Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko - Série 1

(série)
USA, 2018, 10 h 14 min (Minutáž: 55–70 min)

Hrají:

Diego Luna, Michael Peña, Alyssa Diaz, Alejandro Edda, Horacio Garcia Rojas, Jackie Earle Haley, Tenoch Huerta, Tessa Ia, Lenny Jacobson, Matt Letscher (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Staňte se svědky událostí, které stály u zrodu války mexických drogových kartelů v 80. letech 20. století. Drsná sága popisuje skutečný vzestup guadalajarského kartelu. (Netflix)

Recenze (53)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve stejném duchu jako tři starší série, jen vzaté z druhého konce. Luna překvapivě charizmatický, leč úplně jinak nez Escobar, či Cali cartel. Navíc všechny ty cingrlátka, která k Meximu neodmyslytelně patří, jako holky, pláže, drinky apod. Když by si Pablo vzal dovolenou od zabíjení a obchodování a chtěl se někam vypařit, takhle nějak by to vypadalo. Druhá série může stále zabodovat. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se...Bohužel mi to příjde jako obrácený odraz v zrcadle oproti Narcos: Kolumbie...To co už víme, akorát s jinými herci...Jediný, kdo mi tu příjde uvěřitelný je Michael Peňa...Ještě to nemám dokoukané, tak si nechávám prostor...Poslední dva díly se pěkně rozjeli a byli nejlepší...Na mém hodnocení se, ale nic nemění...Za mě 70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to lepšie napísané ako tretia séria Narcos o tom sekuriťákovi. Takisto to je špičkovo zrežírované, takže v tomto ohľade to hravo strči do vrecka seriál El Chapo. Keď už sa vyskytne nejaká prestrelka, tak je to žrádlo jak po technickej stránke, tak aj čo sa týka gore scén, ktorých je tak akurát, aby to pôsobilo drsne ale nie je to žiadny nechutný gorefest. Asi najväčší problém sú postavy. Postava policajta Kikiho je síce stokrát sympatickejšia ako Murphy v podaní otravného Holbrooka. Na druhej strane Pedro Pascal bol o niečo charizmatickejší. Takže celkovo to je na policajnej strane viacmenej vyrovnané. Oveľa horšie dopadol hlavný ťahúň tejto série. Veľký mafián Miguel Ángel Félix Gallardo v podaní Diega Luny. Prvú polovicu série pôsobí ako taký poskok, ktorý sa chodí za každým doprosovať, aby ostatní šéfovia pristúpili na jeho plán. A keď sa mu to podarí, tak ho naďalej neustále ponižujú jak policajti tak aj skorumpovaní politici. V tej chvíli ho má divák chuť skôr ľutovať namiesto obdivu. A to je problém. Diego Luna to po hereckej stránke tiež nezachránil a nedodal postave aspoň štipku charizmy. Najviac viditeľné aká to je vlastne nevýrazná postava bez charizmy sa ukáže (pozor spoiler) v epizóde v ktorej sa znova na chvíľu objaví Pablo Escobar v podaní geniálneho Wagnera Mouru. Behom ich spoločného rozhovoru Lunu úplne zatieni. V druhej polovici série sa Luna konečne trochu odviaže a už nenechá so sebou vyjebávať. Lenže je neskoro a na Escobarové alebo El Chapové príhody sa to ani zďaľeka nechytá. El Chapo sa tu behom celej série objaví ako jeden z poskokov. Takže si viem predstaviť, že by sa seriál mohol venovať od tretej serie jeho postave, akonáhle v druhej pravdepodobne dokončia líniu s Felixom Gallardom. Tá by mohla byť podla záverečného cliffhangeru oveľa napínavejšia ako prvá séria, ktorá pôsobí ako úvod v ktorom sa máme zoznámiť so situáciou v Mexiku v 80tych rokoch. Z ďalších postáv ma bavil Don Neto. Rafael Caro Quintero mal potenciál stať sa tým nebezpečným magorom, ale vďaka otrasnému obsadeniu chlapíkom, ktorý vyzerá jak komický Ind, pôsobí trápne. Takže s výslednými kvalitami som celkom spokojný. Rozhodne to je lepšie ako tretia séria Narcos, ale na Pablov príbeh v prvých dvoch sériach Narcosu to nemá. 7/10. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mexickej fuške oproti tým kolumbijským chýba, je nabušené adrenalínové tempo (hlavne v úvod sa nie a nie rozbehnúť) a nejaký ten humor. Mimo to je to ale Narcos ako si ho pamätám - hmatateľná špina podsvetia, zástupy po zuby ozbrojených cabronov a ich nebezpečných chlebodarcov a nerovný boj mužov zákona proti skutočnej moci reprezentovanej drogovými peniazmi. Kým to bude takto vyzerať, bude ma to baviť vždy. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle sérii jsem měl pustit rodičům, když na mě v 16-ti uhodili, ale obávám se, že bych jim ani s tímhle názorným příkladem nevysvětlil, že trávu nikdo neřeší, protože jsou mnohem horší věci, s kterýma se dá přijít do styku. Nepochybně by je o tom osobně přesvědčil sympaticky ne vždy brutální Félix, ale trocha toho křiku od nich byla ještě přijatelným trestem, protože sic se mechická série tváří jako katolická a občas pomalejší sestra kolumbijských atesistů, je to soudě dle závěrečného traileru jen tím, že jsme ji poznali v prenatálním období. Než se dostane do puberty, nezbyde mi nic jiného než opětovné puštění prvního dílu, protože se znalostí věcí příštích je ten rozjezd vždycky lepší. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Písnička, která hraje na diskotéce, je „Pop Muzik“ od M. Ve 31. minutě hraje „Dame Amor“ od Chila Escobeda. Z jukeboxu hraje „Presente Y Pasado“ od Chila Escobeda. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 19. minutě, je „El Mariachi“ od Loli Beltrán. Ve 29. minutě hraje „Yuriria De Mis Amores“ od Gabriela Allendeho. Ve 31. minutě hraje „Baker Street“ od Gerry Raffertyho. Ve 35. minutě hraje „Hold The Line“ od Toto. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje u bazénu, je „Keep On Loving You“ od REO Speedwagon. (Duoscop)

Reklama

Reklama