Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 1

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (936)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání neuškodí, nicméně původní film zůstává a zůstane nepřekonán, protože jeho dobrodružnou atmosféru se znovuvyvolat nebo napodobit nepodařilo. Také je škoda, že co se týče humoru, nové Jumanji celou dobu vlastně těží jen z toho, že hráči a postavy vypadají úplně jinak a také se tak chovají. Ne že by to nevedlo k dobrým komickým situacím, ale zkrátka je toho příliš a je to víceméně pořád totéž dokola, jen s malými obměnami. A když ani akční scény tak úplně neoslní... Je to zkrátka průměr, ale nijak hrozný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně na tom filmu není nic extra špatně. Herci jsou docela v pohodě, prostředí to má taky docela slušné, sem tam jsou v akci i nápady, což je v rámci Hollywoodu taky už snad zázrak. Jenom nevím, jestli už nezačínám stárnout a nemám radši starší filmy, které jsou tak nějak opravdovější, zábavnější a herci jsou o několik řádů lepší. Dwayne Jackson, Jack Black a Kevin Hart to tady táhnou po humorné stránce seč jim síly stačí. Nápad tu pro novou verzi Jumanji také příjemně otočili a tak se nedočkáme toho samého v bledě modrém. Jen se prostě nemůžu zbavit dojmu, že dřív to prostě s podobnými filmy bylo lepší. A ne, nechci si stěžovat, že dřív byla i tráva zelenější, ale nevím, jestli na tom něco bude a jestli s filmy nestárnu už i já. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po utahaném úvodu přichází džungle. A džungle si zaslouží nejméně 4*, páč je skvostná, aniž bych řešil, co je realita a co pixely. Stromy s nekonečnými provazci kořenů, bujný podrost a vodopád. Dobrodružná jízda krajinou, šílenci na motorkách, masožraví nosorožci, hroch, slon, jaguár? Ale ten žije v Americe...dobře, je to hra. Inspirace Indiana Jonesem nevadí, byť třeba hadi byli až moc digitální. A když jsem si říkal, že konečně žádné retro, objeví se zčistajasna kazeťák a Big Mountain spustí svoji Baby I Love Your Way. Tak jo, Welcome To The Jungle od Guns N´Roses jsem ale uvítal. Odpolední oddechovka rychle uteče a je fajn, že se tvůrci neuchýlili k trapné řachandě, nýbrž jen občas utrousili vtípek pro zasmání. Počítám však, že drobotina v kině legrácku s erekcí neodhalila... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další ,,simply escort mission'' u které jsem se sám párkrát usmál. Každopádně ta červená čísla moc nechápu. Je to taková dobrodružná blbůstka, bohužel jsem neviděl první z filmů, na který tohle evidentně navazuje, takže tam bylo i místo, kde jsme se nechytali. Koncept dostat se do počítačové hry a procházet tam jednotlivé levely je dost zajímavý a nějakou myšlenku to mělo. Kdo hraje počítačové hry, přijde mu to určitě vtipnější než těm co hry nehrají. Koukám že Dwayne se usídlil v dětskýchfilmech coby akční hrdina!  Omladina se bavila a tak to u cílovky splnilo to co mělo a bez násilí což velmi kladně hodnotím. Mně udělal radost ten Huey :-). Dávám tedy za 3 životy na zápěstí. * * * ()

boshke 

všechny recenze uživatele

I přes pro mne kupodivu positivní, červené hodnocení jsem se novému Jumanji dlouho vyhýbal. Ne že bych měl originál nějak zbožštělý, ale nejsem žádným velkým fanouškem Rocka a kombinace užvaněného Kevina Harta a Jacka Blacka, z nichž snad ani jeden nehrál v jediném kloudném filmu, mi připadala dost smrtící. Když ale padlo rozhodnutí pustit si něco oddechového, dali jsme tomu šanci; a překvapení bylo maximální. Hodně brutálně vtipných scén (líbačka Rocka a Karen, Jack učí Karen flirtovat, Karen flirtuje,...) a celé je to opravdu moc povedené. Jen ten záporák stál celkem za prd, ale ten tam asi stejně nikoho moc nezajímal. Palce nahoru, jsem zvědav na dvojku... 90% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, v níž jsou čtyři hrdinové na otevřené scéně obklopeni motorkáři, byla natočena na Havaji, stejně jako Jurský svět (2015). Kamera byla prakticky ve stejném úhlu a na stejném místě jako v jedné z scén Jurského světa. (Reesam)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama