Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými. (CinemArt)

Recenze (154)

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Jak to mohli nechať zájsť tak ďaleko? Na tom filme nie je dobré nič. Od okatých školáckých chýb ako meniaca sa veľkosť mačiek, či nohy nedotýkajúce sa zeme. Už samotné tváre mačiek nesedia na telá, s krkmi sa im dejú divné veci. Herci sú strašne zle zohraní, hudobné čísla zúfalo zrežírované a miestami aj zaspievané. V dobe Hamiltona pôsobí ten paškvil ako nepodarená školská besiedka. Muzikál je môj najobľúbenejší žáner a najhoršia vec, čo ho môže stretnúť sú zlé pesničky. Cats majú skvelé pesničky, ale zároveň sú tak do očí bijúco chybne zrealizované, že pokazia aj niečo tak krásne ako je Memory. Kadiaci výraz Jennifer Hudson počas spievania Memory je čistá esencia tohto zla. Ten film nepozná slovo tempo. Nepozná slovo rytmus (s tým mali trochu problém už Hooperovi Bedári). Ani to nepôsobí ako film. S výnimkou pár hlavných postáv sa všetci iba ukážu s jedným číslom a zmiznú, jak keby sme sledovali talentovú súťaž. Že to tak bolo aj v divadle? Ibaže film nie je divadlo, že! Scény musia mať nejakú náväznosť. Postavy musia mať vývoj, alebo aspoň opodstatnenie. Navyše polku filmu defacto iba recitujú. A to aj tam, kde mali spievať. Pozéri Vám budú tvrdiť, že je to vlna hejtu, že ten film docení až budúcnosť, že je neprávom démonizovaný, alebo že raz sa tomu budeme smiať. Nepočúvajte ich. Toto tu je skutočné peklo, bez jedinej veci, jedného detailu, ktorý by bolo možné pochváliť. A úplne najhorší je záver s Judi Dench. Nepopísateľne odpudivý, úchylný, vyšinutý, jeden z najhorších filmov, čo kedy vznikli. Bez úsudku, bez vkusu. S Rebel Wilson rozťahujúcou si chlpatý rozkrok. Toma Hoopera som mal po Danish Girl za génia, ale po tomto dúfam, že mu už nikto nikdy nedovolí točiť. Úplný shit. ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Vyprázdnená narácia a absencia kauzality by nemali byť rozprávačskými prostriedkami využívanými vo vysokorozpočtových komerčných muzikáloch... chcel som sa presvedčiť na vlastné oči a v podstate som rád, že som túto tortúru absolvoval. Ono vidieť film, kde nefunguje absolútne nič, renomovaní herci sa extrémne strápňujú a nejakých 70 minút sledujete expozíciu, kde sa predstavujú všetky dôležité postavy, je skrátka unikát. Ale jedna metafora zrejme bude fungovať. Dosaďte si za mačku letiacu v záverečých záberoch v balóne do neba, Toma Hoopera. Po tomto fiasku bude zrejme podobným spôsobom prepustený z Hollywoodu. Ono nakoniec je super, že Cats sú takým prepadákom, aspoň tých hercov uvidí v týchto neuveriteľných úlohách čo najmenej divákov. Obávam sa, že majiteľom všetkých tohtoročných Zlatých malín bude iba jedna snímka... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moje alergie na kočky už je tak dost těžká, pšíkám, smrkám a slzí mi oči. No po tomhle filmu se ještě zvýšila. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí napísali, že im tie vizuály neprišli odpudivé a vidia v tom filme krásu... super. Užite si to a buďte šťastní. Ja vám to úprimne prajem. Ale za seba otvorene poviem. že "Cats" je jeden z najdivnejších filmov, čo som videl za celý svoj život. Keď som videl obrázky z filmu, nemyslel som si, že sledovať to bude až tak nepríjemné. Napriek tým vizuálom som si hovoril, že to možno nebude pôsobiť tak nechutne. Lenže opak je pravdou. Spôsob akým je tento film natočený, tie efekty a celkový vizuálny dojem je pre mňa odpudzujúci, nechutný a zvrátený. Myslím si, že nikdy neodvidím tanec Rebel Wilson, hoci by som si to veľmi prial. Vo filme osobne vidím 2 pozitívne body. Lenže vzhľadom na to, na akom zlom leveli je všetko ostatné to filmu nepomôže vytiahnuť sa z bažiny odpadu. Najlepšie skladba v celom filme je Macavity. Má rytmus, znie mi v hlave aj po dopozeraní a Taylor Swift to odspievala veľmi dobre. A čo sa hudby celkovo týka, väčšina ľudí v tomto filme spievať vie. A nemal som potrebu zapchať si pri skladbách uši. Len som na to občas pozeral s absolútnym úžasom a očami dokorán. Nič iné na tomto filme pochváliť nemôžem. Efekty sú zúfalé. Pôsobí to strašne neprirodzene. Celý film pôsobí ako nejaká bizarná verzia nesexuálneho porna, ktoré nemám potrebu ďalej objavovať. Niektoré scénky sú fakt strašné. Najmä keď tu máme vystúpenie Jasona Derula. Tie pohľady všetkých okolo a otvorené ústa... neviem na čo som sa pozeral. K vystúpeniu Rebel Wilson som už povedal svoje a nebudem sa opakovať. No najhoršie na celom filme je, že dokopy nebuduje (podľa mňa) žiadny reálny príbeh, žiadne reálne postavy ani nič. Je to putovanie od jedného hudobného čísla k druhému a okrem toho je tu niečo čo sa tvári ako nejaký príbeh, ktorý je do toho zakomponovaný. Neviem dokopy skoro o nikom nič, nerozumiem tomu čo sa deje počas celého hracieho času, všetko je divné a okrem toho vizuálne odpudivé. Toto bola skutočne skúška mojej výdrže. Nevidím dôvod na to, prečo by ste si toto mali ísť pozrieť v kine. Ak máte radi muzikál, pozrite si radšej ten. Pustite si hudbu. Ale toto je filmové zlyhanie na plnej čiare. FAIL! FAIL! FAIL! FAIL!!! Hodnotenie: F ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na ty Kočičky podíval a nějak nevím, co tady všichni proti nim mají :o) ...prý že trapas desetiletí. Souhlasím, že je to ptákovina, místy i trapná, postavami a dějem infantilní, vizuálně bizarní, obsahově laciná a prvoplánová, po většinu času bez čehokoliv hlubšího či ušlechtilého, ač s megalomanským rozpočtem pro speciální počítačové triky a efekty, které se pro tvůrce bohužel staly hlavní devizí na úkor čehokoliv dalšího... moment, moment... vždyť jakobych tímhle popisoval snad x dalších blockbusterů, jakých vzniká poslední roky na tucty a většinou jsou zde vychvalovány až do nebes. Rozdíl spatřuji v tom, že se jedná o muzikál a není zde akce. Osobně si dokážu představit život, svět i kinematografii bez CGI filmů, i když seznámení jsem nepohrdl a muzikál mi byl o něco sympatičtější, než jedno nejmenované akční fantasy s tagem Marvel Comics, které si vysloužilo 82%, ale před měsícem jsem ho otráven vypl po půlhodině. Jako celek mi Hooperovy Cats moc nesedly, ale jistou originalitu a několik povedených písní v popředí s krásnou Memory z Webberovy muzikálové předlohy jsem si v tom našel. Možná, že je to jakási propaganda kultu Furries, o kterém jsem před zhlédnutím neměl tušení, podobné kulty mě míjejí, ale díky těm pár pěkným písním mě to úplně neurazilo, viděl jsem i horší bizarnosti a to ani nemusím chodit daleko. 35% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Fúha, dávno som nevidel väčšiu sračku. To snáď ani horší muzikál nikdy nenatočili. Ale máme tu aspoň poučenie do budúcnosti. Keď vám cez cestu prejde čierna mačka, tak to bol asi Jason Derulo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na film musí být člověk předem připravený. Záměrná teatrálnost nemusí být pro všechny. Je nezvyklý a bezpříběhový. Režisér se měl radši držet jen jedné stylizace. Kdyby natočil přiznané divadlo v původní verzi se špičkovými umělci, jakou je televizní film z roku 1998, dopadl by líp. I když tak strašné Cats opravdu nejsou. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně jeden z nejděsivějších a nejbizarnějších filmů co jsem kdy viděl. Nepochopil jsem myšlenkové pochody režiséra, ani účast tolika slavných herců. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také katastrofálne, ako každý hovorí, no i napriek tomu sa väčšinou jedná o mimoriadne neznesiteľný, nestráviteľný, nechutný, filmový hnus, brak a chaos v jednom (3 in 1), a preto som si »Mačky« musel nakoniec pozrieť úplne sám, aby som sa o tom následne aj presvedčil, ako sa vlastne všetky chýry majú... ? Majú sa skrátka tak, že režisér Tom Hooper si týmto nepodareným muzikálom so stále spievajúcimi mačkami, extrémne skomplikoval svoju režisérsku kariéru, keď sa k tomu i zároveň obávam, či si ešte niekedy v budúcnosti bude môcť nakrútiť svoj ďalší snímok ? Skôr nie, ako áno, alebo to nejaký čas ešte potrvá, pokiaľ sa on sám spamätá z toho, čo tu vyparatil, spolu s hercami pred kamerou, ktorí sa asi už aj vo veľkom dištancujú od Computer-generated imagery (CGI), ktorý ich, mimochodom, poriadne zhovädil. Najviac sa asi ponížil predovšetkým Tomáš, ktorý máva zrejme nočné mory, ako aj my diváci, ktorí riskujeme svoje zdravie, keď sa podujmeme na sledovanie tohto filmového aušusu desaťročia, či celého-21. storočia ?! Hoopera som nikdy extra nemusel, no odteraz ešte viac, ako doteraz. A 6 prestížnych „zlatých malín” , t.j. tzv. ANTI-oscarov, len podtrhuje, že máme čo dočinenia s niečim naprosto neuveriteľným, čo nemá obdoby ! Ja som našťastie dokázal pozerať film od začiatku až do konca, ale so strašne silným sebazaprením. Možno Hudson a Dench vyšvihli hodnotenie aspoň na ozaj biednych 20 %, inak hrozil pomerne vážny a korunovaný - odpad, a to všetkými desiatimi ! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cats je (nejen) pro mě rozhodně jeden z nejrozporuplnějších filmů posledních let - na jednu stranu z filmu sálají oscarové ambice a řemeslná režisérská práce, na druhé straně je samotné vizuální pojetí, které je celkem bizarní, místy (když to tak trochu přeženu) obscénní až zvrácené. Původní muzikál jsem nikdy neviděl, ani jsem neznal příběh, na snímek jsem tedy šel s čistým štítem. On vlastně už i samotný námět je hodně bizarní a divoká záležitost, která se ale nejspíš v divadelním prostředí ztratí, kde je ona teatrálnost a expresivnost více na místě. Nejvíce se mi líbily hudební scény s Jennifer Hudson, "vlaková píseň" a vesměs i scénky s Rebel Wilson (když zrovna nežrala šváby s lidským obličejem). Největším kamenem úrazu jsou všudypřítomná umělost postav, nepřirozenost jejich pohybů a jistá míra zvrhlosti v jejich jednání. Jednu chvíli si člověk říká, že je to celkem fajn muzikál, aby si o scénu dál řekl what the f*ck. Upřímně jsem čekal, že budou Cats (podle trailerů a ohlasů) o dost horší a je škoda, že se Hooper rozhodl zrovna pro tento námět. P.S. Tvůrci českých kočičích jmen se asi hodně nudili! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Reálně tak ***, protože Cats ani v divadle zas taková pecka není, ale čtvrtou hvězdičku dostane tato filmová verze za to, jak nechtěně pomohla odhalit novou generaci tragikomickýho internetovýho trashe, co nikdy ani v tom divadle nebyl lol :D ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak strasne ako som cakala. Kostymi/makeup/CGI okrem mysi a skokov boli celkom fajn. Tiez tak mnohi herci - hlavna mlada, kuzelnik junior, a viacere mlade macky mali obcas pohyb alebo mimiku, ktoru som nenasilne vedela ocenit, hoc sa casto tvarili prenadsene. Na absenciu pribehu som bola psychicky pripravena, budiz. Co ma vylozene vysieralo boli nudne vsedne pesnicky (krom Memories, ktore ale tlacili na pilu zase prisilno) s otravnymi textami. A nicmoc tanceky. Ma to byt tanecno komedialny muzikal a pre mna zlyhal na tanci a muzike a oznacenie komedia je tam asi len kvoli scenam s nevtipnymi tucnymi mackami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, je pravda, že Tom Hooper to trošku prepískol, ale predsa len natočil dielo, ktorému sa nedá uprieť vizuálne bohatstvo, na úkor emócií a hereckých výkonov. Mohla to byť príjemná alternatíva k typickým muzikálom, ale je to len extravagantné nič. Až na malé výnimky. Ale tie budú zrejme pre každého diváka iné. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Ošklivý digitální bordel, který nikdy neměl spatřit světlo světa. Tak špatně zvládnuté CGI se dá vidět snad jen v amatérských YouTube videích. Pokud vám to tak nepřijde, soustřeďte se na nohy postav. Tam to všechno uvidíte. Z 90 % se chodila ani nedotýkají podlahy, na ktere mají postavy stát. Nemluvě o tom jak film nerozuměl velikosti objektů. Hrací kostka je veliká jako půlka žolíkové karty, obyčejná tužka dvakrát tak velká jak vidlička, atd. Jak jsem řekla; bordel! Francesca Hayward, Laurie Davidson a Robert Fairchild. To jsou jediní herci, kteří dokázali ukázat svůj talent (jak herecký, tak taneční) i přes všechno to zlo, co se na plátně odehrávalo. Většina castu sice tančila nádherně, ale pěvecky to nezvládala vůbec. Například Judi Dench je královna ledačeho, ale zpěvu rozhodně ne. Když konečně přišla řada na jednu z nejlepších skladeb v historii muzikálů - Memories, těžko jsem se mohla soustředit na cokoli jiného, než nudle, co Jennifer Hudson odkapavaly z nosu. Choreografie byla vydařená, bohužel nevynikala v tom béžovém chaosu chlupů a (ano, bude se opakovat) amatérském CGI. A největším hříchem bylo obsazení Idrise Elba. Já toho chlapa miluji, ale v tomto filmu byl ten jeho CGI chlupatý zadek spíš k nakopnutí, než k sežrání. 1* za snahu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

První třetina mě tedy moc nenadchla, ale další 2/3 byly fajn. Oceňuji především masky, kostýmy, všechny kočky byly luxusní, tanec, písně. Všem kočkám zdar, Mňau ;) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šla bez předsudků, vlastně se i těšila, mám ráda taneční filmy a často se mi líbí něco, co většině ne a nechtělo se mi věřit, že podle těch recenzí je to až tak špatný. Ale ono je to ve skutečnosti ještě horší, usínat jsem začala už u úvodní taneční scény a neusnout mi dalo práci celý film. Něco tak k uzoufáni nudného už jsem dlouho neviděla. Nehodlám hodnotit žádný vizuální efekty či jak seděly či neseděly velikosti objektu k velikosti koček, kočky samotný mi přišly krásný, ouška i ocásky se jim krásně hejbaly, ale chvílemi mi bylo stydno i za ty herce. Scéna "bitky" na lodi byla jak z mateřské školky, celkově děj, písničky, choreografie tak neuvěřitelná nuda. Často špatný filmy někdy neúmyslně baví i tím, jak jsou špatný, tady se jen modlíte ať už to co nejdříve skončí. Skoro bych dala odpad, ale mám ráda píseň "Memories" ... jedna z nejkrásnějších muzikálových písní, tak za tu jedna hvězd a za snahu. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tu máme opravdu zvláštní film, který chtěl sice původně cílit na velké filmové ceny, ale ohlasy po prvním traileru ukázaly Hooperovi, že půjde spíše o pravý opak. Písně jsou tu kvalitativně tak na střídačku a mnozí herci mi do svých rolí vůbec nesedli. Třeba takového McKellena mám rád, ale tady působil opravdu příšerně a slyšet zpívat už jej nikdy nechci. Elba na první pohled zase působil strašně cool, ale jakmile sundal kabát, byl celý charakter jeho postavy úplně pryč. Vizuál postav je obecně takový zvláštní a choreografie se mi kvůli tomu strašně špatně hodnotí. Herci to sice odtančili, ale animace a onen podivný zjev to vážně zcela narušují. Naštěstí to zachraňovala Webberova hudba, ale i tak to film bohužel nad průměr nevyneslo. O rušivých komických vložkách je pak škoda mluvit. 50% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Technické zpracování samotných koček není příliš dobře řešené - kočky chodí jako lidé, obličeje mají lidské, ale na tělo jim byla počítačově "přikreslena" kočičí srst. Některé kočky mají na sobě šaty a kožichy, jsou obuté v teniskách, jiné chodí naboso a "nahé" (v rozkrocích pochopitelně všechny orgány chybí). Celkový dojem nevylepšuje ani fakt, že muzikál "Cats" je víceméně bezdějová záležitost a tvůrci v tomto ohledu nebyli moc originální. Film se tedy může opřít jedině o precizně natrénované taneční choreografie a kvalitní zpěv všech zúčastněných, což je docela málo. A pokud je vám ze jmen na plakátu povědomá pouze Taylor Swift, tak vězte, že stráví na plátně asi tak dvě minuty. Fuj. ()

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Skončí muzikál Cats bez cen?

Skončí muzikál Cats bez cen?

11.11.2019

Už brzy bychom se měli dočkat nového traileru k moderní verzi slavného muzikálu Cats od režiséra Toma Hoopera (Bídníci), zároveň s tím jsme se však dozvěděli, že film, který měl na papíře oscarové… (více)

Sebevražedný oddíl našel Deadshota

Sebevražedný oddíl našel Deadshota

07.03.2019

Tak to byla rychlovka. Týden od oznámení, že Will Smith (Focus, Já, robot) končí jako Deadshot v Sebevražedném oddílu, našlo studio Warner Bros. náhradu. V lehkém rebootu od režiséra Jamese Gunna … (více)

Elba, Dench v muzikálu Cats

Elba, Dench v muzikálu Cats

20.10.2018

Idris Elba (Luther, Hobbs and Shaw) a Judi Dench (Casino Royale, Vražda v Orient expresu) se připojili k obsazení chystaného muzikálu Cats od režiséra Toma Hoopera (Bídníci, Dánská dívka). Dench… (více)

Reklama

Reklama