Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko - Série 2

(série)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2020, 9 h 37 min (Minutáž: 46–66 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Mayra Hermosillo, Diego Luna, Clark Freeman, Teresa Ruiz, Omar Ayala, Sebastián Buitrón, Miguel Rodarte, José María Yazpik, Alejandro Edda, Alfonso Dosal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ilegální obchod s drogami v Mexiku kvete. Inteligentní a neústupný drogový baron Félix Gallardo (Diego Luna), který je šéfem ambiciózního kartelu Guadalajara, však musí čelit potížím. Americká protidrogová agentura DEA chce pomstít brutální vraždu jednoho ze svých lidí a úzce spolupracuje s mexickou federální policií. Cílem je zastavit Gallarda i jeho nemilosrdné společníky a zničit kartel jednou provždy. Jenže vazby pašeráků drog sahají do nejvyšších vrstev společnosti. A jako by to nestačilo, Gallardo musí řešit nejen následky svých zločinů, ale i vzrůstající nespokojenost a rivalitu v řadách vlastní organizace. Kdo uspěje, přežije a zbohatne. Kdo ne, zemře v bolestech… Pokračování drsného amerického seriálu Narcos: Mexiko přináší deset nových napínavých epizod znovu inspirovaných skutečnými událostmi. (TV Prima)

(více)

Recenze (60)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak úderné jako Narcos, ale pořád velká paráda. První řada nám představila vznik Mexického Kartelu a druhá řada nám ukazuje následující pád. Úvahy, filosofie a dialogy jsou velmi působivé, akce je o něco méně, ale když na ní přišlo, tak byla solidní a libilo se mi jak strhující a napínavé dokážou být pouhé rozhovory především mezi Felixem a Pachem. Platit zlatem budu nejspíš až ve třetí sezóně, která má podle všeho zajímavě našlápnuto. 8/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Osobně si nedokážu vybavit další filmové dílo, které tak dokonale zachycuje zmar a deziluzi z Reaganovy války proti drogám. Zatímco první série na mě působila poněkud rozstřeleně a nekonzistentně, druhá série, ve které se režijní tým zúžil na klíčové osoby Baiz, Escalante a Said, působí jako kompaktní dílo s velice vyváženým tempem a jen lehce dávkovanou intenzitou závislosti. To vše spíše v oparu jihoamerické artové kinematografie, nežli s dýmem hollywoodské thrillerové akce, díky které mohla původní série Narcos působit spíše jako akční pohádka. Tvůrci Narcos: Mexico raději nechávají divácké nadšení z řízné akce opakovaně uhasínat a topit v neúspěších jejich představitelů. Jedním z nich je opět typově skvěle vybraný agent DEA Walt (Scoot McNairy), který podobně jako jeho předchůdce Camarena (Michael Pena) působí spíš nedůvěryhodně. Když se v jedné z finálních epizod nechá se svojí skupinou vlákat do léčky, dojde na konfrontaci s jeho protějškem z mexických federáles na nočním zhasnutém letišti (která záměrně upomene na legendární scénu z filmu HEAT), ta ale nekončí vypjatou emotivní scénou, ale zbabělým útěkem (“Běž dokud je neuslyšíš mluvit anglicky.”). Ostatně étosem celé série Narcos je skutečnost, že úspěch tradičně nepřichází ze spoda, je ale vždy diktován z vrchu, což platí na obou stranách barikády. Výjimečně to ale neplatí v případě seriálu samotného, jehož druhá série je cílevědomou a dokonale zvládnutou podívanou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší a méně úderné než jednička, ale závěr to staví do zajímavého můstku mezi jedničkou a trojkou. Tedy něčím, co Felix grandiózně započal, aby se to ve trojce (pravděpodobně) utrhlo ze řetězu. Luna je opět famózní a scénáristé se nebojí srozumitelně a jasně ukázat i několik čistých chyb, kterých se jinak velký drogový budovatel a byznysový vizionář Gallardo dopustil. Trojka v očekávání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

De facto pátá řada Narcos vygradovala určitě lépe než předchozí (tedy první Mexiko), poslední dva díly jsou naprosto top. Kvůli spoilerům se do toho úplně pouštět nechci, ale ta šablona seriálu je hodně podobná prvním dvěma řadám původního Narcos a některé postavy mi v další řadě (opět poslední?) budou zkrátka chybět. Patrně se to bude nebezpečně blížit Breaking Bad, ale věřím, že tvůrci najdou svou cestu a bude to zase ještě o chlup lepší. Tentokrát ten pětikvalt utekl jenom proto, že jsem neměl touhu seroš zkonzumovat alespoň během měsíce, ale trvalo mi to tři. Diego Luna si to skvěle dává, jde z něj strach i respekt a hned mi ten jeho plánovaný Star Wars seriál dává větší smysl, on tam bude opět perfektní...8/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako v prípade prvej mexikánskej série nešlo o bombastickú jazdu, za aké považujem Narcos 1-3. Aj tak ale skvelo vykreslila dianie v mexickom drogom podsvetí a ich napojenie na Kolumbiu, z ktorého ma zakaždým potešili dialógy medzi Pachom a Félixom. V druhej sérii som si tiež obľúbil Pabla Acostu, ale aj viacero ďalších vedľajších postáv, ako napríklad Benjamína a Chapa. Akčných scén bolo v jednotlivých epizódach pomenej, ale keď už na ne prišlo, stáli za to. Záverečný Félixov monológ v štýle veštenia nadchádzajúcej budúcnosti v plazách považujem za skvelú bodku za druhou sériou. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první mexické řadě tomu chybí nějaké postavy, kterým by člověk mohl aspoň trochu v rámci možností fandit, nebo soucítit, nebo aspoň chápat jejich kroky. S odchodem Dona Neta a Rafy už zbývá jen Pavel Zedníček. jsem rád, že se tento český velikán dočkal role v americkém hitu, ale škoda, že drží prim jen ve dvou dílech. Zbytek castingu je mizernej, hlavně Diego Luna byl velký omyl, nemá vůbec žádné charizma, odhodlání, drive, je jenom a jenom mdlý. Člověk mu naprosto nevěří, že tenhle chlápek by byl schopnej nechat zabít tři malý děti. Gallardo je v jeho podání strašnej looser a to fakt nebyl. O moc lepší ale není ani Scoot McNairy, ten je dobrej jenom jako vypravěč, jakmile se objeví na plátně je takovej matně slizkej a agenta DEA nepřipomíná ani z vlaku. Kolumbijská série byla o level výš. Na druhé straně třeba díl s prezidentskými volbami je (děsivě) scenáristicky výborný. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je minimálne rovnako dobrá ako prvá. Som veľmi šťastný, že sa tento seriál dostal na úroveň kvalitnej konverzačky s niekoľkými chuťovými prestrelkami. Tvorcovia sú si istejší a herecky je to na úrovni. Prerod Diega Lunu je tu zobrazený bez najmenších príkras. Najviac poteší, že aj napriek tomu, že držíme palce DEA tak rovnako držíme palce aj jemu, aby to všetko ustál. Množstvo postáv z pôvodných Narcos sú čerešničkou na torte. A prísľub tretej série, ktorá by mala byť tým, čo pre pôvodný Narcos bol Cali carter má až zimomriavkový efekt. Scoot McNairy kupodivu vo svojej úlohe uveriteľný a s množstvom silných miest. Santaolalla skvelý a Andrés Baiz ako režisér je zase stávka na istotu. Som nadšený a teším sa na to čo bude ďalej. 2 séria - 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto séria má stále rovnaký zásadný problém ako tá prvá. Hlavný hrdina Miguel Ángel Félix Gallardo je proste šupák. Keď už príbeh rozpráva o mafiánovi, tak ten by mal byť ultimatívna a hlavne prefíkaná a všetkého schopná sviňa. Nie nejaký chudák na ktorého keď sa niekto zle pozrie, tak sa div nerozplače. A to jeho kruté rozhodnutie v poslednej epizóde mu u diváka žiadny rešpekt nevybuduje. Skôr naopak. Prakticky každá ďalšia postava mafiána ho v tomto seriáli zatieni. Našťastie tých charizmatických mafiánov ktorým sa dej venuje, tu je dostatok, takže to nuda nie je a bol som zvedavý jak všetci skončia. Osud Gallarda bol aj tak viacmenej spečatený. Potešilo ma hlavne, že sa tu v niekoľkých dieloch objavil Kolumbijský mafián Pacho Herrera z pôvodného Narcosu. Každá jeho scéna bola neskutočne napínavá. A kvôli nemu som pretrpel aj cameo otravného sekuriťáka. Veľký priestor dostal mafián Pablo Acosta a jeho romantická línia. To bolo trošku divné. Asi snaha nejakého priekupníka poľudštiť. Užíval som si postupný vzostup Amado Carrillo Fuentesa a trenice medzi šéfmi plazy v Sinaloe a Tijuany. Tunelová krysa El Chapo tiež pekne postupuje v hierarchii. Snaha DEA polapiť Gallarda je celkom napínavá, ale tak nejak očakávateľne bezzubá. Nový ťahúň policajnej línie je ale celkom dobrá postava. Celkovo je táto séria dobre napísaná a sem ta sa dočkáme štýlovej a krvavej prestrelky. Záver uzatvára líniu s Gallardom a príbeh Camarenu a zároveň obsahuje poriadne vráta otvorené dokorán pre nevyhnutné udalosti, ktoré budú nasledovať a Gallardo nám ich v skvelom rozhovore s agentom DEA trefne popíše. Takže vznikne tretia séria Narcos: Mexiko? Na jednej strane je o čom točiť, ale na druhej strane rozmach jednotlivých kartelov a následnú vojnu medzi nimi dostatočne zmapoval Netflixovský seriál El Chapo a to hlavne jeho druhá séria, takže by sa zbytočne len opakovali. Som zvedavý jak sa v Netflixe rozhodnú. 7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Narcos zaměřená na mexické kartely se nese v duchu první série, tedy zaměřuje se zejména na postavu Felixe Gallarda. Asi se mnou bude většina diváckého osazenstva souhlasit s výrokem, že se jedná doposud o vůbec největší roli Diega Luny. Asi to nedosahuje na to úplně TOP představení Moury alá Pabla Escobara, ale i tak tento herec oplývá nesporným uměleckým talentem. Potěšilo mě, že zde DEA nehraje pouze druhé housle, ale dostalo se jí poctivé porce minutové stopáže (plus Scott McNairy je velký sympaťák). Akce se moc nedočkáte, ale sem tam se dostaví a nutno uznat, že se s tím autoři nepárali, přestřelky jsou krvavé, brutální (ono se asi není čemu divit, když se zde mezi sebou mydlí různé gangy), výborně ozvučené. Hlavně jsem si užíval ty dialogy, ta hutná atmosféra měla něco do sebe. A závěrečný díl ukázal, jakým směrem se vydá třetí přírůstek této ságy. Těším se. Moc se těším. 8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

za čtyři,ale tentokrát hodně těsně.Druhá řada trpí úplně stejnými neduhy jako ta první.Pořád se na ní sice velmi dobře kouká,ale tempo je opět pomalé,dialogy mnohdy zbytečně zdlouhavé a oproti kolumbijskému bratříčkovi chybí mexické odnoži větší tah na bránu.Ale ono co naplat,zatímco Escobar byl magor a v Kolumbii se děly věci těžko uvěřitelné,tady je to mnohdy "jen" standardní gangsterka a Felix (potažmo Diego Luna) nikdy nebude mít charsima Pabla Escobara (Wagnera Moury)...70% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (7/10). Nástup této série se mi ohromně líbil. Únosy grázlů na ulici? To si nechám líbit. Ale pak bohužel přišlo hrozné natahování v podobě nekonečných dialogů, které mnohdy opravdu nebyly potřeba. Závěr série byl ovšem opět výborný. Opět se mi vrátil ten tísnivý pocit a strach o hlavní postavy, protože v Narcos vás může kdokoliv odbáchnout. Protože je Narcos srdcovka, tak mám tento seriál pořád rád, i když kvalita upadá. Uvidíme, zda bude 3. série, ale mi tohle bohatě stačilo a obešel bych se. Nejlepší epizoda: Růst, prosperita a osvobození (S02E09). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád paráda. Na původní Narcos to sice už nemá, ale stále si to drží ohromné kvality. Silné v dialozích, silné v hereckých výkonech, pořád je to neskutečná paráda sledovat. Stále dostatečně strhující a velmi působivé. Na další díly se pořád hrozně těším. 8/10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá mexická série se popravdě celkem odlišuje nejenom od té první, ale i od původních Narcos. Výrazně méně násilí, hra na melancholickou stránku a větší diplomatické a politické boje je docela rizikový krok vůči původním fanouškům Narcos. Mně tento krok ale vůbec nevadí, sérii jsem si užil i tak. Otázkou je, jaký bude další krok Netflixu. Třetí sérii Mexika bych ještě snesl, ale daleko radši bych dokončil celý drogový řetězec, a po Kolumbii ( výroba ) a Mexiku ( distribuce ) bych už klidně načal USA ( prodej ). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narcos Mexico si stále drží svoji kvalitu, nicméně pořád se nepřibližuje kvalitám svému předobrazu z prostředí Kolumbie. Diego Luna ani ve 2. řadě nijak nenadchne, stále je to takový necharismatický antihrdina. Zakončení je ale důstojné a otevírá zajímavé možnosti pro další případné série. (Netflix 4k UHD, orig.) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Narcos Mexiko se mi líbila víc, než ta první. Míň se tu řešilo psychologické rozpoložení jednotlivých postav a víc se šlo po principu a jemných nuancích narkobyznysu. Tvůrcům se podařilo dokonale pojmenovat příčiny Felixova návratu na výsluní i jeho pozdějšího pádu. Na ploše deseti dílů se mi jako fail jevila jediná dějová linka- ta s Felixovým řidičem, jehož osud se propojil s osudem členů rodiny Palma. Dopustil se chyby, za kterou by podle mě zaplatil nejvyšší cenu, tady ale dostal nepochopitelnou druhou šanci. Nad tím jsem káravě zvedal obočí, jinak to ovšem bylo dokonalý. ()

Reklama

Reklama