Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 1

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (936)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Martha, come look at my penis!" ___________ Svěží, originálně modernizovaný a dozajista neméně zábavný upgrade původního námětu, který svému legendárnímu předchůdci určitě nedělá ostudu. Samozřejmě, jde o standardní blockbusterovou podívanou, ale casting je natolik charismatický a samotná zápletka jako taková disponuje tak rozmanitou plejádou nápaditých gagů, že superlativa zcela zastiňují jakákoliv negativa. Taneční scéna Karen Gillan ženiální. Robin Williams by si nové Jumanji bezpochyby užil. Nečekal jsem to, ale královsky jsem se bavil. Těším se na sequel. Biology, bitch! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jasné, že toto je už mimo môj obzor, keďže moje teen roky sú už dávno za mnou, v 90. rokoch, teda v období prvého Jumanji, ktoré ma vtedy celkom bavilo. A rovnako by sa mi vtedy páčilo aj Welcome to the Jungle. Takže nízke hodnotenie nie je ani tak výrazom kvalít tohto vskutku nenáročného fajn filmíku, ako toho, že cieľová skupina je niekde úlne, ale úplne inde. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně na tom filmu není nic extra špatně. Herci jsou docela v pohodě, prostředí to má taky docela slušné, sem tam jsou v akci i nápady, což je v rámci Hollywoodu taky už snad zázrak. Jenom nevím, jestli už nezačínám stárnout a nemám radši starší filmy, které jsou tak nějak opravdovější, zábavnější a herci jsou o několik řádů lepší. Dwayne Jackson, Jack Black a Kevin Hart to tady táhnou po humorné stránce seč jim síly stačí. Nápad tu pro novou verzi Jumanji také příjemně otočili a tak se nedočkáme toho samého v bledě modrém. Jen se prostě nemůžu zbavit dojmu, že dřív to prostě s podobnými filmy bylo lepší. A ne, nechci si stěžovat, že dřív byla i tráva zelenější, ale nevím, jestli na tom něco bude a jestli s filmy nestárnu už i já. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nerad hodnotím filmy na základě srovnávání, ale u vykalkulovaných neoriginálních předělávek není zbytí. Původní Jumanji z devadesátých let mělo vedle dobře charakterizovaných postav, ztvárněných výbornými herci, ještě jednu velkou výhodu, celé to kouzelné dobrodružství totiž pramenilo v konfliktu těchto postav s hrůznými výjevy vylézajícími z deskové hry na půdu reálného světa. Plus fungovalo velmi dobře jak na komediální, tak na dramatické rovině a mělo dokonce i přirozeně vztyčeného záporáka, vzniklého rozbouřeným vztahem mezi otcem a synem. Co se týká Jumanji: Vítejte v džungli!, to stručně a jasně řečeno všechny tyto věci postrádá. Příběh je aktualizován a přesunut do videoherní konzole, čímž ztratil na kouzle, protože ve videohře se může stát už opravdu cokoliv a nikoho to neudiví. Děj je úplně nahodilý, prakticky směřuje jen z bodu A do bodu B, není prostor pro silnější zápletku a záporák (Cannavale) je zde jen z povinnosti a prakticky mohl být zcela vypuštěn. Humor je založen jen na tom, že slabý nerd se ocitne v avataru svalovce, povrchní bárbína v avataru tlustého akademika a podobně. Vlastně jde o strašně líně navržený remake, nezlobte se na mě. Jedinou přidanou hodnotou nového Jumanji je, že po jeho zhlédnutí snad více diváků docení původní verzi s Robinem Williamsem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Plus tohoto filmu vnímám jako to, že to není pokus o reboot, ale pokračování, které se snaží trochu vzdát poctu původnímu filmu. Taky se mi líbilo, že se nepokoušeli nijak ten původní film vykrást a zápletka byla úplně jiná. I bylo ve výsledku dobře, že místo toho, aby se ta hra promítla v reálném světě, vtáhla všechny dovnitř. Tím ale všechny plusy končí. Jako největší mínus musím snad vyzdvihnout strašně nesympatický hlavní cast, ač separátně pár z těch herců můžu, tak dohromady se mi to vůbec nelíbilo, nemělo to žádnou dynamiku. Když se nad tím filmem zpětně zamyslím, tak z něj mám spíš negativní emoce. Žádná jedinečná zápletka, vtipné to nebylo. Jednou se na to podívat dalo, ale víckrát ne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (36)

  • Film je zasazen do města Brantford, New Hampshire, stejně jako první film Jumanji (1995). (dobrota128)
  • Když se Spencer jako Bravestone (Dwayne Johnson) začne v autě ptát: „Kde to má pásy?“, je v dalších záběrech zcela jasně vidět pás jak na straně spolujezdce, tak na straně řidiče. (Matej.Krajci)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama