je to přeci jen start, konec sice nabíral trošku lepší tempo ale přesto slabší. Spokojenost je vysoká ale má to hodně much a proto doufám že druhá série to celé napraví. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opět velmi povedlo! Tentokráte se z Kolumbie přesouváme do slunného Mexika, přičemž i zde dostaneme nekompromisní dávku akce, drog, neustálých intrik a s tím spojenou i neotřelou lekci z této temnější stánky tamní historie. Jediným nedostatkem tedy zůstává fakt, že jsem byl neustále nucen porovnávat postavy Diega Luny a Wagnera Moury z původních “Narcos”, z čehož bohužel první jmenovaný nevyšel úplně se ctí. Postava Félixe Gallarda zkrátka vedle Pabla Escobara působí jako chudý příbuzný. Avšak až na tento detail se stále jedná o velmi povedený seriál z prostředí drogových kartelů, který byste si rozhodne neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „What I’m building here is an empire!" ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

slaboučký odvar libovolné série původních Narcos, který na obou stranách postrádá výrazné postavy a celkově dost působí únavou materiálu, kdy se ukazuje, že drogovou tématiku zřejmě donekonečna dojit nepůjde.. Mexico je od první do poslední epizody takové nijaké, chybí napětí, pořádná akce a vlastně skoro všechno, co učinilo z předchůdce dnes už takřka kultovní záležitost.. navíc není věnován skoro žádný prostor samotnému budování impéria a nabyté postavení Lunova Felixe tak vůbec nepůsobí věrohodně.. sedm dílů z celkových deseti pro mě bylo čiré utrpení, výjimkou byla pouze epizoda 5, kde se děj protne s Kolumbií, což dodá aspoň na chvíli trošku šťávu, a pak závěrečná dvojice epizod, kde tempo lehce graduje, ale nakonec to stejně víceméně nikam nevede.. odklepnutou druhou sezónu skoro určitě vynechám, třebaže závěrečný příchod Scoota McNairyho by mohl být příslibem lepších zítřků - vidím to tak, že k tomu, abych dal seriálu ještě šanci, by mě snad mohl přesvědčit jen případný návrat Pedra Pascala, což asi není moc pravděpodobné.. jinak samozřejmě chápu, že se seriál věnuje poklidnějšímu období drogových dějin, které předcházelo řežbě, již známe z původních Narcos, ale přesto bych očekával, že jeho zpracování nebude taková ukrutná nuda... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria: Je to lepšie napísané ako tretia séria Narcos o tom sekuriťákovi. Takisto to je špičkovo zrežírované, takže v tomto ohľade to hravo strči do vrecka seriál El Chapo. Keď už sa vyskytne nejaká prestrelka, tak je to žrádlo jak po technickej stránke, tak aj čo sa týka gore scén, ktorých je tak akurát, aby to pôsobilo drsne ale nie je to žiadny nechutný gorefest. Asi najväčší problém sú postavy. Postava policajta Kikiho je síce stokrát sympatickejšia ako Murphy v podaní otravného Holbrooka. Na druhej strane Pedro Pascal bol o niečo charizmatickejší. Takže celkovo to je na policajnej strane viacmenej vyrovnané. Oveľa horšie dopadol hlavný ťahúň tejto série. Veľký mafián Miguel Ángel Félix Gallardo v podaní Diega Luny. Prvú polovicu série pôsobí ako taký poskok, ktorý sa chodí za každým doprosovať, aby ostatní šéfovia pristúpili na jeho plán. A keď sa mu to podarí, tak ho naďalej neustále ponižujú jak policajti tak aj skorumpovaní politici. V tej chvíli ho má divák chuť skôr ľutovať namiesto obdivu. A to je problém. Diego Luna to po hereckej stránke tiež nezachránil a nedodal postave aspoň štipku charizmy. Najviac viditeľné aká to je vlastne nevýrazná postava bez charizmy sa ukáže (pozor spoiler) v epizóde v ktorej sa znova na chvíľu objaví Pablo Escobar v podaní geniálneho Wagnera Mouru. Behom ich spoločného rozhovoru Lunu úplne zatieni. V druhej polovici série sa Luna konečne trochu odviaže a už nenechá so sebou vyjebávať. Lenže je neskoro a na Escobarové alebo El Chapové príhody sa to ani zďaľeka nechytá. El Chapo sa tu behom celej série objaví ako jeden z poskokov. Takže si viem predstaviť, že by sa seriál mohol venovať od tretej serie jeho postave, akonáhle v druhej pravdepodobne dokončia líniu s Felixom Gallardom. Tá by mohla byť podla záverečného cliffhangeru oveľa napínavejšia ako prvá séria, ktorá pôsobí ako úvod v ktorom sa máme zoznámiť so situáciou v Mexiku v 80tych rokoch. Z ďalších postáv ma bavil Don Neto. Rafael Caro Quintero mal potenciál stať sa tým nebezpečným magorom, ale vďaka otrasnému obsadeniu chlapíkom, ktorý vyzerá jak komický Ind, pôsobí trápne. Takže s výslednými kvalitami som celkom spokojný. Rozhodne to je lepšie ako tretia séria Narcos, ale na Pablov príbeh v prvých dvoch sériach Narcosu to nemá. 7/10. 2. séria: Má stále rovnaký zásadný problém ako tá prvá. Hlavný hrdina Miguel Ángel Félix Gallardo je proste šupák. Keď už príbeh rozpráva o mafiánovi, tak ten by mal byť ultimatívna a hlavne prefíkaná a všetkého schopná sviňa. Nie nejaký chudák na ktorého keď sa niekto zle pozrie, tak sa div nerozplače. A to jeho kruté rozhodnutie v poslednej epizóde mu u diváka žiadny rešpekt nevybuduje. Skôr naopak. Prakticky každá ďalšia postava mafiána ho v tomto seriáli zatieni. Našťastie tých charizmatických mafiánov ktorým sa dej venuje, tu je dostatok, takže to nuda nie je a bol som zvedavý jak všetci skončia. Osud Gallarda bol aj tak viacmenej spečatený. Potešilo ma hlavne, že sa tu v niekoľkých dieloch objavil Kolumbijský mafián Pacho Herrera z pôvodného Narcosu. Každá jeho scéna bola neskutočne napínavá. A kvôli nemu som pretrpel aj cameo otravného sekuriťáka. Veľký priestor dostal mafián Pablo Acosta a jeho romantická línia. To bolo trošku divné. Asi snaha nejakého priekupníka poľudštiť. Užíval som si postupný vzostup Amado Carrillo Fuentesa a trenice medzi šéfmi plazy v Sinaloe a Tijuany. Tunelová krysa El Chapo tiež pekne postupuje v hierarchii. Snaha DEA polapiť Gallarda je celkom napínavá, ale tak nejak očakávateľne bezzubá. Nový ťahúň policajnej línie je ale celkom dobrá postava. Celkovo je táto séria dobre napísaná a sem ta sa dočkáme štýlovej a krvavej prestrelky. Záver uzatvára líniu s Gallardom a príbeh Camarenu a zároveň obsahuje poriadne vráta otvorené dokorán pre nevyhnutné udalosti, ktoré budú nasledovať a Gallardo nám ich v skvelom rozhovore s agentom DEA trefne popíše. Takže vznikne tretia séria Narcos: Mexiko? Na jednej strane je o čom točiť, ale na druhej strane rozmach jednotlivých kartelov a následnú vojnu medzi nimi dostatočne zmapoval Netflixovský seriál El Chapo a to hlavne jeho druhá séria, takže by sa zbytočne len opakovali. Som zvedavý jak sa v Netflixe rozhodnú. 7/10. 3. séria: moje obavy sa naplnili. Tretia séria sa zaoberá udalosťami, ktoré už zmapoval Netflixový seriál El Chapo v prvej sérii. Samozrejme tu sú nejaké dejové odlišnosti, keďže v obidvoch prípadoch sa skutočnosť kvôli dramatizácii upravovala. El Chapo je viac naivný, ale keďže sa venuje len Chapovej línii, tak v nej ide viac do hĺbky. Na druhej strane táto séria Narcosu je až príliš dejovo roztrieštená a venuje sa mnohým líniám, ale príliš povrchne. Naviac má strašne pomalý rozbeh a celá tá línia s policajtom vyšetrujúcim vraždy žien je rovnako otravná ako legendárne neznesiteľný sekuriťák. Zas tu máme proste postavu, ktorá sa pohybuje v špinavom prostredí, ale napriek tomu sa snaží si uchovať kúsok cti, čo nikdy nefunguje a ani divácky to príliš zaujímavé nie je. Zadosťučinením je len nevyhnutný tragický koniec takýchto nerozhodných naivkov. Postupne sa do centra deja série dostane boj kartelov o moc, keďže po odchode Gallarda ostala diera, ktorú sa snažia všetci zaplniť. A prebieha to nielen tak ako diváci už mali možnosť vidieť v seriáli El Chapo, ale aj ako to sám Gallardo vo finále druhej série Narcosu opísal. Silný požierajú slabých a vedenie štátu s tým stále nič extra nerobí, keďže je v tom zapletené tiež. Na jednej strane máme nesympatickú súrodeneckú bandu Arellano Felixových a na druhej zmáhajúceho sa tunelového krtka El Chapa. A popritom si nenápadne svoje impérium vybuduje letecký sympaťák v čiernom Amado. Jeho osud je rovnaký ako u Pacha Herrera a bandy z Cali. Z tohto biznisu sa neodchádza. Škoda, že sa dopustil rovnakej chyby. Ale som rád, že tu znova dostal veľký priestor Pacho Herrera v podaní neskutočne charizmatického Alberta Ammanna. Som rád, že dostatočne zaplnili dieru ohľadom jeho konca, keďže v tretej sérii pôvodného Narcosu to až príliš odbili. Bohužiaľ aj vďaka tomu táto séria pôsobí ako taký zlepenec, ktorý chce zaplniť všetky diery z minula ale ako celok to nie je vôbec dostatočne súdržné. Záver série má tentoraz depresívne posolstvo. Jedna generácia zla bola porazená a druhá už nastupuje a dobro? To prinajlepšom môže udržovať akú takú rovnováhu. Čím skôr to agenti DEA pochopia, tým skôr budú môcť viesť normálny manželský život. Ak by ďalšia séria Narcosu nevznikla, tak by to vôbec nevadilo, pretože to ako sa El Chapo postupne dostane k moci a ako ďalej prebieha vojna kartelov z Tijuany a Sinaloay, pekne mapuje druhá séria seriálu El Chapo. Narcos má síce produkčné zázemie a technické spracovanie prestreliek o 1-2 triedy lepšie, ale dejovo už ani táto série nič nové nepriniesla. Preto dávam len slabých 6/10. P.S. potešilo ma, že v jednej epizóde tí gangsteri sledujú seriál BH90210 a snívajú o živote tých boháčov. () (méně) (více)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno že záporák nie je taký výrazný ako Pablo a Cali Cartel. Ale inak je Mexico akčnejšie a krvavejšie. Celá séria a projekt je pre mňa chuťovkou. Mám rád tému drogových vojen. Mám rád tú hru kartelov, ktorým nie je nič sväté proti byrokracií ktorá zastupuje spravodlivosť. Mexico som zhltol a užíval si každý diel s rovnakou intenzitou a radosťou ako prvé tri série zasadené v Kolumbií. Jedna z najlepších vecí akú Netflix vytvoril. To že Peňa a Luna sú najslabšie články kompenzuje každý iný herec a postava, ktorá sa v seriály objaví. Dýcha to precíznosťou. Neviem sa dočkať druhej série. 1. séria - 100% Druhá séria je minimálne rovnako dobrá ako prvá. Som veľmi šťastný, že sa tento seriál dostal na úroveň kvalitnej konverzačky s niekoľkými chuťovými prestrelkami. Tvorcovia sú si istejší a herecky je to na úrovni. Prerod Diega Lunu je tu zobrazený bez najmenších príkras. Najviac poteší, že aj napriek tomu, že držíme palce DEA tak rovnako držíme palce aj jemu, aby to všetko ustál. Množstvo postáv z pôvodných Narcos sú čerešničkou na torte. A prísľub tretej série, ktorá by mala byť tým, čo pre pôvodný Narcos bol Cali carter má až zimomriavkový efekt. Scoot McNairy kupodivu vo svojej úlohe uveriteľný a s množstvom silných miest. Santaolalla skvelý a Andrés Baiz ako režisér je zase stávka na istotu. Som nadšený a teším sa na to čo bude ďalej. 2 séria - 90% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ série: určitě slabší než Narcos. Dění v Mexiku je podáno totálně nezajímavým způsobem. Nejdřív to vypadá podobně: rodící se drogový boss a nějaký nový agent, který mu půjde po krku. Samozřejmě i pár dalších postav. Nikdo z nich ale není ničím výjimečný. Snad až na Kikiho, Michael Peña tu předvádí poměrně dobrý výkon, určitě se mi tu líbil víc jak třeba v Ant-Manovi, nekomediální role mu svědčí. Škoda, že vypravěčem je v této sérii někdo jiný, někdo, jehož ani neuvidíme. Vzhledem ke konci série se to pochopit dá, ale tím spíš celá série vypadá víc jako dokument s klasickým voice-overem. Felix vypadal na začátku celkem slibně, ale postupem času mě jeho postava začala neuvěřitelně štvát. Vůbec z něho nešel strach a respekt, jaký na začátku původního Narcos budil Pablo Escobar. Felix už od začátku působí jako neuvěřitelnej kretén a pěknej debil, kterej si respekt nezískal ale vyobchodoval, vymluvil a vyprosil. Až jsem se divila, že ho nikdo nepodrazil. Jakej rozdíl to je, je krásně vidět ve chvíli, kdy se Felix s Pablem setká, jednoznačně vrchol série a bohužel i seriálu (Pablo Escobar také může za to, že hodnotím o něco lépe). ----------------------- DRUHÁ série: zejména první polovina se táhne jak smažák při krájení. Měla jsem pocit, že se tam nic neděje, že by bylo úplně jedno, kdybych to přeskočila. Měla jsem problém u toho udržet pozornost. K tomu mě Felix štval čím dál tím víc a já se hrozně těšila, kdy se mu to všechno sesype pod rukama. Vypravěč se tu konečně přesunul i před kameru a je to asi nejzajímavější postava ze série. I tak ale žádnej zázrak. Vrchol nastává v druhé půlce série pár epizod před koncem, kdy atmosféra nejvíc připomíná tu z původního Narcos – napětí, nečekané zvraty, zajímavé dialogy o něčem. Dokonce jsem začala víc vnímat i soundtrack, což je ve výsledku asi to nejlepší, co série nabídla. Uvidíme, co třetí série, jestli bude. S odřenýma ušima seriál jako celek ode mě má zatím 7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová destinace, úplně nové herecké tváře, nový podtitul. Na nejnovější přírůstek do rodiny Narcos se sosutředila veliká pozornost, zaznamenal jsem, že mnoho kritiků zprvu usuzovalo, že to na své starší úspěšné bratříčky (tím myslím samozřejmě první tři série) mít nebude a ta špetka dokonalosti tomu jednoduše bude chybět. Malinko možná chápu, co tím mysleli, ale suma sumárum, Narcos Mexico je prvotřídní počin s jen málo kosmetickými nedostatky. Tím nejdůležitějším atributem jednoznačně bylo sehnat charismatického herce, jenž by dokázal unést celý seriál a diváci by si jeho počínání na obrazovce užívali plnými doušky. Zpočátku jsem sice choval k Diegu Lunovi a jeho postavě menší pochyby a k spekticismu tudíž chyběl doopravdy malý kousek, ale jak čas plynul, tak jsem pochopil jeho osobnost. Na Pabla sice nemá, ale kdo z ostatních taky, že ? Trochu mě zarazilo, že příběh se rozjížděl docela pomalým tempem, ale ke konci to nabralo slušné otáčky, kde o přestřelky a příběhové zvraty nebylo nuze. Skvělý soundtrack, výborné vygradování, natěšenost na druhou sérii zde tudíž panuje. Teď si asi říkáte:,, Tak proč tomu ten ignorant napálil jen čtyři hvězdy?" Chyběla mi zde lepší a propracovanější postava na druhé strany barikády, postava agenta Peňy totiž "Kikiho" převálcovala na plné čáře. Za mě dávám 84 % ()

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

Reklama

Reklama