Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 4

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (936)

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina, které zase díky "skvělému" a narvanému cinestáru kazí dojem už od začátku. To ale odbíhám a přejdu rovnou k filmu. :P Navázání na první film a přeměna deskovky na videhru byla docela fajnová, stejně tak převtělení do charakterů bylo vtipné, i přidání životů a je to příběhově zajimavé. Tentokrát je více kladen důraz na problémy jednotlivých hráčů než na plnění úkolů, ale to vůbec nevadí, protože i díky tomu je to opravdu zábava a člověk se nenudí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému castingu je Jumanji konverzačně vyždímáno na maximum. Souhlasim s tvrzeními typu že Dwayne je vskutku osobnost co bezproblému utáhne film, Jack Black po delší době zase jede na plný pecky a Kevin Hart je zřejmě nejlepší možná volba co se týče pozice hláškujícího černocha. Jako dobrodružná zábava film dříve nebo později obstojí, ale co zvládá hned od začátku je postavit 4 postavy k sobě a začít zajímavě tlachat. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Za mě nahodile působící děj a banální dobrodružství, u kterého nicméně potěší tři čtvrtiny hráčů/spolužáků, kteří se sešli za trest po škole, a objevili hru Jumanji. A díky ní se dostanou do herního světa, který má podobu džungle plné nástrah. Docela se podařilo právě to, jak se hrdinové vyrovnávají s převrácením rolí. Takže potěší plachý loser s bicáky Dwayne Johnson, sexy puťka Karen Gillan v upnutém tílku i přesný Jack Black. Naopak Kevin Hart se znovu snaží dokázat, že je vtipný. Není. Ostatně komediální rovina filmu je docela řídká, pár chytrých nápadů tady máme, ovšem leckdy je snižují rozdílně povedené triky. Akce nemá rytmus, rozhodně není zapamatovatelná. Takže Jake Kasdan se nějak invenčně zavelet nesnaží. A to je vždycky škoda. Ty „šílené“ tržby mu ovšem už nikdo neodpáře. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tímto se zcela potvrzuje má sofistikovaná teorie, že optimální doba mezi dvěma čísly, aby to druhé aspoň trochu za něco stálo, je přesně 23 let. Ryba už může sice být kapku jetá a zteřelá, ale za to konečně řádně zkušená, po těch prvních unyle trapných eskapádách aspoň trochu pobaví a taky vás nenutí se hned za zcela regeneračně nedostačující chvilku opět násilně topořit. Pardon, chtěl jsem říct pitvořit. A tak po otravně dementní pičovině z pětadevadesátého přichází slaboduše zábavná pičovinka, sice plytká jako pupek s kýlou a prvoplánová jako přelíčená šlapka, nicméně tak nějak chytlavá, odsejpající a pěkně udělaná, až jí příliš neuškodilo ani Superanabolonovo gogoneherectví, ani kupodivu ten ultraslizský, peklotyčně trapný a odporně přehrávající rádoby hahanegr s teploušskou fistulí. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Trailer se mi líbil, ale že to bude takhle vyvedená ztřeštěnost jsem fakt nečekal. Nový Jumanji hezky navazuje na původní film tím, že se desková hra transformuje do videohry, takže hráči budou v jakési virtuální realitě. Na tom je vystavěno pár vtípků, ale v tomhle ohledu bych klidně přitvrdil, víc parodoval a odkazoval na herní estetiku, ale to je bohužel ve filmu minimálně... Naopak se ale hrozně moc povedlo to, jak každý problémový teenager dostane odlišnou herní postavu, díky níž si pak charaktery projdou nějakým tím vývojem. Ten je sice dost předvídatelný, ale v tomhle filmu taky překvapivě funkční. Postavám se dá fandit a jsou zábavné, a to především díky hercům, kde se sešla fakt super partička, která velmi slušně hraje ty svý archetypy, co jsou v těle jiných archetypů... i tohle fakt funguje. Nejvíc jsem si užíval Jacka Blacka jako blonďatou puberťačku posedlou sociálními sítěmi - nezvrhne se to v lacinou parodii a je to překvapivě milé. Jumanji: Welcome to the Jungle je zábavný dobrodružný akčňák. Dokonce jsem u něho občas cítil až spielbergovskou atmosféru. Skvělý. (8/10) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (36)

  • Když si Bethany (Jack Black) v úvodu filmu aranžuje selfie, stojí na stolku vedle ní hrnek, jehož ucho směřuje k její hlavě. V následující scéně míří ucho od její hlavy a Bethany ho srovnává tak, aby bylo k ní. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby dosáhly 404,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 995,3 mil. (NIRO)
  • V pokoji Alexe (Nick Jonas) z roku 1996 jsou na zdi plakáty skupiny Metallica a Pink Floyd. (TaNya_)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama