Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pecka. Kombinácia kriminálky, muzikálu, teen romantiky a akcie. A keďže rating je R, na správnych miestach sa pritvrdí a akcia tak má gule. Film má štýl, dobré postavy, dobré obsadenie, dobrú hudbu, tempo. Človek sa nenudí a jedná sa o svieže a nápadité uchopenie v podstate klasického príbehu. Wright je frajer. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Postavy hodné pozornosti: Kevin Spacey a Ansel Elgort. Najzaujímavejšie momenty filmu: v úvode za volantom sa odohrávajúce rýchle scény, keď je film ešte nabitý testosterónom. Pozitívne hodnotím neakčné momenty – vzťah Babyho k pestúnovi a celý ich príbeh. To sa podarilo – scény takmer tanečné, bez zvuku (alebo len s hudbou), v posunkovej reči, boli silnejšie ako slová. Pekný nápad s hudobnou vložkou neustále v pozadí. Negatíva: všetko ostatné – príbeh lúpeží, ktorý nebol originálny a máte pocit, že toto ste už videli v mnohých iných akčných vykrádačkách. Príbeh dvoch zamilovaných mladých ľudí tiež nebol originálny. V úvode film, ktorý ma nadchol, všetky strihy v rytme hudby a dávalo to celé vtipný podtón, potom sa mi už príbeh filmu zdal utopený. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Hudebně akční nářez, kde hlavní dítě hrdina se sluchátky na uších řeže zatáčky stylově stejně, jako negrovka Foxx! Kde střih a kamera vévodí ostatnímu a kde vůně benzínu sálá z plátna na sto honů! 90 % a fakáč Kurýrovi!!!! ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Energická, hudební, akční jízda. Mistrovsky zpracovaná a seskládaná, ale hlavně... nadmíru zábavná. Vtipné hlášky a dialogy vytváří dokonalý rytmus, podobně jako tomu přesně volené poprockové vály. Nebýt toho, že se postavy v závěru filmu začnou chovat jak na spýdovaný hovada, čímž se celej film stává spíše crazy, než li funky, jakým po celou dobu byl, již tak veselý zážitek stával by se ještě lepším. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright, jemuž velmi sluší, když vzdává hold akčnímu mainstreamu, se rozhodnul (a západní kritiky mu za to tleskají) posledním kouskem do mainstreamu vložit naplno. Bohužel. Jediné klady zde jsou akční scény střižené do rytmu songů. To Edgarovi jde tak moc, že je na co koukat. Jenže... Celej koncept se tak strašně snaží být cool, až mi to bylo protivný. Zpětně paradoxně i ty akční scény, kde ta nejlepší a nejdelší je servírována hned ze startu, pak si sakra protrpíte nějakou dobu, než opět k nějaké menší dojde. Hudba je cool. Kostýmy jsou okatě cool. Barvičky jsou cool. Hlavní postava "musí" být pro všechny ty teen girls taky cool. Bezchybný řidič, od pohledu spíš chlapec, s traumatem z dětství, kdy jeho rodina zahynula při dopravní nehodě a on po letech splácející dluh mafii, jak jinak než za volantem, bezchybně řídí a neustále s tou cool hudbou v uších diriguje prsty dialogy, akční sekvence a prostě je to všechno tak odporně cool, že jsem měl chuť srát za sebou písmena cé ó ó a el. No a do toho se nám panáček zamiluje do prosté servírky, které řekne jen tak "bože ty jsi nádherná" aby si vzápětí uvědomil, že to vlastně řekl nahlas a všechny ty mladé divačky si po kině společně na toaletách můžou v umyvadle vyždímat mokré kalhotky. A nesmím opomenout na maminku, taneční sekvence v prádelně a před jediným slepým kamarádem, nebo hluchým, já už ani nevím. A Jamie Fox už by to taky mohl zabalit, protože to jak hraje cool fakt není. Suma/sumárum, až bude mojí dceři nebo klukovi 12 pustím jim akční cool film děcka. Čímž Baby Driver je. Pustit si raději potřetí Hot Fuzz. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádní podívaná. Auta, holky, hudba. Automobilové honičky jsou fajn, ale film na nich nestojí. Baby dobrý, o tom žádná. Hudba... hudba sedí filmu jak prdel na hrnec, ale její cílová skupina nejsem. Co jsem ale od filmu nečekal, bylo vykrelsení postav. To je prostě neskutečně parádní. Kdo je hlavní záporák? Sakra, to je otázka za milion. Skvělé herecké obsazení tuto otázku ještě podtrhlo (a.... menší spoiler.... Kaiser Sozé to není) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dosti extravagantní snímek, od kterého jsem velmi dlouhou dobu nevěděl, co vlastně čekat. Lákalo mě mimořádně nabité herecké obsazení, kterému tentokrát kraloval pro mě doposud stále pochybný Ansel Elgort. V roli Babyho mě ale příjemně překvapil a vedle hvězd jako je pan Spacey (budiž je mu filmová země lehká, vy nevděčné štábové svině) nebo Jamie Foxx zvládl ústřední roli na výbornou. Zkrátka netradiční akční 'komedie', která se snažila velmi vyzývavě vyhrát s hudebním podtextem a tvůrcům se to neočekávaně podařilo. Neříkám, že jsem ochotný tomuto stylu akčních záležitostí fandit rok co rok, mluvě o Baby Driverovi jsem si jej ale patřičně užil. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tento film by si zaslúžil prestrihať. Nie. Ľudstvo by si zaslúžilo, aby tento film nevznikol. Dobre že som na tom nebol v kine, že ma mi prozretelnosť ušetrila love a nervy, lebo by som bol ešte vác nasratý jak som teraz. Hrozný dríst, s mrte hluchými miestami, nesympatickým obsadením, vypatlaným dejom a ešte horším záverom. A keby som si chcel popočúvať pesničky, zapnem si Youtube. Neskutočná pičovina. 1 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Smíchaný Drive, Bod zlomu a Heat do dětského koktejlu pro středoškoláky. Spacey jako záporák potěší, stejně tak vedlejší role basáka z RHCP. Ze soundtracku se dalo vytřískat více. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já vám kašlu na to, že to nemělo „ducha“. Co to je vůbec za kec? Však toto byla jedna velká, stylová jízda! Naprosto jsem žral pasáže sestříhané do hudby a stejně tak podlehl románku úhlavní dvojice. Záporná entita také dělala správně záporný dojem. Já si to užil - originální, zábavný filmek. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Víc takových filmů plsplspls, 10/10. Idk miluju to. Baby a Debora úžasný duo, kamera skvělá, dobře vymyšlený, zápletka geniální, co to tady vůbec vypisuju, ten film snad neměl chyby, které by mi vadily, jestli vůbec nějaké, kterých by si můj nenáročný mozek všimnul. Fakt pecka film, nechápu že ho vidím až 4 roky po premiéře. + tenhle film žije hudbou, a to mne extrémně baví. +káždopádně nechápu, proč to v kategoriích nemá, že je to romantický film, protože mi to přišlo dost romantické. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(127/2017) / Príbehovo otrepaný námet vsadil na štýlovú kartu aby zakryl svoje nedostatky. Ono to funguje ale iba občas, hlavne prvých a posledných 15 minút. Postava Baby Drivera a v podstate aj celý nápad má inak slušný filmový potenciál, len by to chcelo väčšiu kvalitu scenára a dialógov. Hlavne vtedy keď sa trochu zabrzdí v akčnosti a coolovosti, film je vtedy slabý jak čaj. A Jamie by potreboval kurva lepšie hlášky. (6/10) ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Baby alias ďábel za volantem alias klučina, který bez iPodu nemůže, fungovat, ani minutu. Honičky autem, vykrádačky bank a celková akce mi připomínala styl hry GTA. Dávám 55% ()

venison 

všechny recenze uživatele

„Baby Driver“ je velice příjemná, svěží, zábavná, popíková a romantická akčárna s krimi podtextem pro masovou skupinu diváckého osazenstva.. Celkové podání (drive scénáře, ostrost střihu) je podkresleno pohupující se muzikou, která na milimetr přesně sedí do každého záběru.. Přesně tento typ zpracování dodává scénáři tolik potřebnou šťávu i přes relativně tuctový scénář.. Hlavní postavy jsou naprosto perfektně obsazené.. Ansel Elgort se z romantických rolí a sci-fi teen filmů velmi vkusně žánrově posouvá.. Jeho herecký projev je dobře uvěřitelný.. Kevin Spacey znovu opakuje svého stabilního padoucha a Jamie Foxx jako protřelý kriminálník je prostě top.. Děsně mě baví i drobné odbočky do soukromí hlavního hrdiny, se kterými se většinou v prvoplánových krimi honičkách moc nesetkáváme.. Za mě má „Baby Driver“ celkově super chemii ;-) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Řidičské, plné, akční, napínavé, hudební, morální. Moc jsem se bavila. Slušný neokoukaný příběh o mladičkém řidiči s milým úsměvem a neskutečným výběrem pro hudební pecky. Žádná hluchá místa, občas vtipné momenty, děj se řítil stejně jako auťáky s Bejbym za volantem. Kevin byl opět za jedničku, takže ten hon na čarodejnice co má teď na krku mě vůči němu dost štve. Za mě dobrý. Po dlouhé době film, co měl šmrnc. Edgar od Cornneto trilogie zase zabodoval. ..takhle dobře umí řídit i můj šéf..asi mu navrhnu, jestli nezačnem dělat banky a pošty..jako Bonnie a Clyde, bejby.. ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama