Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vincent Price hraje to, co mu šlo vždycky nejlíp - šlechtice. Šlechtice, který uprostřed státu New York vlastní feudální ostrůvek a farmáře na něm nutí odvádět mu dávky a platit nájem. Na jeho sídlo, zámek Dragonwyck si pozval svou vzdálenou příbuznou, Gene Tierney, coby společnici a vychovatelku své osmileté dcery. Jaksi to mezi nimi přeskočí a jistě si umíte představit, co následuje po náhlé smrti jeho ženy :-) Tak strašně se mi líbilo ukázání kontrastu života farmářů a nobility, která si žije ve vlastním světě a tím okolním opovrhuje. Dále mi přišla úchvatná gotická, místy až hororová atmosféra a démonický Vincent Price, pro kterého tohle byla rozcvička pro pozdější velkolepé role vyšinutých šlechticů v Cormanových filmech a jinde. Kromě Vincenta byla skvělá také Gene Tierney. Příběh sám o sobě bych trochu zkrátil, místy působil hodně jako laciná romance, ale poslední cca půl hodina měla naprosto neuvěřitelnou atmosféru a závěrečná scéna byla strhující. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Gene Tierney je krásná jako obrázek, ale herecky má navrch naprosto jasně Vincent Price. Parádní zástupce gotického hororu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Film klame telom, evokuje temnú až hororovú záležitosť, nie je to presne tak. Aj tak však ide o dobrý film s vynikajúcim Vincentom Priceom a pohľadnou Gene Tierney. Scenár je precízna a atmosféra skvelá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vincent Price je v tomhle filmu velmi dobrý, čímž v podstatě jen předznamenává role, které ho proslaví v následujících desetiletích. Je zde správně démonický, a to jak svým herectvím, zjevem, tak i hlasem. Snímek by mohl být trochu drsnější, ale to by holt chtělo trochu jinou dobu, než v jaké byl natočen. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Gotická romanca zasadená do historického kontextu boja farmárov proti patrónom s feudálnymi sklonmi s duom Vincent Price a Gene Tierney v hlavných rolách. Celkom príjemné sledovanie ale škoda, že nenastal väčší odklon od predlohy smerom k otvorenejšej žánrovke (či už hororu alebo noiru). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama