Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký režisér a producent Joseph L Mankiewicz je u nás známý především díky velkofilmu Kleopatra (FP 16/68). Na vrcholu své kariéry byl v letech 1949 50, kdy obdržel Oscary za režii a scénář filmu Dopis třem manželkám (1949) a o rok později za režii dramatu z divadelního prostředí Vše o Evě. V příběhu ambiciózní dívky, která se stane během jediné sezóny hereckou hvězdou, režisér poodhaluje mnohé ze zákulisí uměleckého života v New Yorku, v němž přinejmenším stejnou roli jako talent hrají intriky a bezohledná touha po slávě. Tak trochu v rozporu s názvem filmu je hlavní hrdinkou filmu stárnoucí hvězda Margo. Ta se stane obětí dravé Evy a musí jí uvolnit své místo na diváckém výsluní. Skvělý herecký výkon Bette Davisové můžeme i s odstupem let hodnotit jako hlavní devizu filmu, ve své době oceněného šesti Oscary )nejlepší film, režie, scénář, kostýmy, vedlejší mužská role George Sanders, zvuk). v titulní roli se objevila Anne Baxterová a v epizodní roli přihlouplé dívenky, toužící po kariéře, Marilyn Monroeová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další klasika odškrtnutá a další milé překvapení. Bál jsem se nudného kecání o společenském postavení a nudné dekadence herecké smetánky, namísto toho jsem zjistil, že All About Eve má švih, šarm, vtip a především skvělou dramatickou výstavbu. Navíc Bette Davis má v sobě hrozně zajímavé kouzlo, které mi připomnělo to, jež v sobě skrývá Eva Green, když zrovna nekouzlí se svým hrudníkem. 8/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí na skvělých hercích a výborném, i když předvídatelném scénáři. Ale možná je to záměr, protože jsem byl napnutý, jestli je to opravdu tak, jak si myslím, že to je. Bylo. A právě proto si myslím, že je Vše o Evě velice dobré drama na jedno podívání, které Vás sice bude celou dobu bavit, ale po skončení na ně zapomenete. Zaslouží si hezkých 70%. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

VŠE O EVĚ je výjimečný film. Je výjimečný kvalitou, ale i v dalších ohledech. Je výjimečný tím, že nemá daného hlavního hrdinu - hlavním hrdinou je minimálně čtveřice postav: něžnější polovina manželského dramatického týmu (výtečná Celeste Holmová), stárnoucí divadelní diva (Bette Davisová), významný divadelní kritik (George Sanders dostal Oscara) a konečně kariéristická mrcha skrývající se za obrazem milé dívenky (Anne Baxterová). Je výjimečný tím, že díky jeho délce na konci filmu máme pocit, že postavy dobře známe, a cítíme s nimi. A konečně je výjimečný tím, že v něm Marilyn Monroe podává na maličké ploše poměrně slušný výkon. Na film VŠE O EVĚ se určitě podívejte. Jak už jste asi pochopili, je výjimečný. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film, který mi padl do oka v televizním programu (v roce 2008). Šest Oscarů, známá jména a taky námět, který mě oslovil. Musím říct, že rozhodně nelituju těch dvou hodin dívání se, protože to prostě stojí za to. Nevím, nakolik je nadsazené samotné hollywodské prostředí a jeho intriky, ale řekla bych, že o moc ne. Postava Evy mi byla sice nesympatická (prostě dokonalá úlisná mrcha), ale to zase svědčí o tom, že role byla zahrána více než dobře. Co mě ale dostalo, to byla Bette Davis, která hrála snad ještě lépe než Anne Baxter Evu, její postava žárlivé a stárnoucí divy mě oslovila, a to dost. Těšila jsem se na každou scénu s ní... Už jen díky tomu je nutné film vidět, protože Bette stojí za to, stejně jako vůbec celý film. A ty šťavnaté, jiskrnné dialogy, to už je jen třešnička na dortu a mistrovství scenáristy Mankiewicze. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O životě hollywoodských hvězd podruhé, aneb Sunset Blvd. číslo dvě. Nicméně se mi zdálo, že All About Eve jde ještě dál. Musím pochválit hlavní herečky (+ Marilyn!), ale hlavně musím vyzdvihnout dokonalý scénář, který nám vlastně ukazuje, jak se z učednice stane hvězda první kategorie a co vše je za tím vším. Zvláště závěr, kde se ukazuje nekonečnost tohoto "procesu", je fascinující. Stejně jako v případě Sunset Blvd. i tohle film, který je stále aktuální. 100 %. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (24)

  • Se 14 oscarovými nominacemi drží film spolu s Titanicem (1997) rekord Akademie. (džanik)
  • Eve Harrington (Anne Baxter) byla v roce 2003 Americkým filmovým institutem AFI zařazena v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 23. příčku. (TheDude)

Související novinky

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama