Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 6

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Recenze (936)

choze 

všechny recenze uživatele

Posun od deskovky k videohře a jejím specifikům (postavy vypravěčů, životy) je fajn a převrácení původního konceptu, kdy džungle přicházela za hrdiny a teď oni pronikli do ní taky. A Karen Gillan superfajn. Ale že by mě to nějak extra bavilo nebo mi to dokonce nedejbože přišlo vtipné, to ne. Rockovo hraní spočívá v neustálém sahání si na holou hlavu, Kevin Hart je přímo tragicky nevtipný, Jack Black hrající puberťačku se aspoň snaží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ideální dobrodružná kinozábava v čase, kdy si chcete odpočinout od cukroví a příbuzných. Barbína v tělesné schránce Jacka Blacka dokázala pobavit, Johnson odvádí svůj standard roztomilé almary a Hartovi jsem výjimečně nepřál, aby se jeho život co nejdříve uzavřel pohledem na spodek těl rozzuřených nosorožců. Škoda jen, že si ve formátu, kde je dovoleno vše, nedovolili víc a konec mimo hru nepřinesl otevřenost a eleganci. P.S.: Vzhledem k povaze filmu mělo od Guns N´ Roses na konci hrát spíš Sweet Child O´ Mine.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekal, že tomuto filmu dám 5 hvězd a pravděpodobně je to i za mě prvních 5 hvězd pro film kde hraje Dwayne Johnson. Perfektní předělávka klasiky, tedy deskové hry Jumanji, do světa videoher. Především se mi líbí interakce podstaty postav s charakterem hráčů a film je zábavný a plný hlášek. Také bych ocenil výběr herců a jelikož film chápu jako komedii a rodinný celovečerák, tak mu ani nemám co vytknout. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Z Dwejna jsem dnes doslova učůrávala! Partička scénáristů vytvořila až neuvěřitelně dokonalou práci ... Pozvolný, až nezáživný začátek vystřídala bomba vizuální jízda se smrští hlášek a skečů. Scénka s objevováním sama sebe spojená s učením se jít na malou naprosto rozchechtala a rozvískala celé dětské publikum. Já sama jsem občas pociťovala zástavu dechu a rozmazání obrazu a skládala jsem se pod sedačku a dokonce jsem se přistihla, že začínám svaloušovi přicházet na chuť, kdy mě pohled na něj doteď většinou rozesmíval. V jedné slabé chvilce jsem se dokonce slyšela, jak polohlasem říkám, že ho miluju!?!? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, kterému upgrade vyloženě prospěl. Videoherní propriety, obrovský svět k poznávání a skvělé herecké obsazení. Smál jsem se nahlas. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se nové Jumanji takhle povede. Začátek je sice silně laděný na americké diváctvo zejména pubertálního věku a část zážitku mi stopro vyrušil dabing, ovšem jakmile se poprvé objeví the Rock na neznámém území a s partou začnou objevovat tajemství oné nebezpečné džungle, je to zábava, je to vtipné a skvěle to šlape. Hlavní čtveřice (Jack Black fakt válí!) si své role skutečně užívá a v našem malém okresním kině jsem byl svědkem toho, že se stejný efekt dokázal přenést i na diváky (v leckterých případech možná až moc). Zkrátka a dobře, moc jsem tomu nevěřil, ale polo-remake Jumanji se i díky neopakování zápletky původního filmu velmi povedl a rád si ho dám po nějaké době znovu v anglickém znění a možná to mé dojmy ještě vylepší. PS : Dabing není vyloženě "do-uší-bijící," ale řekl bych, že se v něm mnoho fórků úplně bezpečně ztratilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pochopitelný generační upgrade klasiky pro současné zdegenerované publikum. Hlučnější, digitálnější, velkolepější. Ale taky postrádající dětské kouzlo a rodinné hodnoty. Pro mileniály určitě cool zábava se sympatickými vtípky a zvučnými hereckými jmény, jenž ostudu rozhodně nedělají. My starší si přece jen raději pustíme originální devadesátkovou parádu, jelikož tenhle remake se z hlavy vypaří už v průběhu projekce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní Jumanji je klasika v žánru rodinného filmu, variace Zathura už cílila výhradně na menší děti, tak moderní Jumanji je čistá zábava pro fanoušky Jacka Blacka a Dwayna Johnsona. Pokud vás ti dva baví, budete spokojeni, pokud ne, můžete s klidem vynechat. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Většina lidí by to při ohlášení neřekla, ale nové Jumanji je opravdu skvělé (dokonce mě bavilo stejně, nebo možná i více než jednička). Přeměna deskovky na videohru je krásně opodstatněna vývojem techniky a posunem mládeže do jiných sfér zábavy. Moc bych neřekl, že původní čtyřka hrdinů byla před vstupem do hry nějak zajímavá, ale pal to čert. Bylo třeba nastínit jejich charaktery, které mají na hru vliv. Tady chválím, že tvůrci opravdu počítali s faktorem hráče, který svou postavu ovlivňuje svou nerozvážností, či zbrklostí ať už má svaly, nebo třeba penis navíc. Hra funguje a humor zná své hranice, takže vůbec nezklouzává k přehnaně zesměšňujícím scénám. Z elementů hry se navíc podařilo vytěžit opravdu hodně (ability postav, či principy videohry). Hlavní kvarteto (Johnson, Black, Gillan a Hart) funguje, přičemž Kevin zde předvadí na své poměry nejméně otravný výkon. Největší devízou filmu je transformace Bethany na profesora Shellyho. Black si svou roli opravdu užívá. Za podotknutí stojí i role Nicka Jonase, který působil přirozeně. Efekty vypadaly až na některé přelety kamery opravdu skvěle, ale problém se vyskytnul u závěrečné scény, kdy si to Dwayne hasil po soše jaguára k vrcholu (opravdu hrozná digitalizace - například jaguáři samotní byli na druhou stranu super). Hlubší požitek z filmu asi mít nebudete, ale zábava je zaručena. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za mě nahodile působící děj a banální dobrodružství, u kterého nicméně potěší tři čtvrtiny hráčů/spolužáků, kteří se sešli za trest po škole, a objevili hru Jumanji. A díky ní se dostanou do herního světa, který má podobu džungle plné nástrah. Docela se podařilo právě to, jak se hrdinové vyrovnávají s převrácením rolí. Takže potěší plachý loser s bicáky Dwayne Johnson, sexy puťka Karen Gillan v upnutém tílku i přesný Jack Black. Naopak Kevin Hart se znovu snaží dokázat, že je vtipný. Není. Ostatně komediální rovina filmu je docela řídká, pár chytrých nápadů tady máme, ovšem leckdy je snižují rozdílně povedené triky. Akce nemá rytmus, rozhodně není zapamatovatelná. Takže Jake Kasdan se nějak invenčně zavelet nesnaží. A to je vždycky škoda. Ty „šílené“ tržby mu ovšem už nikdo neodpáře. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalita tohto filmu pripomína balenie lacných salóniek. Pekne zabalené, no absolútne bez príchute. Bez vtipu, chémie a hlavne “duše” v podobe príbehu, to skrátka nejde .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání neuškodí, nicméně původní film zůstává a zůstane nepřekonán, protože jeho dobrodružnou atmosféru se znovuvyvolat nebo napodobit nepodařilo. Také je škoda, že co se týče humoru, nové Jumanji celou dobu vlastně těží jen z toho, že hráči a postavy vypadají úplně jinak a také se tak chovají. Ne že by to nevedlo k dobrým komickým situacím, ale zkrátka je toho příliš a je to víceméně pořád totéž dokola, jen s malými obměnami. A když ani akční scény tak úplně neoslní... Je to zkrátka průměr, ale nijak hrozný. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto oddechová limoška s pár vtípky, aneb jak rachitik k neurotičce přišel. Cílovkou by měli být asi tak dvanáctileté děti, nebo patnáctiletí niga bojs. Nejste-li ani jedno z toho pak i vy ve chvílích, kdy v leže se sklenicí kefíru v ruce zkoušíte přefajtovat kocovinu a pobírat cokoliv složitějšího, než přímý přenos oblastního kola v metání šipek na terč, či Prásk! nahrané trouble českých sereblit, vysloveně bolí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Popravde nechápem to štedré hodnotenie, veľmi ma to nebavilo. Jumanji z roku 1995 sa mi zdal príbehovo o dosť lepší. Skupina divákov do 15 rokov bude určite nadšená, ale mne tam chýbalo viac humoru. Moc vtipných momentov som tam pre seba nenašiel. Nenašiel som tu ani dosť dobrodružstva, ani trikov, ktoré by ma ohúrili, jednoducho samý priemer od začiatku až do konca. Slabé tri hviezdy, berte ako rodinný priemer. Deti boli spokojné, za mňa kľudne i biedne dve hviezdy. 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Jumanji nie je katastrofou, ako sa mnohí z vás obávali. Je to slušný blockbuster, ktorý bez ujmy na zdraví prežijete, ale za dva týždne si na neho ani nespomeniete. Keby išlo o adaptáciu existujúcej videohry, bola by táto snímka vrcholom týchto prerábok. Treba iba vypnúť mozog, pohodlne sa usadiť a zložiť nostalgické okuliare. Eskapády Robina Williamsa boli totiž určite zábavnejšie, ale nie zas o toľko. Mily blockbuster s par fajn napadmi. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému castingu je Jumanji konverzačně vyždímáno na maximum. Souhlasim s tvrzeními typu že Dwayne je vskutku osobnost co bezproblému utáhne film, Jack Black po delší době zase jede na plný pecky a Kevin Hart je zřejmě nejlepší možná volba co se týče pozice hláškujícího černocha. Jako dobrodružná zábava film dříve nebo později obstojí, ale co zvládá hned od začátku je postavit 4 postavy k sobě a začít zajímavě tlachat. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po utahaném úvodu přichází džungle. A džungle si zaslouží nejméně 4*, páč je skvostná, aniž bych řešil, co je realita a co pixely. Stromy s nekonečnými provazci kořenů, bujný podrost a vodopád. Dobrodružná jízda krajinou, šílenci na motorkách, masožraví nosorožci, hroch, slon, jaguár? Ale ten žije v Americe...dobře, je to hra. Inspirace Indiana Jonesem nevadí, byť třeba hadi byli až moc digitální. A když jsem si říkal, že konečně žádné retro, objeví se zčistajasna kazeťák a Big Mountain spustí svoji Baby I Love Your Way. Tak jo, Welcome To The Jungle od Guns N´Roses jsem ale uvítal. Odpolední oddechovka rychle uteče a je fajn, že se tvůrci neuchýlili k trapné řachandě, nýbrž jen občas utrousili vtípek pro zasmání. Počítám však, že drobotina v kině legrácku s erekcí neodhalila... ()

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama