Reklama

Reklama

Malé velké lži

  • Kanada Giant Little Ones
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádi Franky a Ballas patří mezi největší idoly na střední škole – jsou to krasavci, hvězdy plaveckého týmu a oblíbenci dívek. Blíží se oslava Frankyho sedmnáctých narozenin a všechno se zdá být dokonalé - až na to, že se jeho rodiče rozvádějí, protože otec odešel za jiným mužem. A s tím se Franky nedokáže smířit. Když jeho divoká narozeninová párty skončí nečekaným sexuálním zážitkem, který jde daleko za hranici představitelného, jeho dosavadní svět se hroutí. Po celé škole se šíří pomluvy a pravda se zdá být neuchopitelná, ale Franky i Ballas se dočkají pomoci z nečekané strany. Snímek "Malé velké lži" vypráví upřímný a velmi osobní příběh o přátelství, sebeobjevování a síle lásky bez předsudků. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

Disk 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle komorní rodinné filmy, protože si z nich pokaždé něco odnesu. Malé velké lži jsou o hledání sebe sama, o selhání nejbližších přátel a hledání těch nových. Výborný scénář s perfektně napsanými postavami a jejich provázanými vztahy byl velkou příležitostí jak pro Marii Bello a Kylea MachLachlana v rolích rodičů hlavního hrdiny, tak pro novou hereckou generaci. Především Josh Wiggins tu podává excelentní výkon, kdy mu věříte každé slovo a každý pocit, se kterým se potýká. Darren Mann v roli jeho nejlepšího kamaráda mu skvěle sekunduje, ale na Wigginsův herecký projev i tak nestačí, což však neznamená nějakou výtku, naopak. Malé velké lži jsou skvělým diváckým zážitkem a třeba se z tohoto malého snímku stane malý klenot. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Giant Little Ones" hodnotím ako plne fungujúcu drámu. Nevedel som, čo môžem reálne očakávať, no snímok ma skutočne príjemne prekvapil a rozhodne aj potešil. Svojou úprimnosťou, dobrým soundtrackom a postavami, ktoré som chcel sledovať od začiatku do konca. Osobne by som povedal, že film má svoje skvelé momentky, na ktoré len tak človek nezabudne. Na jednej strane je to príbeh hľadania vlastnej sexuality, na druhej strane je to príbeh o krehkosti priateľstva, a čo môže nastať, keď sa veci vysunú z koľají. Prekvapivo by som povedal, že Josh Wiggins a Taylor Hickson majú medzi sebou fantastickú chémiu a som rád, že mali spolu toho času vo filme nakoniec celkom dosť. Na začiatku to vyzeralo, že by sa mal dať do vzťahu s Hailey Kittie a hoci je to pekná holka, tak z nich nič silné nevyžarovalo. Myslím si, že keď ich uvidíte spolu, tak pochopíte o čom hovorím. Darren Mann tu hrá Ballasa, ktorý má odjakživa problém s tým povedať pravdu. A radšej nechá druhých potopiť len preto, aby neuškodila jeho povesť. V mojich očiach je to veľký pokrytec, no nemôžem povedať, že by som mu miestami nerozumel. Ale ako priateľ absolútne zlyhal. To si musíme uznať. Myslím si, že Franky ale celkovo ťahá celý tento film a dáva mu srdce aj dušu. Vždy keď ho vidím, tak film funguje skvele. Je tu možno v úvode pár slabších momentiek, no ako celok je to úprimný film, ktorý nestrieľa naprázdno. Som rád, že som film videl a určite ho odporúčam aj vám. Za pozornosť aj čas rozhodne film stojí. Hodnotenie: A- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o adolescentovi, který hledá sám sebe a teenagerské sexualitě obecně. O jejím přirozeném plynutí. Snímek má v sobě cosi autentického a inteligentního k sdělení. Ta otevřenost a poctivost je osvěžující. Zápletka směřuje nečekanou cestou , ale to nestačí aby to byl nějaký mimořádný film. Teen publikum pravděpodobně najde mnoho spojení s postavami a proto film splnil svůj účel. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou rodina, kterou si člověk může vybrat, nicméně musí být při tomto výběru obezřetný, o čemž se na vlastní kůži přesvědčí hlavní hrdina Franky. Co se vývoje vztahu mezi Frankym a Ballasem týká, film mi chvílemi připomínal Letní bouři, která se mi však dostala víc pod kůži. Malé velké lži příběhově nenabízí nic neviděného, na druhou stranu však disponují uvěřitelnými hereckými výkony - vedle Joshe Wigginse mě nejvíc zaujal Kyle MacLachlan v roli jeho otce. Trochu mě zarazil na můj vkus lehce useknutý konec. Lepší tři hvězdy! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

(Jsem dost spokojenej s tím, že se mi daří si poslední dobou vybírat celkem dobrý queer filmy. Což může bejt daný i tím, že je dneska z čeho vybírat právě i v rámci queer cinema...) Kromě agenta Coopera jsem z party kolem Giant Little Ones nikoho neznal, takže to byla sázka do loterie, ale vyšlo to. Drsný tak akorát, milý ale nepřeslazený, zručně udělaný dílko s originálním soundtrackem. Nejvíc se mi ale líbilo, jak se tu netlačí na pilu. Dramatickejch zpracování týhle nejednoznačnosti nebo fluidity sexuální identity je zatím poskrovnu, ale snímky jako tenhle tu skupinu rozšiřujou s osvěžující upřímností příběhu a poctivým řemeslem zpracování. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi sexuálním experimentem, bisexualitou a homosexualitou může být někdy jen těžko rozeznatelná aneb O coming outu trochu jinak. 1) 55letý sympaťák, scénárista a režisér Keith Behrman citlivě zobrazil a propojil témata sexuální identity, objevování světa, hledání kotvy a sebe sama během dospívání._____ 2) Spoiler. Hlavní hrdina vyrůstá v poněkud bizarním prostředí. Jeho otec Ray je gay a žije nyní odděleně od rodiny s přítelem Brendanem. Jeho nejbližší přítel Ballac, zdá se, rovněž. Nejbližší kamarádka Mouse je lesba ad extremum (možná transgender) a druhá jeho kamarádka Tash (to je mj. zkrácenina od Natasha), Ballasova mladší sestra, má pošramocenou pověst. Není divu, že ani on sám si není svou heterosexualitou jistý._____ 3) Výborné herecké výkony se snoubí s fyzickou přitažlivostí hlavních představitelů. Je tu 20letý Josh Wiggins (černovlasý Franky, hlavní postava). Dále pak zkušený herec (už od 8 let) a bývalý profesionální juniorský hokejista 29letý (!) Darren Mann (rváčský pokrytec Ballas). I 19letý Carson MacCormac (Michael, šikanovaný údajný gay mezi plavci) či 25letý Evan Marsh (šikanista Connor) jsou velmi pěkní kluci._____ 4) Jméno Darrena Manna zcela chybí v přehledu herců._____Poslední věta obsahu (Zlín Film Festival) je nesmysl. Franky ani jeho přátelé se nerozhodují, kým chtějí být. Potřebují jenom zjistit, kým vlastně jsou._____ 5) Hlavní poslání filmu vyjádřil režisér pregnantně takto: The fact that Franky is able to be with that ambiguity himself, where he doesn’t need to put a label to his experience or who he is, despite the fact other people want to, is really the core of the film. I think human beings are so vastly layered and complex and nuanced and varied. I was really interested in celebrating that and making a film that depicted that we don’t have to define ourselves or occupy the labels and boxes that get put on us. Labels can be helpful but can also be limiting in what we can experience of ourselves._____K témuž Josh Wiggins: I think the big theme in the movie is the abstract nature of sexuality sometimes. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Skvělá úmysl ale bohužel trochu zklamavé provedení. I když fluidita sexuality je téma potřebné vidět v mainstreamových filmech více, Giant Little Ones se toho snaží dělat moc, bez toho aby opravdu prozkoumal pocity a záměry svých hlavnich postav. Formálně se dá pobavit především příjemným soundtrackem, ale ani kamera nebo střih nejsou zcela ohromující. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Úžasný filmek o hledání sama sebe, to že je Josh Wiggins pan herec s velkým H už víme, tady to opět jen potvrzuje. Je mi ctí, že jsem s ním mohl mluvit a vyfotografovat, doufám, že o něm ještě hodně uslyšíme. Mám filmy tohoto typu prostě rád, takže možná jej trochu nadhodnocuji, ale zkrátka mi to prostě sedlo. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Zasáhne vás liják a vy nemáte kam utéct. Prostě musíte jít dál...člověk je pak sice promočený na kost, ale jednou ten déšť ustane. Zvláštní film. Zvláštně dobrý. S působivým soundtrackem a neokoukanými herci. Možná trochu nadhodnocuju, ale nemůžu si pomoct. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

film samotný nefungoval; preto som ho po desiatich minutách zastavil, že si ho potrebujem ironicky pozrieť so sestrou, aby sme mohli komentovať dej. Vtedy fungoval a výborne sme sa pobavili. Niekde osekať, inde pridať dôraz. Ale v zásade príjemný feelgood film. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje Kyle MacLachlan, kterého znám ještě před mnoha lety ze seriálu Městečko Twin Peaks a který zde opustil rodinu a odešel za jiným mužem. Ale celkově na mě nejvíce postavami a herecky zapůsobili mladí herci, starší byli jaksi upozaděni. Velmi dobrý a originálně jiný, stylový film, REÁLNÝ a musel jsem se dívat na některé pasáže znovu, abych vše pochopil, neboť některým konverzacím bylo špatně rozumět. Opravdu doporučuji a věřím, že film bude přeložen ... 8888 ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na to samozřejmě začal koukat kvůli Marii Bello, ale zahráli skvěle všichni. Pěknej a neafektovanej film o dospívání a hledání vlastní sexuality. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film uprimne vyjadruje zložite vnutorne nepokoje teenagerov.Hoci film ponuka rôzne pohlady ,odmieta vyhodit akekolvek pevne zavery o Frankyho skutočnej sexualnej orientacii.Vyborne su vo filme aj kerecke vykony mladych hercov a aj soundtrack stoji za to.Spisovatel a režiser Keith Behrman si zasluži pochvalu za vypracovanie pribehz,ktory je plny vzhladu a dôstojnosti. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Sice tematem zajimave, ovsem vypravenim nijak poutave. Ackoliv se herci mohli roztrhat, unyly scenar se jim prekrocit nepodarilo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když nevíš kam směřovat dál.Povedená teens drama,která překvapivě si žije vlastním životem.Nevím jestli přímo pro gay komunitu bude tento film svěžím sexuálním apoštolem,ale pro druhé jen dobře:)Herecky moc fajn a zas po delší době viděl Marii Bello.Ono popravdě co jsem měl jako největší výtku bylo,jak se někdo dozvěděl o tom šmajchlování v posteli.Pak tedy po delším čase divák dostal odpověď,ale byla to fakt rychlovka.Inu dnešní žáci vědí o tom druhém víc,než oni sami.Zajímavý soundtrack,příběh,herci...vlastně asi to trochu nadhodnotím a možná to taková bomba ve výsledku není,ale líbilo se,že snímek na to šel malinko jinak.Jasně,pro tu odlišnost. Dále by se dalo polemizovat proč nakonec stejně mu nevadila přítelkyně a další věci.Tedy hlavně to,že sluchátka na kolo nepatří:) 90%. ()

funkyshit 

všechny recenze uživatele

Pro mě říjemné překvapení vzhledem k tomu, že jsem od filmu nic moc nečekal. Silné téma - hledání vlastní identity v dospívání. Fajn obsazení, uvěřitelné charaktery. Mimochodem výborný soundtrack navozující tu správnou atmosféru. ()

Reklama

Reklama