Reklama

Reklama

VOD (1)

Nedávno ovdovělá Lucy Muir (Tierney) se potýká s panovačnou rodinou. Rozhodne se, že se přestěhuje s dcerou Annou (Wood) do domku v Cornwallu. Seznamuje se s duchem domu, podivínským kapitánem Danielem Greggem (Harrison). Jak se jejich přátelství prohlubuje a její finance se tenčí, kapitán ji nabádá, aby napsala knihu o jeho životě. (Hans.)

(více)

Recenze (31)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní i romantická hudba Bernarda Herrmanna, půvabná kamera Charlese Langa, vždy kouzelná Gene Tierney, proklatě charismatický Rex Harrison, mnohdy nápaditá Mankiewiczova režie a osudový příběh o osudové lásce, který stejně snadno rozpláče jako pohladí po duši. Nádhera. Fantazie. Zapadlý klenot. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden zo záverečných záberov, keď sa "duch" pozerá do ľavého dolného rohu, kde sa zrazu objavia ruky pani Muir, je jedna z najromantickejších scén kinematografie. Nasledujúci pohľad do kresla taktiež. Prečo ich ale nepoznáme všetci, znalci popkultúry, je mi záhadou. Znova romantika z obdobia (hore-dole) zlatého veku Hollywoodu, určená vyzretejším a inteligentnejším divákom. Tentoraz bez britkého humoru, ale možno aj o to úprimnejšie. Paradoxne vo filme, využívajúcom nadprirodzené prvky. Skutočne, kto na konci neplakal, môže si pred meno, prípadne ešte pred titul písať cynik. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý poklad, ktorému mnohé dlžia filmy ako Duch, Meet Joe Black alebo Mesto anjelov (aj keď posledné 2 sú remaky iných filmov). Prekrásna romantická fantasy dráma. Nádherné audiovizuálne (kamera a hudba sú parádne), dojímavé v príbehu navyše podporené skvelou chémiou výborne hrajúcej dvojice Harrison-Tierney do ktorej sa človek musí zamilovať . Sú v tom veci. ktoré mi vadili ale prečo si kaziť dojem z filmu, ktorý dokáže z človeka vytiahnuť toľko úprimného dojatia. A najlepšie je, že vôbec som nemal pocit že by som mňou filmári manipulovali. Nádherný film a škoda, že tak málo ľudí to pozná. P.S. Berman Herrman bol najlepší skladadeľ do dôb kým nezačal skladať John Williams ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přeměna duchařského hororu v emancipační drama pro mne byla stejně překvapující jako hrdinčina reakce na paranormální aktivnost jejího nového příbytku: „Haunted. How perfectly fascinating.“ Stejnou prozíravost paní Muirová projeví později, když pochopí, že námořník dávající každým činem najevo, kdo v domě vládne (falický dalekohled dominuje několika scénám), ztělesňuje dávno odplavené hodnoty a nejlépe udělá, přijme-li ho za svého našeptávače. Za mužskou stránku sebe samé. Jedině jeho rady z ní mohou udělat paní vlastního království. Nebát se zasnít, k tomu nás film vybízí. Nejnaléhavěji během posledních minut. Neboť režii měl v rukou váhu slova dokonale chápající, leč obrazy podceňující Joseph L. Mankiewicz, jsou minuty předcházející závěru místy stejně útrpně dlouhé jako čekání na vysněného muže. Závěr je to ovšem nebeský. 80% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvá hodinka je hlavne "sarmantna" v odzbrojujuco pritazlivom slovnom tenise medzi hlavnymi protagonistami. Ovsem od momentu nastupu Gene Tierney na vlak, ked jej "Uncle Neddy" zoberie vreckovku - ten Genin pohlad ma opantal a zaroven v tom istom okamihu si ukradol moje srdce po zbytok filmu, ktory sa Vam odmeni jednym z najdojimavejsich zaverov zdaleka nielen z obdobia zlateho Hollywoodu. Ocami zaliatimi slzami, na tvari lahky usmev poskytujuci teplo z dojimaveho pribehu okoreneho krasnou hudbou, kamerou a hereckymi vykonmi sa mi do pamati vryva spomienka na film, ktory ma SRDCE. PS: Diki Robe za skvely tip! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii v lokalitách Carmel-by-the-Sea, Seventeen Mile Drive, Stillwater Cove Regional Park v Pebble Beach nebo na poloostrově Monterey. (Terva)
  • "Muir" v překladu z gaelštiny znamená "moře". (Terva)
  • Gene Tierney se nelíbilo, že hraje tak bláznivě a po dohodě z režisérem se první dva dny natáčely znovu. Herečka tak změnila bláznivý styl za procítěnější projev. (Terva)

Reklama

Reklama