Reklama

Reklama

Homecoming

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2020), 8 h 41 min (Minutáž: 24–37 min)

Hrají:

Julia Roberts, Janelle Monáe, Bobby Cannavale, Stephan James, Alex Karpovsky, Shea Whigham, Ayden Mayeri, Marianne Jean-Baptiste, Dermot Mulroney (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Antologický seriál zaměřený na tajemnou společnost Geist Group, netradiční wellness společnost a její stejně netradiční program „Iniciativa návratu domů“. (tribican)

Recenze (18)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

How much did Heidi know? Ne že bych nechápal, proč se tomu vžila hanlivá nálepka "vyprázdněné stylistické cvičení", ale ta krutě nesedí z jednoho prostého důvodu. Jak se ve druhé polovině ukáže, tak ona záměrně pomalu budovaná podprahová sedmdesátkovým konspiračním thrillerům hold vzdávající lahůdková über-forma (Esmailovi s Campbellem všechna čest) není důvod, ale prostředek. Navíc prostředek, který je zúročen, jelikož i přes zdánlivou chladnost a odtažitost je to ve finálních epizodách až překvapivě emocionální. Což funguje díky tomu, že ty chybující charaktery sice nenápadně, ale přeci jen postupně přirostou k srdci. | S1: 4/5 | ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Parádní paranoidní thriller jako ze sedmdesátých let od tvůrce Mr. Robota, s neustálými odkazy jak formou využívání hudby ze starých filmů, tak vizuálním stylem jako od Briana De Palmy. Skvělé obsazení, lahůdkové jízdy kamery i geometrické kompozice, výborně fungující tenze... netuším co lidem chybí ke štěstí. Homecoming je u nás hodně pod radarem (ani ne stovka hodnocení na čsfd s velmi nízkým procentem, oproti solidním 7.6 na IMDB), což vůbec nechápu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Formálně brilantně natočené vyšetřování podivného wellness zařízení v Tampě na Floridě pro válečné veterány. Nekalé praktiky farmaceutických firem jsou zde ale konfrontovány s podnětnými myšlenkami. Když to funguje tak co je na tom špatného? Kdo je tu pokrytec? Bobby Canavelle je tu boží, jeho úskočný kravaťák je tahoun i přes telefon. Julia Robertsová, byť jde o hvězdu první kategorie a hraje velice dobře mi tady moc nesedí. Myslím že v prvním nástřelu scénáře mělo jít o mladší holku ze školy a bez zkušeností, než o starší paní, ale tahle se to, jak by řekli v Geistu, líp prodá. Jiskření mezi ní a léčeným dvacetiletým vojákem by bylo uvěřitelnější. Přesto Esmail je mistr formy a jeho projekty mají hlavu a patu. Snad od něj uvidíme brzy ještě více realizovaných projektů. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Příběhovou prázdnotu takových rozměrů nezachrání ani režisérský mág Esmailova kalibru. Ten dokáže formálně ozvláštnit asi kterýkoliv námět a do určité epizody se mu to daří i tady. Bohužel jakmile mi došlo, že větší hloubku ten příběh opravdu nemá, a že žádné velké mystérium se nekoná (i přes všechny odkazy na Hitchcocka), začala jsem se nudit a modlit, ať to dotáhnu do konce. Herci jsou nicméně skvělí. Cannavale a Whigham okoření každou roli. Je fajn vidět Roberts připojit se k hercům, co se obrátili k televizi. Jen je škoda, že se nejednalo o hlubší roli a lepší paruky. Poslední záběr potěšil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nechytilo tak ako malo. Zápletka sa tvári tajomne, ale všetko okolo toho nevtiahne diváka. Mal som pocit, že čím viacej sa tam toho rozprávalo, tým menej to ťahalo dej dopredu. Príliš tmavé scény tiež nie sú výrazným plusom, niekedy som postavy v tom slabom svetle musel hľadať a rozpoznávať. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších seriálových zklamání letošního roku. Stylisticky experimentální "minisérie" sice zajímavě aktualizuje půlhodinový formát do podoby (neo)noirového thrilleru, nicméně veškerá, zahraničními reakcemi avizovaná podobnost s filmy od Hitchocka či DePalmy je přítomna pouze na úrovni audiovizuálních aluzí, které jsou stavěny na odiv. Autorský rukopis televizního tvůrce Sama Esmaila a kameramana Toda Campbellla, kteří oba stojí za formálně progresivním seriálem Mr. Robot, sice skvěle pracuje s předkamerovým prostorem, dlouhými jízdami kamery a paranoidním soundtrackem, nicméně ani tato soudržnost na úrovni stylu nedokáže vdechnout život začátečnickému scénáři, který zpracovává látku původně založenou na americkém podcastu na úrovni YouTube webseriálu. Mimo atypické konce epizod je děj, vedený eklektickým výkonem Julie Roberts, naprosto předvídatelnou báchorkou, která se snaží obhájit svou prázdnotu a příběhové vakuum poutavými stylistickými řešeními. V desetidílné podobě jde tak o naprosté scenáristické selhání, kdy většině epizod vévodí nezáživné terapeutické dialogy mezi postavami, které si nemají co říct. Co se týče hvězdného hereckého obsazení a tvůrců (zejména režisér a kameraman), ohromné mrhání talentem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca seriálová variácia na Mandžuského kandidáta a Memento. Tvorcovia námet vyťažili do maximálne realistickej podoby a napriek tomu, že pointa je málo prekvapivá, ja som sa rozhodne podvedený necítil. Dokonca aj záhada menom Julia Roberts (záhadná pre mňa už roky tým, ako sa mohla stať hollywoodskou superstar) sa do tohto komplotu výborne hodí (aj keď účinkuje iba v prvej sérii). Za 5 bobulí. (2.5.2021) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Bylo by to možná fajn na nějakou hodinovou episodu Krajních mezí apod - ale v tomhle formátu je to hrozně nudné, utahané a předvídatelné. Cca někdy po třetí episodě uhodnete, o čem to celé je, a pak zbylých sedm čekáte, jestli to třeba nebude mít nějaký důmyslný twist. Nemá. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to normální, takřka staromódní záležitost. V druhé polovině mě seriál občas příjemně překvapil, ale jinak zkušený filmový fanoušek uhodne řadu věcí v předstihu. Překvapily mě taky příšerné účesy Julie Roberts, hraje dobře, ale ty experimenty její kadeřnice se vůbec nezdařily - zřejmě podle režiséra jediný způsob ke zvýšení pravděpodobnosti přitažlivosti starší ženy pro mladého vojáka ve formě. Snad kromě zajímavě napsaného záporáka jsou postavy (a herci) spíš otravní. Propracovaná vizuální stránka by vás mohla přesvědčit k o něco vyššímu hodnocení a nadšenci do filmové hudby jistě poznají vypůjčené kusy odjinud. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

bída s nouzí...od Sama Esmaila sem čekal mnohem víc než jen tohle po většinu času nezáživné něco.Nejzajímavější jsou tady ty hrátky s formátem.Stáhnout ta tak na 2-3 díly asi by se leccos dalo zachránit,ale takhle je to prázdné jak Okamurova hlava.Druhou sérii dávat nebudu...40% ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Zvoľ atraktívny tajomný rozprávačský štýl, kde sa strieda prítomnosť s flashforwardmi, prepínaj medzi pomerom strán, tak, aby to pôsobilo ešte viacej klaustrofobicky, pohraj sa s rámovaním, split screenom, uhlami, zvukom, pokojne si tam flákni aj vertigo, zožeň si skvelých hercov (Whigham zasa vládne) a výsledkom je štýlové utiahnutie príbehu, ktorý by vystačil na film, no v tejto podobe to pôsobí ako zaujímavý experiment s tým, čo určité dielo môže divákovi ponúknuť čisto po audiovizuálnej stránke. Esmail a Campbell to majú v malíčku. Nie, žeby som sa nebavil aj z dejovej stránky, no tá naozaj pôsobí ako krátka poviedka, ktorá je však roztiahnutá do detailností a nenecháva absolútne nič na divákovú predstavivosť. Uhrančivosť réžie však kraľuje. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečná utahaná hovadina kdo ví o čem s vysloužilou zubatou kačenou Roberts. Nenávidím tuhle herečku od samého počátku. Každý seriál dokoukám. Každý druhý vysoce hodnotím, ale u tohoto po druhém díle nehodlám trpět dále. Dnes se vytváří seriál za seriálem, člověk to nestíhá ani usledovat a právě počiny jako jsou tyto, které vás nechytnou hned, nestojí v dnešním kvantu za váš čas. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nalákali mě na tvůrce Mr. Robot, tak jsem očekával další pecku. Natočené to je relativně slušně, ale dějově to je velmi prázdné i když se to tváří, že by tam mohlo být něco zajímavého. Herci jsou dobří a zachraňují svými výkony tu scénaristickou nudu. Zklamání, od jmen, která se pod to podepsala bych čekal něco víc. 50% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie zlý seriál ! zaujímavá pointa ku ktorej ale vedie nudná a zbytočne naťahovaná cesta. Výborne tajomné a atmosférické spracovanie, režisér sa vyhral. Pretrpieť ale tie nudné sekvencie kde sa " nič nedialo "  chce divákovu vytrvalosť. Epizódy sú našťastie krátke a posledné aj pomerne s nejakou tou živšou líniou.  Nebolo to zlé a naopak som bol spokojný, hlavne s tou ťaživou atmosférou ktorá ale sľubovala silnejšiu pointu. Dobrá Julia Roberts a výborný Bobby Cannavale ktorého " nervózne " hranie priam utekalo z obrazovky. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najväčšie seriálové prekvapenie roka, čo sa však pravdepodobne odzrkadlilo aj na mojom subjektívnom hodnotení. I keď tomu moje hodnotenia jednotlivých častí nemusia odpovedať, seriálu nemám čo vytknúť. Dokonale vykreslené postavy a ešte dokonalejšie zahrané dopĺňajú mystérium, ktorého odhalenia sa neviete dočkať a aj preto pomalšie tempo seriálu len prospieva, zároveň sa však vzhľadom k metráži jednotlivých epizód nudiť nebudete. Najväčším plusom pre mňa je však aj tak kamera, ktorá divákovi ponúka oslňujúce (aj keď nie doslova) zábery. Taktiež som si užil "hrátky" s rozmermi záberov a originálne retro vykreslenie budúcnosti, K tomu všetkému ešte pridám vynikajúcu hudbu (aj keď nie originálnu) a nemôžem inak ako 10/10 ()

Související novinky

Spotify začne adaptovat své podcasty

Spotify začne adaptovat své podcasty

26.09.2020

Hudební aplikace Spotify má v současnosti 170 milionů neplatících zákazníků a 138 milionů prémiových uživatelů. A teď se společnost rozhodla tato čísla zužitkovat – hodlá totiž ještě ve spolupráci s… (více)

Reklama

Reklama