Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele EricNor k tomuto seriálu (5)

Narcos: Mexiko (2018) 

Doufám, že druhá řada bude mít větší koule než ta první. Tady mě neustále pronásledoval pocit, že Mexiko je poklidná země, jen se tam občas do krve postřílí hoši mezi sebou. Takový místní kolorit. Neptám se, rovnou zabíjím, vždyť tu máme 100 milionů lidí, tak co. Ty krvavé vsuvky jakoby ale nesouviseli s tou druhou polohou, kdy Miguel Felix Angel a Gallardo přemýšlejí nebo mluví - v těhle chvílích jsem si říkal "Co to sakra je?". Nejdřív se mi Diego Luna zdál OK, ale pak mě scény s ním nudily. Vylepšil to až poslední díl. Kiki byl taky nemastný, neslaný. Oba vyprávěné plány (kartel, DEA) jakoby spolu nesouviseli - žádné drama. Všechno zachraňují vedlejší postavy z řad policie, DEA a Miguelových comrades. Dále jsou tam policajti, armáda, gangsteři, politici a ti hodní jsou......počkej si,....... žádní. Druhá řada mě zajímá, jen bych rád méně artu a víc dramatu. ()

Kolumbijská spojka (2018) (S01E05) 

V tomhle díle krásně vynikne ten rozdíl mezi Diego Lunou, který mi nakonec až tak špatný nepřijde a tím druhým. Navíc ani Pena není takový kanon aby to utáhl. Ale Mexiko mě zajímá víc než Kolumbie, protože když jsem tam byl v roce 2008, tak jsem zažil kontroly od vojáků na silnici a viděl náklaďáky plný po zuby ozbrojených vojáků. Kámoše zavřeli na letišti a čtyři hodiny ho tam drželi, protože se podobal nějakýmu mexikánci. Že neuměl ani slovo španělsky je nezajímalo. ()

Poslední hranice (2018) (S01E06) 

Nejak me to zatim nechytlo. Postava Felixe neni vubec vytezena. Brutalita, krvelitry, machismus tam sice je, ale proste to neslape jako Narcos serie 1. ()

Šéf šéfů (2018) (S01E07) 

Hitchcock kdysi rekl, ze film je jako zivot, jen jsou z neho vystrihane nudne pasaze. Tady je to presne naopak. Muselo se toho dit tolik a presto se tvurci rozhodli nas nudit. Hromady zbytecnych zaberu na premyslejiciho Kikiho nebo zamysleneho Miguela. Prokoucovano. Konec teda brutalni. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Ve třetí řadě nahrazuje Felixe Amado, ale rozdíl skoro nepoznáte. Amado ve většině záběrů přemýšlí a kouká od blba, sám se účastní akce jen občas. Tempo seriálu se pratkticky nemění, a to i když se vraždí a teče krev.  Často mi to připadalo víc jak telenovela, ale přesto mě to sledování těch mexickejch cabrones bavilo. ()

Reklama

Reklama