Reklama

Reklama

Stíny mezi námi

  • USA I Still See You (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desať rokov po obrovskej katastrofe sa Veronica (Bella Thorne) snaží žiť život ako normálna tínedžerka. Skutočnosť, že v jej meste sa neustále objavujú duchovia je už úplne normálna. Objavujú sa ako malé spomienky, ktoré nikomu neubližujú. Ale čo ak sa objaví duch, ktorý bude mať úplne iné ciele? (silentname)

Recenze (62)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,359Tržby Celosvetovo $1,175,784▐ Scott Speer si tento krát vybral dosť ťažký príbeh, kde sa to miestami dosť bije a nefunguje tak ako by malo. /40%/ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

spíše dobré než zlé. Atmosféra dobrá, příběh ucházející, herci dobří a sympatičtí. S filmem jsem spokojený a dávám 55% které má film jako hodnocení na čsfd a které si také zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Illinois. Zase se něco nemilého pokazilo. A lidstvo to schytalo. Explodovali vládní laboratoře. Byli nějakých 80 kilometrů od epicentra a jistá Ronnie přišla o pár přátel a hlavně o tátu. Okolo se zjevují coby přízraky. Jeden takový bubák se ale začne chovat nestandardně. A Bella Thorne se ještě s jedním hošanem rozhodne přijít věci na kloub. Solidní nápad, ve výsledku je to ovšem takové nemastné neslané. Poměrně mladý tvůrce Scott Speer znovu sáhl právě po Belle, která už slušně pod jeho vedením válela v příjemně staromódně pojaté romantice Půlnoční láska. Tady ovšem musejí jít čísla chtě nechtě dolů. Průšvih to ale není. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka príbehu i rozuzleniu pomerne nápaditá, kvalitatívne na slušnej úrovni prevedená ducharina, preto je fakt škoda, že je prvá polovica tak nevýrazná. Priemer ale "I Still See You" napĺňa. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad. Objevující se duchové, kteří vykonávají stále dokola tu stejnou činnost, jen do chvíle, kdy se začnou objevovat noví, kteří mají zlé úmysly a opět za tím někdo stojí. :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šoustačková Bella Thorne v zajetí duchařských hologramů i holobrádků. Teď jde jen o to ztopořit úd nad jejím novým zástřihem a ztvrdnout (úžasem) z její neotřele nahozené barevné (vlasové) kreace a zaručeně pravých prsních implantátů. Krouživými pohyby se dá užít invenční jízda městem duchů, kterou rozhodně nelze brát za typický katastrofický film, nýbrž se před divákem postupně rozprostře originální detektivní příběh, který se dobere zářného vyvrcholení a solidně zamotá se žaludem. Režisér Scott Speer chtěl zažít s Bellou dvojnásobnou tvůrčí felaci a podařilo se. Bella kývla, poslušně klekla a bez výčitek "mítú" si uhnala opuchlé rty a ošklivě zapálený jazyk, protože svoji hereckou kreaci u kalhot plných tvůrčích duchů neodbyla. Na něco (fe)lačně výpravného nebyl čas ani finance, buďme rádi, že tvůrci zachovali střízlivý postoj a nalili všechny finanční prostředky do mnoha zajímavých i originálních vizuálních nápadů. Zdařilým se dá nazvat i zby(tně)lý casting, který Bella svými vnady nevyšoupla mimo dění, a hezky se stejnoměrně podělila o dobrou úroveň herectví. Mozaiku nevídaných nápadů s postupným vrstvícím se nánosem detektivního puzzle se podařilo udržet po celou dobu v zajímavých intencích, hezky to do sebe nakonec zapadlo. Zda ovšem byl přítomen nějaký nedodělek, to už není nutné pitvat. Tvůrci prokázali, že s Bellou jsou mimořádně potentní. 10/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Leklá čůza Veronika, blba Kirka mucká... PŘELUD zhusen pryč utíká... prská, plive, kucká. " Možná... Kdyby Bella byla poslední holka na světě a já předtím strávil dvacet, třicet let na pustém ostrově, tak možná... Ale ne, brrrr! Nicméně, tento divně zvrhlý až recesistický casting (taky její mutr, milec Kirk, spolužáci... samé výstavní estetické kousky), měl i své výhody. Nerušily mě žádné obavy o postavy a já se mohl soustředit na svinského přeluďáka, kterému čouhaly údy z vědeckých škatulek. Fešný sériový duchovrah, zřejmě velmi otužilý, proto imrvére svlečený, jen v boxerkách, nestydatý šmírák koupelnový (ovšem úlovek nic moc, jen čůza v igelitu balená) a pěknej hajzlík i po smrti. Nebo ne? No nic. Radil jsem se s přeludem, prý navěky tu nebudem... a hvězdy si do hrobu nevezmu. Tak dvě bubací dám, strašidelně zasloužené. Protože Bella Thorne s tělem samice, ale hlavou Medůzy, ta mě bude nehezky strašit ve snech. Spolu se všemi přeludy volám po remake! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet, povedal by som že aj celkom originálny, avšak spracovaný skôr pre teen publikum, i keď určite je to vyššia liga ako napríklad televízny Ghost Whisperer. Máme tu niečo z Leftovers, niečo z Flashforward, čo by mohlo kdekoho navnadiť, avšak ďalej ako k jednoduchým vysvetleniam a jednému dejovému zvratu (ten je síce očakávateľný, ale má svoju logiku) sa nedostaneme. Má to však solídnu, relatívne temnú atmosféru, Speer a Fuchs sa celkom slušne pohrali s motívmi a Thorne a Mulroney si to, myslím, celkom pred kamerou užili. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Still See You" je v jadre podľa mňa celkom dobrým thrillerom. V prvom rade mám pocit, že prináša do sveta duchov trošku nový nápad. Alebo minimálne ja nemám pocit, že by som niekedy mohol byť vo svete, kde by ľudia mohli vidieť duchov na každom kroku, kde by ich sprevádzali počas dní, no ostali by len ako fragmenty spomienok. Možno sa mýlim, no pre mňa je to celkom originálny koncept. Takže to ma celkom navnadilo a bol som zvedavý, čo sa bude pod povrchom skrývať. Myslím si, že film má pár dobrých postáv a celkovo vie svoje nápady využiť celkom dobre. Kde by som však mal pocit, že by mohol byť silnejší je fakt, keby sa rozhodne viac na niektoré elementy sústrediť a možno mohol ísť trošku temnejšou cestou. Nechápte ma zle. Myslím si, že záverečné rozuzlenie nie je najhoršie, no neustále som z filmu mal pocit, akoby mal strach sa nás pokúsiť vydesiť nejako viac. Alebo keby nám viac dal možnosť byť medzi životom a smrťou. Tieto scénky pôsobia viac PG-13 než "R" a možno by to tomu filmu trošku pridalo. Aspoň podľa mňa. Bella Thorne je okey, no myslím si, že neponúka dokopy nič, čo by už vo filme neponúkla. Je perfektne fungujúcou herečkou, no občas mám pocit, že má problém predať svoju vlastnú osobnosť a urobiť zo seba niečo viac. Zloduch filmu je veľmi pochopiteľný. Nebudem prezrádzať viac o ňom, no je pravda, že má dobré dôvody na to, aby chcel svoje dosiahnuť. Celkovo je vo filme aj pár dobrých prekvapení a zavádzaní, no plne si človek uvedomuje, že niečo tam nehrá a snaží sa nejako rozlúštiť o čo ide. Len nie je to jednoduché. Preto sú tie rozuzlenia následne veľmi dobre spracované. Celkovo mám pocit, že je to film, ktorý by som osobne vedel odporúčať na pozretie. Aspoň raz. Možno som v minorite, ale nevadí. Ja som si sledovanie celkom užil. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn hudba v slabej duchárčine bez nejakých výrazných ľakačiek, za to samotný námet celkom stojí za to. Bella Thorne sa na rolu dobre hodila, inak to nie je žiadna extra herečka. Film je orientovaný na teenagerov, čiže kvalita tu nie je potrebná. Dve hviezdy sú tak akurát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka a efekty jsou v této adaptaci fantasy pohádky nepřesvědčivé. Film pro mě bylo bolestivé sledovat. Nuda. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bella a ten jeji zasraný brežněv málem pokazil celý film, holka vzpamatuj se nebo si dej facku katastrofa. Jinak příběh zajímavý a film taky, delka v pohodě nic extra děsivého ale zajímavého takže malá spokojenost je. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po nehodě v laboratoři se kdesi ve Státech přemnoží duchové, ale protože se jedná o pouhé projekce, jedná se o strašidla zcela neškodná. Když se jedno z nich začne chovat divně, rozhodne se dvojice studentů zjistit, co za tím je. Docela solidní nápad i ničím neurážející zpracování. Je pravda, že momenty, které by měly vystrašit, se zrovna dvakrát nepovedly a rozuzlení bylo avizované dřív, než by se slušelo. Ale jinak film celkem šlape, najde se tu pár neotřelých nápadů a bavila mě i ústřední dvojice ve složení Bella Thorne-Richard Harmon. Znovu se na to asi nepodívám, ale za ten čas to stálo. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ten námět je úplně boží a mystery atmosféra budovaná v prvních dvou třetinách je hutná, že by se dala krájet a extrémně mě zajímalo, co se stane dál. Ve výsledku proto drobné zklamání plynoucí z až příliš melodramatického klišé finále, které odbočilo někam, kam jsem asi úplně nechtěl (young adult původ) a to nejzajímavější zůstalo nedořešeno. Ale ta atmosféra, ta je parádní. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad zabitý tím, že je natočený jen pro teenagery, kvůli čemuž je pak příběh nablblý, trestuhodně nevyužitý, zbytečně romantický (a hlavní hrdinka musí aspoň trochu vypadat jako emo, že...) a celkem odhadnutelný. Taky je to strašně průměrně a dost nudně natočené, herecké výkony nejsou nic extra a mě osobně všechny postavy byly nesympatické. Tak jak se mi pak takový film má líbit, že... Bohužel jsem od toho já blbec čekal něco úplně jiného, než echt teen thriller-mysteriózní-horor-sci-fi. Nejvíc na tom stejně zamrzí ten promrhaný potenciál, kvůli kterému víc jak lepší 1* dát nemohu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Znáte to, někdo řekne prvních pár vět, zaujme vás a protože mluví o něčem co vás zajímá a dává to smysl, posečkáte a chcete si ten příběh vyslechnout celý. Jenže s každým dalším okamžikem zjišťujete, že to celé vypráví zbytečně zamotaně, ale hlavně...najednou to celé nejenže přestane být zajímavé, ale už to nedává smysl, protože to nemá dobře vymyšlené a každou další větou popírá, co říkal na začátku. To je v kostce příběh scénáře tohoto filmu. Sledujeme přízraky, jakési otisky, které ve smyčce vykonávají nějakou činnost. Samozřejmě bez vlivu na hmotný svět, takže pokud by se vám nějaký přízrak například rozhodl vykálet na rohož, uklízet to nebudete i přestože to vykonává každý den. Jenže v průběhu filmu se pravidla změní...protože scénárista měl v hlavě srdceryvnou pointečku. Takže vy po onom dříve nehmotném lejně nejen uklouznete, ale dokonce zjistíte, co před skonem přízrak obědval. A aby toho nebylo málo...tentokrát se tam nevydělá přízrak vašeho souseda, ale bude to třeba zmrzlinář. Úvod byl dobrý a Speerovi se dařilo udržovat vcelku slušnou atmosféru. Jenže od poloviny už to bylo díky zmiňovanému pascénáři poněkud úmorné. Naplno se rozjela spirála smyslnedávajícností, takže i kdyby se režisér, zvukaři a ostatní filmotepci spolu i s Thorne na hlavu stavěli...ne. Asi ani kdyby Speer zakomponoval do soundtracku třeba Du Hast od Rammsteinů...nejspíš by mě v bdělém stavu neudržel. Přechod z nudný do ultradebilní proběhl tak hladce, že ani nevím kdy přesně, ale vydrželo to až do poslední scény. A přesně tak si budu celý tento film pamatovat. Umím si ale představit, že by se tohoto námětu chopil Tim Burton, vyspravil by scénář a stvořil vysoce stylizovanou krimi romanťárnu, které by ta naivita až přiblblost, mohla i slušet. ()

Reklama

Reklama