Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf soukromé lékařské kliniky Noah Praetorius je ve své profesi úspěšný a navíc se líbí ženám. To jsou vlastnosti, které mu někdo nedokáže nikdy odpustit. Noah je trnem v oku kolegy z lékařské univerzity, profesora Elwella, jenž závidí Praetoriovi jeho úspěchy a jenž pohrdá jeho názory na to, jak správně léčit pacienty. Elwell proto pátrá nejen po minulosti Noaha Praetoria, ale i po minulosti jeho starého věrného přítele, tajemného pana Shundersona. Praetoriova dobrá pověst je v ohrožení, což je nepříjemné o to víc, že lékař se právě zamiloval do půvabné dívky Deborah Higginsové...
Romantická komedie scenáristy a režiséra Josepha L. Mankiewicze vznikla podle divadelní hry německo-švýcarského spisovatele a dramatika Curta Goetze Dr. Praetorius. Mankiewicz se rozhodl ponechat konverzační ráz předlohy a poskytnout maximální prostor Carymu Grantovi. Herecký idol své doby zde mohl naplno uplatnit jak komický, tak dramatický potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Cary Grant vždycky překypoval šarmem, tady mu to ale skoro nevyšlo. Hraje totiž postavu tak nesnesitelně ušlechtilou, až je na zabití. Mirek Dušín, Jánošík a Matka Tereza dohromady – a k tomu ještě výborný doktor a muž, který vždycky všechno a všechny zachrání. Dohromady je to charakter tak dokonalý, že se to nedá vydržet. Nehrát ho Cary Grant, tak dám o hvězdu míň. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který má dost hluchých míst a vůbec nedrží pohromadě. A nedá se ani zařadit, protože každou chvíli se tváří jako něco jiného...rozhodně to není moc komedie, i když pár vtipných momentů se tam najde. Spíš romantika až sladkobolná..Ale jsou místa, kde je nádherná atmosféra i dialogy a není jich málo. Jen je to jakoby rozkouskované na epizody... Ale takověho doktora bych si nechala líbit, to bych tam chtěla zůstat navěky...Hodně jsem záviděla hlavní hrdince, a taky vzpomínala na moji dávnou lásku z nemocnice..Po druhém shlédnutí jsem ocenila vláčky a touhu hlavního hrdiny mít svoji mrtvolu ! Taky Shunderson a jeho trik se psem byl jedinečný. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pro mě teda takový milý malý film. Rozhodně ne ztřeštěná komedie na jakou jsme u Caryho Granta zvyklí, ani ne thriller jako Na sever severozápadní linkou. A to je podle mě problém filmu Lidé budou pomlouvat, že nemá jasný žánr, je v něm něco komedie, trocha romantiky, prvky detektivky i dramatu, od všeho trochu, ale dohromady vlastně nic. Ale já se docela bavil! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hm...o čem to tedy vlastně bylo? Byla to nějaká společenská kritika na téma svobodné matky nebo jen velmi zvláštní (a nevtipná) komedie o přístupu lékařů k pacientům? Cary Grant sice rozhazuje charisma plnými hrstmi a Jeanne Crain září jako nádherné slunce i jako herečka, ale pak se to zase zkazí nějakým komickým výstupem nějakého šáhlého profesora nebo (a ne zrovna citlivě) převede na zcela jinou notu tajemností pana Shundersona. Podle mě jde o režijně dost nezvládnutý film a opravdu netoužím vidět ho znovu. 50% ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Děj vypadá asi takto: Koukněte na toho chlapa... Je to fešák, je geniální, má silně vyvinuté sociální cítění, a jestli ho někdo nemá rád, pak to bude leda tak nějaký závidějící zamindrákovaný zakrslík, kterého si na konci každý podá. Když si odmyslím roztomilé herecké výkony, není film ničím jiným, než ždímáním lidově celkem přijatelných přísloví a moudrostí z lidově celkem nepřijatelného génia, jež je zcela bezdůvodně okolím podporován ve své samolibosti. Mimo můj vkus... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Snímek vychází z německé hry Curta Goetze "Doktor Med. Hiob Prätorius, Facharzt für Chirurgie und Frauenleiden", kterou Mankiewicz sám adaptoval. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama