Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Recenze uživatele PaTeXx k tomuto seriálu (22)

Série 1 (2018) (S01) 

Tvůrci se nám nenápadně snaží cpát, že Mexiko bylo ještě o kus horší než Kolumbie. Zatím ta realizace ale ještě není taková jako v původních Narcos. Charismatičtější záporák, lepší zpracování akčních scén, a tím se zlepší celková atmosféra a tím pádem i hodnocení. Na nového hlavního hrdinu se těším, vidím v něm potenciál. ()

Camelot (2018) (S01E01) 

Za mě překvapivě dost pomalý otvírák. Ono se toho stalo asi dost, ale ztvárněno je to tak nějak nezajímavě. Peñu mám rád ve vedlejších rolích, v hlavní jsem ho ještě neviděl a má konečně prostor se ukázat. Luna mi naopak přijde že nesedí do toho světa vychcaných narkobaronů, ale uvidíme, co z toho nakonec bude. Lehký nadprůměr. ()

Nepřátelská území (2018) (S01E02) 

Klasický příběh, kdy hrdina svrhne z trůnu vůdce, aby na něj zasedl on a pomaličku začal budovat impérium. Nejlepší je, že to tak fakt bylo, i když to zní dost kýčovitě. O stupínek lepší, z Peñy mám fakt radost. Vlastně i z toho, že všechno, co v tomto dílu udělal, bylo úplně k hovnu. ()

Kmotr (2018) (S01E03) 

Vynikající epizoda. Operace Kanabis přinesla velkou porci napětí a velkoleposti, především, co se rozsahu konopného pole týče. Svatba a její hudební doprovod měly taky něco do sebe. Parádní epizodka. ()

Rafa, Rafa, Rafa! (2018) (S01E04) 

Rafa jako typický mamlas, který akorát posere, na co sáhne. Závěr značí, že u travičky nezůstaneme. ()

Kolumbijská spojka (2018) (S01E05) 

Výlet do staré dobré Kolumbie je samozřejmě to hlavní gros v hodnocení této epizoda. Vidět živého Blackieho, Poisona nebo Medellínskou legendu bylo za všechny prachy. Ale tak nějak jsem nebyl z celkového průběhu úplně odvařený. Kdyby to bylo od začátku v Kolumbii, tak ano. Nijak samozřejmě nesnižuju kvalitu scény Felixe s Pablem, která byla bez hudebního doprovodu natočena skvěle. Z toho kolumbijského maniaka jde prostě strach. ()

Poslední hranice (2018) (S01E06) 

Epizoda, které k dokonalosti nechybělo mnoho. Měla moc dobré tempo a závěrečné pasáže byly ideální eskalací. Začínám se do toho dostávat jako do originálních Narcos. ()

Šéf šéfů (2018) (S01E07) 

Tak krásně zužujeme kádr a zbavujeme se otravných postav. Co nevidět by měla také přijít řada na kundu Isabellu a dementa Rafu (který ale přidává do seriálu takovou tu zdravou debilitu a odlehčení, takže později může chybět, pokud mi trpělivost zůstane). ()

Prostě řekni ne (2018) (S01E08) 

Úvodní gunfight byl fakt tragický, nepřirozený a umělý. Postupem času se zvyšovalo tempo, ale žádné velké drama. Výslech by měl být to hlavní gró příští epizody. ()

Lope de Vega 881 (2018) (S01E09) 

Asi něco jiného, než jsme si všichni představovali. Ale takhle to bylo grandiózní. Slzičky v závěru nebyly daleko. ()

Legenda (2018) (S01E10) 

Překvapilo mě, že dopředu avizovaná očista ansáblu byla provedena až v tak vysokém měřítku. Neto a Rafa dávali seriálu něco navíc, ale u Narcos se nebojím, že by se tahle mezera v příští sérii nezaplnila. Úctyhodné finále. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Místy to prostě nebylo ono. O spokojenosti samozřejmě není sporu, ale už jsem zažil lepší série. Závěr to vyzdvihl, tak jak je u Narcos zvykem, ale do třetí série půjdeme s rozdanými kartami, což bude novinka. O to větší důvod se kurevsky těšit. ()

Zachraňte Tygra (2020) (S02E01) 

Už v první epizodě jsme mohli vidět dokonce klíčový rozhovor mezi Felixem a buznou z Cali, za doprovodu mexické verze soundtracku z Rockyho. K tomu ještě ta finální akce, která se tak po "narcossku" zvrhla, ale na pohled byla o dost realističtější, než snad všechny přestřelky v první sérii. Jo, šlo by to. ()

Kostky jsou vrženy (2020) (S02E02) 

Výslech nebyl špatný, ale přišlo mi divné, že houževnatý a bojovný Verdin, který je ochotný zemřít pro svoji vlast, jim nakonec prozradí, co kníráči chtěli vědět. Scény s Felixem tentokrát nudily a výlet do Texasu se mi zdal zbytečně natahovaný. ()

Ruben Zuno Arce (2020) (S02E03) 

Celkově ten únos (včetně přípravy a závěrečné realizace) se mi dost kurva líbil. Z Texasu ať už jsme pryč prosím, a hodilo by se víc scén s DEA, protože ty to zatím udržují v kvalitní rovině. ()

Velký tunel (2020) (S02E04) 

Zase někdo z vyššího patra agentům posere plán, jako přes kopírák. Chtělo by to ještě vyřadit Isabellu ze hry a vyhrotit spor dvou měst v nějakou pěknou řežbu. ()

AFO (2020) (S02E05) 

Tijuana už toho má dost a pochcancům ze Sinaloy to do budoucna trošku připepřila, navíc se trošku konečně mohl ukázat blázínek Ramón a jeho granát. Felixovi slušně hoří za prdelí a zápletka nabývá na síle. Takhle to máme rádi. ()

El Dedazo (2020) (S02E06) 

Zdá se, že válka teritorií je za námi, ale stále doufám že takový Chapito ještě bude mít co říct. DEA se posouvá postupnými kroky vpřed a ani se nestačí divit, jak velké tyto kroky jsou. Felixův konec se blíží. ()

Pravda a smíření (2020) (S02E07) 

Volby, jakožto hlavní tahák této epizody, nenadchl ani nezklamal. Nebrouzdal jsem na Wikipedii, takže nevím, jak to dopadne, ale i kdyby Cardenas prohrál, tak se Felix neudrží dlouho. Líbí se mi, že nám z něj tvůrci dělají chodící mrtvolu, která pořád věří v zázrak a vymýšlí plány X, Y, Z. ()

Systém se zhroutil (2020) (S02E08) 

Epizoda, u které se nedalo nudit. Bylo načase. ()

Reklama

Reklama