Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (30)

Camelot (2018) (S01E01) 

Co říci úvodem? Agenta Peñu vystřídal herec Peña, kterého nemám moc rád a budu asi potřebovat pár dílů, abych si na něj zvykl. Na druhé straně je relativně sympatická opálená verze Edwarda Nortona. V předchozích sériích jsem měl problém, že jsem nevěděl, které straně držet palečky, protože mi byli sympatičtí úplně všichni. Teď mám stejný problém. Jen je způsobený malinko odlišnou situací, není mi sympatický vůbec nikdo. Ale cítím v kostech, že se na pány bude dát zvyknout. Trošku mi to příběh zrození drogového bose vrací vzpomínky na první sérii a Pabla Escobara. Jsem zvědavý, jakým směrem nás seriál povede. Lepší tři kousky. ()

Nepřátelská území (2018) (S01E02) 

Tak seznámení s postavami bychom měli za sebou a konečně se nám začaly rozmisťovat figurky po drogové šachovnici. Hrací pole vypadá určitě zajímavě a cítím v kostech, že toto mexické pokračování by nemuselo být průser. Trošku mě mrzí, že jsem doposud k žádné postavě nijak nepřilnul. Slušný díl. Závěrečná zradička byla malinko očekávaná vzhledem k předchozím událostem, ale líbila se mi. Hezky se nám to rozjíždí. ()

Kmotr (2018) (S01E03) 

Mírný dějový skok ději velmi prospěl. Pouštní travička už se dočkala sklizně a mexický Pablo Escobar se nám začal hezky vybarvovat. Dokonce už jsem si zvykl i na čmouda Peñu. Věřím, že tímto dílem byl odstartován hon narkobaronů, jak jsme zvyklí z předešlých sérií. Kvalitní epizoda. ()

Rafa, Rafa, Rafa! (2018) (S01E04) 

Moc se mi dosavadní vývoj zatím líbí. Samozřejmě to nemá až takový náboj jako Narcos z Kolumbie, nicméně je na co koukat. Tato epizodka nás blíže seznámí s tím, co se stane, když necháte alkholika a retarda o samotě. Asi zatím nejlepší epizoda, která nám dokonale ukázala, kterak v Mexiku fungovaly vládnoucí složky a jak mile byly napojeny na podsvětí. Nádherná ukázka světa s absencí spravedlnosti, kde pouze peníze udávají tempo a určují chod hry. Lepší 4 kousky. Ke všemu opálený Peña začíná být kurevsky kůl. ()

Kolumbijská spojka (2018) (S01E05) 

Spoilery! Řekněme, že se jednalo o většinu stopáže spíše o epizodu z průměrných vod, ale nesmírně mě potěšila účast starých známých. Líbí se mi, že mexické Narcos se nese v malinko nových kolejích. Zatímco v Kolumbii se pánové dostali na trůn velice rychle, tak s Lunou všichni vyjebávají jako se začínající prostitutkou a jeho vzestup je tak velice pozvolný. Rozhodně zajímavá série, která zcela jasně ukázala, že i mexická verze Narcos může být prudce koukatelná. Slabší 4 kousky. ()

Poslední hranice (2018) (S01E06) 

Spoilery!Velice mile se nám to rozjelo. Konečně se tu a tam začínají objevovat nečekaná úmrtí některých sráčů. Je od tvůrců velice milé, že se distancují od současného trendu politiky genderové vyváženosti a nebojí se nechat zemřít homosexuála. Brutalita se nám krásně začíná stupňovat. Tento díl měl opravdu luxusní tempo, které bude doufám pokračovat i v nadcházejících epizodách. Lepší 4 kousky. ()

Šéf šéfů (2018) (S01E07) 

Zatím asi jeden z nejslabších dílů celé mexické série. Tentokrát se tvůrci zaměřili na detailní záběry výrazů ve tváři, jak si zde jeden můj spolukomentáror všiml. Toto rozhodnutí bylo velice chybné a tvůrci mě s ním solidně nasrali. Obrovská nudírna s popravou několika mála postav různé důležitosti a zajímavosti. Tři kousky. Blížím se do finále, snad se tvůrci polepší. ()

Prostě řekni ne (2018) (S01E08) 

Pokud si někdo náhodou nebyl jistý, co znamená to kouzelné slůvko "dramatizace", kterým si tvůrci dávají právo mnohé scénky přikořenit, aby se nemuseli držet strohé pravdy, tak mu to bylo detailně vysvětleno během úvodní přestřelky. Člověk to tak musí brát a nad spoustou scén nestačí holt oči přivřít, nýbrž je třeba zavřít je úplně. Nejvíce bilo do očí, kterak špakáček Peña s 30 kily nadváhy vesele nekrytý pobíhal po válečné plantáži. Osobně jsem rád, že se konečně něco začalo dít. Kromě trochy střílení dojde i na pokus o kokainovou odvykačku a další roztomilé věci. Za mě rozhodně asi nejlepší díl této mexické série a začínám se těšit na velkolepé finále. Napětí totiž velice příjemně graduje. ()

Lope de Vega 881 (2018) (S01E09) 

Spoilery! Bez debat nejlepší díl série. Brutální nálož napětí od první do poslední minuty! Takhle by měly vypadat všechny díly. To by člověk nevěřil, jak může být boj s mexickou byrokracií zábavný. Celý díl se vlastně točí kolem událostí, které následovaly po únosu. Nechybí troška toho papírování, těžké Felixovo rozhodnutí, kterým si upevnil pozici na výsluní a především věc v celé mexické sérii nevídaná - poslední neuplatitelný Mexičan. Oceňuji i velmi překvapivé rozuzlení. Seriálový orgasmus. ()

Legenda (2018) (S01E10) 

Spoilery! Felix navázal v závěrečném dílu na své umění vyjednávání i v těch nejkritičtějších momentech. Rozhodně důstojné finále. které člověka příjemně navnadilo na další sérii. Člověk si u Narcos vždy uvědomí, jací jsou naši politici andílci a že je politická scéna do posledního Babiše a Kalouska plná světců. Z tohoto dílu bych vyzdvihl zejména velice efektní a efektivní dopadení Dona Neta, který si spokojeně na pláži hrál spíše na Dona Juana. Těším se na další sérii. Kolumbie v mých očích jasně zvítězila, co se týče kvality, ale i Mexiko přineslo zatím velice příjemnou zábavu. ()

Zachraňte Tygra (2020) (S02E01) 

Nezbývá než souhlasit, že se tato série rozběhla mnohem svižněji, než tomu bylo v případě té první, což je vcelku logické, neboť do děje vstupujeme po významné vraždě agenta DEA, takže věci jsou ve velkém pohybu. V mnoha sériích jsem měl nahnuté, komu budu fandit, protože ať už Escobar nebo kartel z Cali - všichni to byli velcí sympaťáci, takže DEA nemělo mé sympatie automaticky. V rámci Mexika a divných mexických ksichtů mám ovšem jasno a tentokrát to vypadá, že budu fandit čistě "dobru". Opravdu moc hezky se vstoupilo do této série a máme ihned kupu problémů nutných k vyřešení a Félixovi hoří koudel u prdele více než obvykle. Vrcholem dílu bylo rozhodně závěrečných 15 minut, kde se udál důležitý dialog i krásně naplánovaný únos, který se nám zvrtl hned na několika místech. [80 %] ()

Kostky jsou vrženy (2020) (S02E02) 

Spoilery! Tak tato série zatím vůbec za ničím předcházejícím nezaostává. Dialogy jsou vybroušené k dokonalosti a celkově mi nesmírně sedí zvolený styl vypravování, který s dostatečným předstihem informuje o všem důležitém, seznamuje s náladou doby a politickou či sociální situací, což se hodí, protože o poměrech v Mexiku má dokonalé povědomí málokterý z diváků. Moc mě zatím baví zvolená sebranka, které budu říkat výběr z bobulí, která na zpackaný únos navázala zpackaným výslechem. Zatím se jich každopádně štěstíčko drží. Moc se mi líbí trhliny v nefungující mexické drogové "rodině" a vzduchem už začaly lítat i taková troufalá tvrzení jako kokainový monopol, což dává naději na hodně zajímavý vývoj série. Nechyběli ani černí bratři a velkolepá párty, na kterou se divák vzhledem k současné korona píčovině musí koukat s malou slzou v oku. [83 %] ()

Ruben Zuno Arce (2020) (S02E03) 

Spoilery! Moc mi v Mexiku chybí nějaká výrazná postava, která by to celé svým šarmem táhla. Všechno jsou to takové menší postavičky v pozadí, takže není komu fandit a všechno je to taková koláž menších více či méně zajímavých situací. Tento díl byl takový ospalejší a utahaný. Řešily se hodně rodiny a podobné píčoviny na úkor byznysu. Zejména v první polovině se nic zajímavého prakticky neděje. Trošku to kompenzuje zvýšený výskyt ucházejících nahotinek. Vsuvka s bojem o čest mě totálně minula. Jediným cool momentem zůstává vynikající závěrečné převezení feťáka. [75 %] ()

Velký tunel (2020) (S02E04) 

Po předchozí, na události slabší, epizodě, přichází díl, který velmi výrazně posunul věci kupředu a vyostřil atmosféru pro nadcházející díly. Bohužel, tempo bylo znovu takové vlažné. Poprvé do děje významně zasáhli čuráci ze shora. DEA to nikdy neměli snadné. Také jsem zvědavý, jak nám do hry promluví šílený nápad s tunelem, či nová feministická aliance. [78 %] ()

AFO (2020) (S02E05) 

Líbí se mi, že během sledování máme všichni pocit jako na houpačce. Události jsou v plném běhu, všude spousta horkých hlav a misky vah převahy se přelévají z jedné strany na druhou. Tato epizoda byla na děj velmi bohatou. Přinesla spoustu těžko předvídatelných zvratů a prakticky žádná ze schůzek nedopadla podle představ. Válka mezi jednotlivými plazami je na spadnutí a v tuto nejhorší možnou dobu musí Félix zajistit transport šíleného množství sněhu. Když už to vypadalo, že by mohl chvilku být na koni, tak je rázem všechno jinak. Tuším ve vzduchu, že nás čeká velmi zajímavý vývoj druhé poloviny série a bude padat jedna hlava za druhou. Hodně mě pobavil vychcaný tlouštík, který s Félixem vyjebal jako s levnou štětkou. [82 %] ()

El Dedazo (2020) (S02E06) 

Spoilery! Kromě jedné zásadní vraždy a jednoho zásadního objevu středobodu odkud je v plánu posílat kokeš nikterak zvlášť zajímavá epizoda. Tvůrci trošku šlápli na brzdu a chtěli nám nekonečným kecáním zřejmě prokecat díru do hlavy, což se jim téměř povedlo. Snad se nám v nadcházejících epizodách opět kvalitka trošku pozvedne. [70 %] ()

Pravda a smíření (2020) (S02E07) 

Další z mnoha ukecaných a ubrečených epizod nesoucích se v nepříjemném melancholickém duchu, na kterém si pošmáknou zejména slečinky a buzeranti. Žádal bych si mnohem akčnější průběh, ať si taky kurva přijdeme na své my krásní a tvrdí chlapi. Znovu jsem zaznamenal pouze několik silných a zajímavých momentů (zejména geniální improvizační plán s ovlivněním názoru voličů) a kolem je spousta nedobré omáčky. Trošku taková zívačka. Mexická série nemá tak zajímavé postavy, takže to zkrátka musí kompenzovat o to větším drajvem, což se jí zatím bohužel moc nedaří. [75 %] ()

Systém se zhroutil (2020) (S02E08) 

Nejsem vůbec obeznámen s tím, jak to bylo opravdu, ale nezbavím se pocitu, že v rámci této epizody se tvůrci odchýlili od pravdy až příliš. Přelévání převahy ze strany na stranu a krajně nepravděpodobný zásah za 5 minut 12 - to se mi zdálo krajně přestřelené a předpokládám zde silný vliv dramatizace. Ve skutečnosti byl zřejmě mnohem přímočařejší vývoj. Na každý pád extrémně nechutný zásah s manipulací voleb pomocí násilí. Evropan musí úplně žasnout, že něco takového bylo možné. Lze předpokládat, že podobné věci má podsvětí na svědomí i u nás, ale dějí se v mnohem menší míře a především mnohem méně na očích. Tohle bylo plivnutí do tváře všem Mexičanům. Velká síla. Velkolepé finále začalo nečekaně už 3 díly před koncem. Cítím, že se určitě ještě máme na co těšit. Už už to vypadalo, že je Félix v bezvýchodné situaci a najednou znovu sedí na koni. Už přestávám stíhat počítat, kolikrát došlo vlivem náhody k přesunutí převahy a vyřešení neřešitelného průseru. [88 %] ()

Růst, prosperita a osvobození (2020) (S02E09) 

Jsem rád, že se akce protáčí na plné obrátky, protože ta jediná má potenciál držet pozornost diváků. Charisma v Mexiku totiž chybí na obou stranách zákona a je velmi obtížné komukoli fandit. Walt Disney napsal další zpackanou epizodu do análů DEA. Znovu se opakoval ten stejný scénář. Tvůrci si vás trošku povodí, někam naženou a poté vás šokují nečekaným zvratem. Na rozdíl od předchozího dílu - tento již působil vcelku uvěřitelným dojmem a ne jako čirá dramatizace. V drtivé většině dílů zcela chybí nějaký cliffhanger. Tento díl nebyl výjimkou a v podstatě by jím série mohla skončit, o to více jsem teď zvědavý, co si pro nás kluci připravili do příštího dílu. Očekávám, že do děje po delší odmlce promluví feministky a tlustý veselý strejda, který rád vaří a mohlo by zemřít pár postav, protože každý smrt přináší naději, že by se mohla na scéně objevit nová postava, která bude mít alespoň špetku charisma. [80 %] ()

Volný obchod (2020) (S02E10) 

Spoilery! Bezkonkurenčně nejlepší díl celé série, kde se dokončila spousta dějových linek, uzavřela se spousta smyček, přibyla hromada mrtvol a celkově se krásně uklidila a prokypřila půda pro další (pravděpodobně velmi krvavou) sérii. Félix měl krásné plány a vize, jak udělat ze světa krásné drogové místo, ale trošku se přepočítal při jednání se svými poddanými. Po dvou sériích se tedy vracím takřka na úplný začátek, kdy se v čele jednotlivých plaz pouze vyměnili šéfové. Závěrečná zrada u kulatého stolu i dialog ve vězení byly úplně boží scény, kdy jsem si regulérně ucvrkával ze samé rozkoše. Nádherná podívaná. Celkové vyústění a nové dohody na pozadí - to poté byla přehlídka hnusu v ryzí podobě. Škoda, že této kvality nedosahovalo více dílů. [95 %] ()

Reklama

Reklama