Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými. (CinemArt)

Recenze (154)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

To by jeden nevěřil, jaká je muzikál Cats vlastně blbost. A že zrovna Tom Hooper jej na plátno převede tak, že zůstane úplně stejnou blbostí. Ten film nemá hezké a chytlavé písničky (výjimkou je známá Memory), na čemž by měl mimo jiné muzikál stát, nemá žádný děj, zajímavé postavy, jejichž osud by vám ležel na srdci... A třešničkou na dortu je celý ten prapodivný bizarní vizuál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kočky - muzkál jsem nikdy neviděl a ani jsem nikdy neměl potřebu ho vidět,protože muzikály prostě nejsou můj šálek kávy.Na tuhle Hooperovu adaptaci jsem se nicméně chtěl podívat už jen díky pověsti která film předchází.No a výsledek je opravdu velká bída.V mých očích za to ovšem nemůže bizarní vizuál,který mi nakonec vůbec nevadil,jako spíš fakt,že je to prakticky celou dobu extrémní nuda a těch 110 minut se šíleným způsobem vleče.Nezachraňují to ani písničky,protože až na jednu se mi tu žádná nelíbila a všechny mi přišly lehce zaměnitelné a jelikož se tu podobně jako v Bídnících zpívá pořád,nudu to jen umocňuje...20% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podle různých recenzí a kritiků jsem si udělala obrázek na Cats a pišel čas jim dát šanci. Nebudu lhát, čekala jsem to daleko horší. Vizuálně je to šílený, ale upřímně nedokázala bych si to představit ani jako animovanou verzi. Celkově i ten námět je pěkně na hlavu. Na divadelních prknech to možná funguje, ale na zfilmování to rozhodně není. Písně nejsou nic moc, nejsou chytlavé, zajímavé, dvě písně, které za to stojí jsou Beautiful Ghosts a Memory v podání Jennifer Hudson, to mi přivodilo husí kůži. Jennifer bych ohodnotila i jako nejlepší z celého obsazení, nejlépe zpívá a i nejlépe vypadala. Chyběla mi tam pořádná dějová linka a slova. Já vim, je to muzikál, ale v mnoha skvělých muzikál se přece mluví a to dodává příběhu trošku kouzla a pochopení, tady se jen zpívá, zpívá a zpvá a navíc pouze písně, které jsou nudné a nechytlavé. Za mě Cats měli zůstat na divadelních prknech a do filmového světa se nikdy neměli podívat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film je nepovedený, ale stejně mám pocit, že se tu projevila davová mánie - nadávají na to všichni, tak na to budu nadávat taky. Ano, to CGI je špatné, ale kdyby na to tolik lidí už dle traileru neupozorňovalo a nekritizovalo jednotlivé prvky, normální diváci by si pak v kině ani nevšimli, že se tam kočky nohama nedotýkají země, nebo že při skocích se pohybují nepřirozeně pomalu. Kolikrát na něco takového hledíte třeba u Marvelu, co, vy znalci? Rýpnul jsem si už asi dostatečně, teď už to začnu hodnotit za sebe. Muzikál Cats jsem nikdy naživo neviděl a tenhle film jsem chtěl vidět, protože guilty pleasure. Takové filmy většinou hodnotím ne podle jeho kvalit, ale podle toho, jak moc směšné (vtipné) a příšerné mi to přišlo. Cats ale budu hodnotit jako normální film. Podle mě se to nemělo točit jako hraný film (je divné vidět lidské tváře na kočičích tělech), ale jako normální animovaný film. Možná by to i zajímavěji vypadalo. Ale není tomu tak. K zde často kritizovanému CGI už jsem se vyjadřoval, ale mě osobně spíš vadí jiné věci - nudná kamera a špatné osvětlení scén. Ty totiž totálně kazí celý zážitek z filmu, který bych mohl mít - dle asi tří povedených písniček - vcelku dobrý. Jenže v tomhle podání mě to jenom otravovalo a nudilo, navíc u těch sekvencí, kde se jen tančí - a že některé trvají i 5 minut - jsem vyloženě trpěl. Písniček je tu přehršel a až na 3 mě nezaujala ani jedna, ale zase ten děj je na takový muzikál dostačující a docela dobrý. Konečně si to po tolika letech dokážu představit někde v divadle. Tenhle film se sice nepovedl, ale není to taková katastrofa, na jakou to mnoho lidí korunuje. Na jedno zhlédnutí se to dá. Pro Furries možná i na víc, zvlášť, když je jejich fursona kočka. 2* ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Prúser roku. Sedeli sme v tretej rade a toto (infantilné, lacné ... divadlo) sme teda rozhodne takto zblízka vidieť nepotrebovali. Najlepšia bola prostredná časť, kedy mi padali oči alebo neskôr, keď som uhýbal plátnu a pozeral do sladkej tmy. Neskôr som musel čuchať svoju šatku, čerstvo nasiaknutú silnou avivážou, ako doping, aby som vydržal ďalej. Počas záverečných titulkov som od radosti takmer poskakoval cestou dole po schodoch, že už môžeme ísť domov. Mimoriadne nezvládnuté. Dlho som nezažil takýto fail inak papierovo silného projektu. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

What the mňau?! Námět ke zlepšení: kdyby kočky chodily po čtyřech a všechny je hrál Andy Serkis, tak by byl film o mnoho lepší :) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Cats nejsou muzikálem s příběhem, ale především zpívanou poezií. T.S .Eliot zrovna není jednoduchý básník (jeho Waste Lands jsem se snažil kdysi ve svém intelektuálním životě rozklíčovat, marně), ale Weberovi se podařil na Broadway husarský kousek. Vzal "high-brow" poezii a pokusil se ji převést do lehkého muzikálu, aniž by zničil básníkovy vážné podtóny. Povedlo se mu vytvořit magickou show, kde se postupně z company vyčleňují jednotlivé charaktery, zpívají poezii a tančí. Jenže film potřebuje něco víc než magii divadla. A bohužel břídil Hooper všechno pokazil. Soustředil se hlavně na triky místo na choreografie (a tvrdě narazil), nedal company tvar a tvář, odkazuje na Londýn třicátých let dvacátého století, na dobu TS Eliota, ale vůbec s výpravou a místem nepracuje... a obsadil Rebel Wilson, která tu působí jako pěst na oko. Přesto se mu nepodařilo Cats zničit. Tři hvězdy si rozhodně film zaslouží za baletní krásu Francescy Hayward, Jennifer Hudson je důstojnou nástupkyní Sarah Brightman, a Beautiful Ghosts je jedna z nejkrásnějších písní posledních let. A Taylor forever, jsem její oddaný fanoušek. ()

LasT_Olt odpad!

všechny recenze uživatele

Úterý 27.9 byl skvělý den. Den před svátkem. Ve škole jsem si odprezentoval to svoje a přibližně o půl páté odešel pryč na dlouho cestu mhd na vlakáč. Jelikož se mi asi čtrnáct dní zpátky rozbily sluchátka, začal jsem s aktivitou, kterou jsem nedělal nikdy za celých sedm let co denně dojíždím do Ostravy. Začal jsem z čisté nudy poslouchat cizí rozhovory. Sedím takhle ve vlaku a o sedadlo za mnou seděli tři lidičky, dvě holky a kluk, podle vyjadřování a mentální kapacity bych odhadl tak 16 let max. Byla to velmi plodná, hlasitá a informativní konverzace. Dozvěděl jsem se například to, jak ve skutečnosti funguje onlyfans. V půlce cesty se však začali bavit o filmech a došlo na film se jménem “Cats“ přičemž dvě dívky si byly jisté, že je to ten nejhorší film, jaký kdy viděly, přičemž já byl okamžitě in. Vylezl jsem ven a krátce po páté dorazil domů a začal tento film stahovat. Najedl jsem se a v sedm večer jsem si šel rutinně zaběhat. Když jsem asi v půlce kolečka, potkám mé dva sousedy (manželé, bydlí o ulici dál) a přidal jsem se. Vedli jsme klasický small talk o tom, jak je život super a tak. Nedalo mi to, a po chvíli jsem se jich zeptal, jestli někdy neviděli film CATS. On prý ne, ona se sestrou ano. Je to úplně debilní, hraje tam Ian McKellen a je oblečený za kočku. Musíš se na to podívat, Starosi. Počkat, what? SIR Ian McKellen tam hraje kočku? Domů jsem tedy doběhl dvakrát rychleji než z něj vyhěhnul a pustil si film. A jaký ten film je? Je to opravdový eyebleach, fakt v tom nejčistším provedení, dokonce jsem chvíli uvažoval, že bych poslal kopii Talibánu, aby to místo mučení pouštěli vězňům, to by z nich potom po dvaceti minutách dostali fakt všechno. Rebel Wilson a James Corden, jsou chlupatí tlustí debilové, které nemůžu vystát kdekoliv a tenhle film to spíš než odhalil, jen potvrdil. No a co se týče Gandalfa...asi už mu došlo listí a v řádu Istari neměl do čeho píchnout, tak tu ze sebe udělal totálního vola, ale mám ho moc rád tak mu to odpouštím lol. ()

BoXBe

všechny recenze uživatele

To nejhorší, co se kočkám stalo po tom, co se jim v životě vyskytli psi. Nebo jak to tehdy vypustil Rickey Gervais :) "Guilty Curiosity" film, který slouží jako studium toho, co všechno se dá v kinematografii udělat špatně. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Jedna věc na začátek - jsem kočičí máma, tanečnice a herečka, takže pro mě mělo zfilmování muzikálu tři hvězdy minimálně na rozjezd. Druhá věc - viděla jsem originál Cats na londýnském West Endu, takže jsem měla kritickou laťku posazenou setsakra vysoko! No a opět se mi potvrdilo, že takové množství špatné kritiky + očekávané zklamání = skvělý zážitek!!! Pravda, James Corden a Rebel Wilson v přiléhavém CGI trikotu není nic sexy, ovšem ono to sexy ani nemělo být. A oba dva skvělí komici se do ztvárnění pěkně opřeli, což chtělo opravdu várku odvahy. Ne každý si dovede ze sebe sama udělat srandu a nebrat se zas tak vážně a ze svých nedostatků udělat přednosti! Cast - skvělé typové obsazení herecky, tanečně a pěvecky Choreografie - skvělý! Hudba - A.L. Webber je Bůh muzikálů, takže tady o tom žádná - a lehce moderní úpravy mě vůbec nerušily a Memories je jedna z písní, které ořvu vždycky ;o) Musím ještě vypíchnout překlad, skvěle vypořádáno se zapeklitými jmény, sice jsem českou verzi muzikálu neviděla, tudíž nemůžu porovnat, ale pohrát si s tak zapeklitými jmény musí být sen překladatelů ;o) Jediné, co bylo dost jiné oproti živému vystoupení (když nepočítám zcela odlišné herectví a dramaturgii na divadelních prknech) je viditelné CGI. Na divadelním prkně se herci musí pohybovat opravdu jako kočky, a doslova se ve verzi, kterou jsem viděla, vyžívali v klasických kočičích praktikách např. mytí oušek (rozuměj nejprve olíznutím packy). Na závěr jen - kdo nemá rád kočky, na to zřejmě z principu nepůjde. Kdo je otevřen tomu to aspoň zkusit, doufám, že si užije aspoň hudbu a pěvecké výkony. A koho to přesvědčí, že kočky přeci jen nejsou takové zákeřné skety, jak se o nich traduje - tím líp. Nicméně rozhodně platí, že kdo nemá rád zvířata - tomu já rozhodně nevěřím. A že kočky jsou své ? To si pište, že jsou. Jak se zpívá - "....A CAT IS NOT A DOG!...." ;o) PS: ještě jeden menší návod, jak se ke kočkám chovat, jež je velmi trefně obsažen v závěrečné skladbě : https://www.youtube.com/watch?v=StzcfdCMJtQ MŇAUCTA :) ()

SimpanzJi odpad!

všechny recenze uživatele

Zní to rozhodně zajímavě. Uděláme filmovou adaptaci slavného muzikálu, který má skvělou hudbu a celé to uděláme za hodně peněz, aby to tedy nějak vypadalo. Otázkou tedy je, kde se stala chyba, protože nový Hooperův počin je absolutně nekoukatelný. Hlavní problém lpí už v samotném vizuálu, tvůrci se totiž rozhodli pracovat s těmi nejmodernějšími technologiemi a celý muzikál je tak vytvořen skrz CGI, tedy efekty tvořené počítačovou úpravou obrazu. V praxi to vypadalo tak, že se celý film natočil v ateliéru, v postprocesu byly pak dodělány všechny kulisy a prostředí, a ze samotných herců se staly kočky, nebo spíše jakési nestvůry. Výsledek je tedy takový, že jste nuceni se skoro dvě hodiny dívat na herce, kteří mají své tváře prorostlé hutným kočičím ochlupením, chodí jako lidé, mají nohy a ruce jako lidé, ale místo těla vidíte srst. Jamesa Cordena, který se hrabe v popelnicích plných odpadků, rozhodně na velkém plátně vidět nechcete. Ani Judi Dench jakožto Starou Mojčíčovou s obřím kožichem, který tahá okolo sebe. Dokonce ani Rebel Wilson, Jasona Derula a Taylor Swift. O čem vlastně slavné Cats pojednávají? Filmový příběh se odehrává pouze jediný den, respektive spíše večer, na špinavém předměstí Londýna. Právě tam se scházejí kočky z celé čtvrti, protože se večer má odehrát slavnostní bál, na kterém Stará Mojčíčová Judi Dench vyhlásí jednu kočku, která bude moci začít žít nový život v Mňautkosféře (vše oficiální překlad). Na scéně se ale objevuje zákeřný Mouriart, který (bůhvíproč, není vysvětleno) umí kouzlit a může tak přesouvat věci a kočky z místa na místo, tudíž nechá Starou Mojčíčovou zmizet a nutí ji, aby zvolila právě jeho. Kulisy poskytuje muzikálu Cats nejen samotné předměstí Londýna, ale také tamní divadlo a mléčný bar, před kterým se odehrává primárně první část muzikálu. Už v prvních dvaceti minutách si přejete, aby se jednalo spíše o proslulý mléčný bar Korova z Mechanického pomeranče a uvítali byste příchod Alexe a jeho party, aby si se zpívajícími kočkolidmi trošku pohráli po jejich. V tomto muzikálu se zpívá skoro bez ustání. Moc pasáží, které by například posouvaly děj, neobsahuje, díky čemuž vzniká to, že Cats takřka žádný děj nemají. Vlastně se v nich pořád jen zpívá, vesele, smutně, zpívá, vesele, smutně, a tak pořád dokola. Hudební složka je sice poutavá, má svůj rytmus a tempo, ale po stálém variování slov čičinda, kočka, mourek a myš do písňových textů vás časem začne spíše pořádně štvát a přejete si, ať tahle píseň je už ta poslední. Majestátní finále (respektive chvíle, kdy už očekáváte závěrečné titulky), ve kterém jsou všichni hrdí na své kočkovství a Judi Dench má bůhvíproč promluvu do kamery, se zároveň stane momentem, který vyřkne poslání snímku, jež jste až do té doby marně hledali. Moudrem celého filmu se tak stává to, že kočka není pes. Judi Dench si pak nakonec ještě přeje připravit mlíčko do mističky, čímž stominutové utrpení ukončuje a vy nevíte, jestli se máte smát představě, že Judi Dench pije mlíčko z mističky, brečet, že Cats vznikly, nebo si jít rovnou vymazat paměť, abyste nemuseli myslet na to, jak otřesné to bylo, znovu a znovu. Pro Toma Hoopera, jakožto uznávaného režiséra, je toto vcelku zlomový počin, který může mít dopad na jeho další tvorbu. My ale doufáme, že se jednalo pouze o velký přešlap jeho kariéry, který se nám mohl třeba zdát. Možná tento zbytečný film skutečně nikdy nevznikl a všichni jsme si jen představili ten nejhorší sen, že by režisér Dánské dívky a Královy řeči natočil otřesný muzikál o kočkách, kde bude mít sir Ian McKellen prorostlý obličej chlupy. Adaptace tohoto broadwayského muzikálu by možná lépe fungovala jako animovaný film. Takové byly totiž původní plány, jak tuto divadelní klasiku přetavit do filmu. V této verzi je ale snímek naprosto nesnesitelný a zbytečný, a Cats jsou tak ten nejhorší sen, který se vám kdy zdál. Tedy, bohužel nezdál. () (méně) (více)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kočky na poslední chvíli chvátaly do kin, aby stihly nominace na Glóby a jiné zlaté sošky a ony si tak maximálně mňouknou po Malinách. Upřímně jsem po prvních ukázkách nečekal hitovku, rozhodně jsem ale nepatřil do masy, která už tenhle muzikál poslala do věčných lovišť jen kvůli netradičnímu vizuálu. Co se jej týče, nemám u většiny osazenstva výhrady. Taková Francesca Hayward je třeba v kočičím hávu naprosto kouzelná. Tím bych ale přešel již jen k podotknutí, že se mi dlouhá léta nestalo, abych byť jen na 10 minut v kině usnul. Je vlastně moc dobře, jakým kasovním propadákem se Kočky staly, protože v éře sequelů a obecně neoriginální tvorby by tu do pár let byl muzikál “Dogs”. A na ten bych už nešel ani zadarmo. [ČSFD projekce CineStar Černý Most 8.1.2020] ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že někde daleko, možná v úplně jiné galaxii je planeta inteligentních koček. Její představitel se zrovna teď dívá na muzikál s CGI opicemi, a trpí u toho úplně stejně, jako trpím já u téhle bizarní nudy. Tohle nemělo nikdy vzniknout, a to říkám jako člověk, kterému se tříhodinoví Bídníci Toma Hoopera opravdu líbili. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nezasloužený hejt. Minimálně tedy ne, co se digitálních efektů týče. Výsměch publika je z mého pohledu zapříčiněn spíše zvláštním vizuálním stylem. I když to čas od času trochu zaskřípe, vzhledem ke skutečnosti, že všichni herci jsou v každičkém záběru digitálně přetransformovány v kočky, a že to navíc víceméně pořád vypadá technicky dobře, netroufám si hanit práci umělců, kteří na efektech dozajista velmi usilovně pracovali. Některé divácky oceňované moderní filmy s podobnými efekty, často vypadají hůř (není tím myšleno, že špatně) a diváctvo o tom není nijak vokální či naopak efekty oslavuje, takže to, co se dělo kolem tohoto filmu, beru jako slepou kolektivní nenávist. Film sám o sobě je v podstatě jedna dlouhá písnička bez dialogů s minimalistickým dějem, s pár odbočkami... No, zábava to není, písničky mě neoslovily a bylo to zbytečně dlouhé. Ovšem buďme realisté. Dal by se film natočit nějak zásadně jinak, aby ale zároveň splňoval všechno, co je od takové adaptace žádoucí? Moc možností mě nenapadá, když opomenu, že by se vůbec točit nemusel. 50% ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to boli takmer dva týždne od kedy som videl Cats, tento film azda ani na jeden deň neopustil moje myšlienky. Úprimne... *Michal sa zastavil na moment, aby popremýšľal či naozaj cíti to čo chce napísať. Pokrútil hlavou a pousmial sa. Vedel jedno jediné - chce ostať verný samému sebe a neodpustil by si keby musel zatajovať svoju novonadobudnutú lásku k tomuto desnému muzikálu*... tento film som si užil až príliš moc a ja som si plne vedomý, že by som nemal lebo je to nehorázna filmová katastrofa, ale v tom je tá krása. Tom Hooper mal asi priveľké oči, alebo to bolo jeho ego, či to bola azda jeho hlúposť čo ho viedla k tomuto projektu (ktorého predloha je taktiež desná), no ja som vďačný že sa k tomuto projektu odhodlal. Cats je zarážajúci, mätúci, šialený, podivný, creepy film, ktorý od diváka očakáva mnohé a ja som len s otvorenými ústami sledoval A-list hercov a vychádzajúce hviezdy Broadwayu ako sa pohybujú po plátne čo by mačky a kocúri a kadečo iné. Po celý čas som mal na tvári ten najsprostejší úsmev lebo toto je taká hlúposť až je to prekrásne. Dovolím si aj tvrdenie, že niektoré muzikálové čísla sú objektívne skvelé a za tým si budem stáť, aj keď potom prikývnem na všetky ostatné argumenty proti tomuto filmu. Cats je beautiful spectacular trainwreck! a pravdepodobne moje najväčšie filmové guilty pleasure *chef's kiss* ♥ ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si celou dobu jako George C. Scott, když se v Hardcore díval na porno se svou dcerou. Totální výstřel do Mňautmosféry. 2/10 ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

Po všem tom "hejtu" a znechucení tímto filmem, kdy se jeho špatnosti a hrozné kvalitě smějí už dokonce i herci, kteří v něm hrají, jsem se tedy hecnul a pustil si ho a heleme se, on je opravdu strašný. Děj neexistuje, postavy odfláknuté, znásilnění Londýna, jedno hudební vystoupení navazuje na druhé a 99 % písní je tak moc generických a nezajímavých, že splývají všechny do jedné. Muzikály nemám rád a většinou mě na pár výjimek nudí (včetně tohoto) a Kočky jsem znal jen díky seriálu Chůva k pohledání, kdy je neustále panu Sheffieldovi vyčítáno a předhazováno, že odmítl produkovat právě tento světově úspěšný muzikál, jelikož se mu představa koček zpívajících u popelnic zdála směšná a absurdní. A ono to opravdu tak je. Jednu hvězdu dávám za Jennifer Hudson a její Memory, z kterého jde mráz po zádech, pro zbytek je i odpad moc. Vinu bych ovšem nedával Hooperovi, ale Brodwayské muzikálové předloze. Tahle břečka bez děje a pořádných postav se opravdu někomu líbí? PS: Vizuální ztvárnění koček je v tomhle filmu to nejmenší zlo a v porovnání se zbytkem negativ, mi vůbec nevadilo. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda pro lidi, co očividně něco umí, ale nějakým způsobem zabloudili do téhle prasárny, kde Rebel Wilson masturbuje se svým ocasem a kocouři se perou tak, že po sobě flušou chlupy a kopou se do koulí. ()

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Skončí muzikál Cats bez cen?

Skončí muzikál Cats bez cen?

11.11.2019

Už brzy bychom se měli dočkat nového traileru k moderní verzi slavného muzikálu Cats od režiséra Toma Hoopera (Bídníci), zároveň s tím jsme se však dozvěděli, že film, který měl na papíře oscarové… (více)

Sebevražedný oddíl našel Deadshota

Sebevražedný oddíl našel Deadshota

07.03.2019

Tak to byla rychlovka. Týden od oznámení, že Will Smith (Focus, Já, robot) končí jako Deadshot v Sebevražedném oddílu, našlo studio Warner Bros. náhradu. V lehkém rebootu od režiséra Jamese Gunna … (více)

Elba, Dench v muzikálu Cats

Elba, Dench v muzikálu Cats

20.10.2018

Idris Elba (Luther, Hobbs and Shaw) a Judi Dench (Casino Royale, Vražda v Orient expresu) se připojili k obsazení chystaného muzikálu Cats od režiséra Toma Hoopera (Bídníci, Dánská dívka). Dench… (více)

Reklama

Reklama