Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Najprv som videl remake, ktorému som dal odpad! Takže od tohto som vela neočakával. Áno musím uznať, že film je lepší ako remake. Ale thriller... v žiadnom prípade, ako mysterózny... v žiadnom prípade, ako dráma...dajme tomu, ale ako drámu by som to ohodnotil na 2*. Ale ako komédia (chýba v kategorizácii filmu...nechápem prečo)...to stačí na 3*. Prvá polka je velmi nudná, tá druhá je už lepšia. Samozrejme herecké výkony sú výborne, ale vo filme hrajú len dvaja herci, a nie každý je zvedavý na 2 ukecané role. Hodnotenie: 60%

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Mám podobný názor. Film je super po všetkých stránkach, len škoda, že ČT to dávali s dabingom.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

no.. typicky obraz starych casov - kedy film musel byt HLAVNE filmovo putavy.. teraz sa casto uspech filmu skryva za efekty a dobry strih.. no niekedy velmi okato..
odporucam kazdemu kto si mysli ze ked je rok vyroby 1972 a pod. ze to uz bude nuda pre pamatnikov - tak nech svihom zmeni nazor. teda mozno zmeni .. dobra snimka fakt. odporucam vrelo.

Reklama

Reklama