Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko - Série 3

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Nová generace šéfů kartelu soupeří o moc, novináři se snaží odhalit pravdu a policisti, vojáci, agenti i politici balancují na tenké hraně mezi spravedlností a korupcí. (Netflix)

Recenze (54)

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťku to tak nějak s odřenýma ušima stále drží, hlavně díky výborně natočeným akčním scénám. Ale linka s mexickým strážníkem a jeho hledáním sériového vraha je dost nudná a ta postava je strašně otravná a chová se naprosto nelogicky. Když si navíc na konci uvědomíte, že to nijak nesouviselo s dějem zbytku seriálu, přijde vám to plně zbytečné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka jde přesně v duchu hlavního hrdiny. Příliš se zde neakční, spíše taktizuje a chytře povídá. Důležité je mít pokud možno low profile a chytře táhnout figurkami na šachovnici. Po démonovi Escobarovi, hezounkovi Felixovi a gentlemanech podnikatelích z Cali je to další příběh narkobarona, který byl zřejmě ze všech nejcivilnější a nejrozumnější, s tím byly spjaté i výsledky. Spíše než na velkolepou akci se trojka zaměřuje primárně na politickou scénu a na to navazující policejní vyšetřování, stejně tak pečlivě a do detailu rekonstruuje novinářskou práci a nebojí se ani vcelku vkusně vsunout do pozadí celého příběhu jakéhosi nepodstatného dirty poldu hledající masového vraha žen. Ten mi paradoxně přišel nejvíce syrový a autentický, navíc bravurně zahraný. Jako celek pochopitelně tradičně chytlavé, zábavné, přidrzlé. Přesně tak, jak to máme rádi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plnohodnotné zakončení jedné dlouhé a úspěšné drogové poutě, pokud budu počítat původní sérii, tak jeden z vůbec nejúspěšnějších seriálů Netflixu. Říkal jsem si, že bez Diega Luny to bude slabší, ovšem José María Yazpik jej hodně dobře zastoupil a stal se pro mě jednoznačným tahákem této sezóny. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Como estas, cabron?"  Veľmi som si obľúbil tento seriál, napriek neustálemu porovnávaniu s Narcosom.  U mňa sa mu tento seriál minimálne vyrovnal. Poznám tie postavy a tešil som sa na nich. Občas sa aj v tejto sérii objaví môj obľúbený Pacho, ale táto séria je skôr o vzostupe a páde Amada-pána nebies. Veľmi dobrá postava a výborne zvolený sympatický herec. Trocha kritiky predsa len dám, pretože seriál má viacero liniek a tak to silné postavenie Amada, ktoré si vybudoval, tu nevidíme v takej miere, aby si divák povedal, že prezývka Pán nebies mu naozaj sedí. Dejová linka v ktorej mexický policajt hľadá vraha bola tiež fajn a skvele zapadla aj keď s drogami a kartelmi súvisí len okrajovo. Radosť mi robil aj Chapo, vždy keď sa objavil bolo o akciu a zábavu postarané..."Že vraj ste narkobarón!!?" , "Nie, nie ja som farmár..." "A čo pestuješ?" "Fazuľu a kukuricu..." V závere je jasné že "farmár" Chapo to má namierené poriadne vysoko a dúfam, že vznikne aj 4. séria, kde si ho poriadne užijeme. Adios cabrones...100%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S prehľadom doposiaľ najhoršia séria. Tvorcovia naplnili jednotlivé diely zbytočnou vatou a miesto diania z kartelov sa zameriavajú na zväčša pomerne nevýrazné, vedľajšie  dejové línie. Napríklad príbeh okolo policajta hľadajúceho vraha žien bol naozaj nezáživný a zbytočný. Keby som nebol zvedavý, ako sa vyvinú konflikty medzi kartelmi, 3. sériu by som možno ani nedopozeral. A keďže som si naštudoval, akým smerom sa bude vojna Sinaloy s Tijuanou odvíjať, veľmi zvážim, či dám prípadnej novej sérii z Mexika ešte šancu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hořkosladký konce, ty já prostě miluju. Ať už v podání hlavní linie, která je jen takovou předvěstí na to, že big drug war is coming, ale také v případě té (z dalších) vedlejších, kdy rozpolcený (ex)policejní hrdina vyšetřuje na vlastní pěst vraždy mladých dívek. Vše je takové správně "mexické". Na jedné straně spousta odhodlání, na straně druhé ještě víc korupce a peněz, které to často uklidí někam k ledu. Nebo rovnou pod zem. Takže za mě nefalšovaná spokojenost, kterou poslední dva díly vykoply na maximum. A teď vzhůru na prcka! Moc jsem si ho tady neužil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje obavy sa naplnili. Tretia séria sa zaoberá udalosťami, ktoré už zmapoval Netflixový seriál El Chapo v prvej sérii. Samozrejme tu sú nejaké dejové odlišnosti, keďže v obidvoch prípadoch sa skutočnosť kvôli dramatizácii upravovala. El Chapo je viac naivný, ale keďže sa venuje len Chapovej línii, tak v nej ide viac do hĺbky. Na druhej strane táto séria Narcosu je až príliš dejovo roztrieštená a venuje sa mnohým líniám, ale príliš povrchne. Naviac má strašne pomalý rozbeh a celá tá línia s policajtom vyšetrujúcim vraždy žien je rovnako otravná ako legendárne neznesiteľný sekuriťák. Zas tu máme proste postavu, ktorá sa pohybuje v špinavom prostredí, ale napriek tomu sa snaží si uchovať kúsok cti, čo nikdy nefunguje a ani divácky to príliš zaujímavé nie je. Zadosťučinením je len nevyhnutný tragický koniec takýchto nerozhodných naivkov. Postupne sa do centra deja série dostane boj kartelov o moc, keďže po odchode Gallarda ostala diera, ktorú sa snažia všetci zaplniť. A prebieha to nielen tak ako diváci už mali možnosť vidieť v seriáli El Chapo, ale aj ako to sám Gallardo vo finále druhej série Narcosu opísal. Silný požierajú slabých a vedenie štátu s tým stále nič extra nerobí, keďže je v tom zapletené tiež. Na jednej strane máme nesympatickú súrodeneckú bandu Arellano Felixových a na druhej zmáhajúceho sa tunelového krtka El Chapa. A popritom si nenápadne svoje impérium vybuduje letecký sympaťák v čiernom Amado. Jeho osud je rovnaký ako u Pacha Herrera a bandy z Cali. Z tohto biznisu sa neodchádza. Škoda, že sa dopustil rovnakej chyby. Ale som rád, že tu znova dostal veľký priestor Pacho Herrera v podaní neskutočne charizmatického Alberta Ammanna. Som rád, že dostatočne zaplnili dieru ohľadom jeho konca, keďže v tretej sérii pôvodného Narcosu to až príliš odbili. Bohužiaľ aj vďaka tomu táto séria pôsobí ako taký zlepenec, ktorý chce zaplniť všetky diery z minula ale ako celok to nie je vôbec dostatočne súdržné. Záver série má tentoraz depresívne posolstvo. Jedna generácia zla bola porazená a druhá už nastupuje a dobro? To prinajlepšom môže udržovať akú takú rovnováhu. Čím skôr to agenti DEA pochopia, tým skôr budú môcť viesť normálny manželský život. Ak by ďalšia séria Narcosu nevznikla, tak by to vôbec nevadilo, pretože to ako sa El Chapo postupne dostane k moci a ako ďalej prebieha vojna kartelov z Tijuany a Sinaloay, pekne mapuje druhá séria seriálu El Chapo. Narcos má síce produkčné zázemie a technické spracovanie prestreliek o 1-2 triedy lepšie, ale dejovo už ani táto série nič nové nepriniesla. Preto dávam len slabých 6/10. P.S. potešilo ma, že v jednej epizóde tí gangsteri sledujú seriál BH90210 a snívajú o živote tých boháčov. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od závěrečné třetí řady jsem v koutku duše očekával něco odlišného. Závěr minulé série sliboval pořádnou válku jednotlivých kartelů (Sinaloa, Juarez, Tijuana), na to zde ale bohužel nedošlo. Mně to ani tak nevadilo, ale dokážu si představit dost lidí, kteří budou kvůli tomu zbytečně brblat. Absenci Felixe Gallarda jsem skoro ani nezaregistroval, ostatní ansámbl ho nahradil docela obstojně. Potěší nové postavy, kdy hlavně policista z Juarézu Victor Tapia do seriálu přináší svěží vítr, jeho linku považuji z těch vedlejších za tu nejzdařilejší (o to více tragický jeho příběh je!). Akce se zde člověk opět moc nedočká, ale těch pár přestřelek je natočených neskutečně (příkladem budiž ta scéna v klubu s hudebním podkresem kapely Depeche Mode, to považuji za absolutní highlight třetí řady, ta gradace, práce se světlem, brutálnost...paráda!). Závěr opět vystupňovaný do extrému. Ve výsledku mě osobně mrzí, že tolik prostoru nebylo věnováno El Chapovi. Tato postava si to z důvodu své historie zaslouží (tak snad se něčeho ještě dočkáme v budoucnu). Za mě opět poctivých 8/10 ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, udělaný tak mistrně (ale bohužel je to skoro všechno zřejmě i pravda), že vám nezbývá nic jiného, než si nějakého toho narkobarona oblíbit. Po chytrém Félixovi z první a druhé série to tady jasně vyhrává ještě mazanější  Amado (tímto ho tedy zdravím do Chile!). ()

Chen 

všechny recenze uživatele

S ohledem na delší pauzu se musím přiznat k tomu, že jsem se v postavách na začátku trochu ztrácel, ale postupem času jsem si (zhruba) vybavil, co nám bylo v minulosti nabídnuto. A pokud jde o třetí a finální řadu, tak ano, možná by mohla být více "ukončena" a možná o trochu akčnější, ale to neznamená, že jsem se nudil. Je to propletené, napínavé a velmi dobře zahráno, což nechalo zapomenout na většinu negativ. Jen pro info, testy DNA byly v roce 1994 už dostupné, ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jelikož mi mexická odnož Narcos přirostla k srdci mnohem méně než její kolumbijský bratranec, hodně dlouho mi trvalo než sem se "donutil" ke třetí sérii a byla to chyba. Nejen, že pochyby o tom co si budu pamatovat byly zažehnány téměř okamžitě a velmi rychle mi naskákalo kdo je kdo a co se stalo, ale hlavně je třetí série suverénně nejlepší sérií a víc než solidním zakončením. Konečně se tolik nekecá a prakticky od začátku se něco děje a není toho zrovna málo. Paralelních a poměrně důležitých dějových linek je sice minimálně pět, ale všechny (včetně třeba vedlejší linky s mexickým policajtem snažícím se vyšetřit vraždy žen) fungují jak mají, každá dostane dostatek prostoru a nakonec se vše (ne)uspokojivě uzavře.Jedině snad Amadova linka, kdy Amado byl celou dobu víceméně hlavní postava, mi po tom všem co rozjížděl přišla ke konci lehce uspěchaná, ale to je spíš detail. Jinak je totiž závěrečná řada výborná a napravuje rozpačité dojmy z těch místy se táhnoucích předchozích sérií...80% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí (poslední) série - (7,5/10). Narcos: Mexico nikdy nemohl dosáhnout kvalit původního Narcos. Mohl se alespoň přiblížit. To se mu povedlo na výbornou. Olovo létá vzduchem, Nikdo si nedělá starosti s tím, jestli jste žena, muž a nebo třeba kardinál. Divák se bojí o osud svých oblíbených postav, protože tady nikdo není v bezpečí a každý se musí ohlížet přes rameno. Závěrečná série Narcos: Mexico byla povedená, chladnokrevná jízda, která uzavřela většinu rozehraných partií. Zbytek si divák může jednoduše domyslet, protože je to takový odraz reality. Dočkali jsme se spousty nečekaných zvratů, kdy vlastně netušíte, kdo kope za ty dobré a kdo je další zkorumpovaným hráčem. Seriál sází na autentičnost, drsnost a s ničím se nesere. To přesně od takového seriálu očekávám a jsem rád, že Mexico neudělalo legendárnímu Narcos ostudu. Nejlepší epizoda: Los Junios (S03E03) ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to dobré, ale bylo toho dost. Pořád je to vysoce kvalitní, ale asi nejslabší série celých Narcos. Hlavní postavy už to nedokážou tak táhnout. Vedlejší linie sice na závěr utvářejí jeden celek, ale samy o sobě moc nenadchnout. Novinářka je super kočka, ale to je tak všechno. Policista baví tak v úvodu, pak už je spíš otravný. Amadova lovestory je tam jen z důvodu alternativnímu příběhu k oficiálnímu konci jeho života. A agent DEA už mele z posledního a s ním bohužel i divák. Už mi prostě ty pembechos, chavron a tranquilo leze trochu krkem… ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I třetí série si udržela kvalitu, ba naopak, možná že mě bavila i víc než ty předchozí dvě. Zajímavá zápletka, vůbec mi nevadila linie s mexickym policajtem a celý se to nakonec docela pěkně provázalo. Walt dostává hodně prostoru a to je dobře, Scoot McNairy je fakt skvělej. (Netflix 4k, orig.) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve způsobu vyprávění byl mezi druhou a třetí sérií výraznej rozdíl, a to bohužel i kvalitativní. Kdybych na to koukal s ročním odstupem, tak si toho možná ani nevšimnu, že jsem to ale vzal všechno jedním vrzem, tak jsem si minimálně po dobu úvodních tří dílů zklamaně říkal, proč důsledně nepokračovali v tom, co jim tak parádně fungovalo. Nakonec jsem si zvykl a znovu se do toho ponořil, protože třetí série disponuje jedním ohromným trumfem: popisuje období, kdy do sebe šly mexický kartely fakt brutálně a bez rukavic, což se za Felixe Gallarda, tedy na ploše prvních dvou sérií, nedělo. Takže trojka za mě celkově slabší, akční scény jsou ovšem jako z partesu a jen jsem obdivně hleděl na jejich realističnost. ()

Reklama

Reklama