Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

dopita 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, kam se bude ubírat děj a jak to dopadne - a žádný překvapení se opravdu nekoná. Co se týká hlavního hrdiny, tak bych souhlasil s ostatníma záporákama z filmu, a sice je divnej. Nicméně jakmile sedne za volant, tak zas tak divnej není, tak nevim co si o něm mám myslet, ale postava který bych držel palce to teda není. Rejža tuhle převelice jednoduchou báchorku natočil dostatečně svižně a zábavně, takže s z toho vyplývá, že zklamanej nejsem, ale nadšenej taky moc ne. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení bohužel nestačí. Hercům není co vytknout, ale bohužel, J.H. je zde asi terminátor a tím to tvůrce dost zazdil. Není to zase tak originální jak se tváří, ale za jedno zhlédnutí to stojí. ()

krtek138 

všechny recenze uživatele

Písničky pěkné a akce vymazlená. Jen mi to propojení nějak neštymovalo. A bohužel se asi jednalo o labutí píseň Spaceyho kariéry... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film založený na akčních nerealistických scénách honiček aut.Místy řádně přepálené (v úvodu filmu).Plus k tomu scény kdy se tváří všichni aktéři fakt veledůležitě.To ocení kluci.A k řadě hezounků Ryanů (Phillippe,Reynolds,Gosling)se přidal hezounek Ansel který jakoby z oka vypadl Ryanovi prvnímu. To ocení holky. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo vůbec tak špatný, jak jsem myslel. Ba-naopak, skvělí herci, do hlavní postavy jsem se dokázal perfektně vžít a cítit s ní, párkrát jsem se zasmál a jelikož nejsem moc přes auťáky, užíval jsem si skvělou hudbu a celkově dobře promyšlený příběh. Co mě trošku zklamalo bylo to, že byly vloupačky hodně prostoduchý - frajírci přijdou s brokárnama do banky, seberou prachy a mizí.. čekal jsem prostě něco promyšlenějšího, byť jen akce s autem. Tequilla! ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"Not a chauffer. Noted." Přes mnohé rezervy a slabší místa v ději, či občasnou nekonzistentnost charakterů jednotlivých postav, se jedná o jeden z nejzajímavějších akčních filmů desátých let. A to díky své pozoruhodné formě. Charakteristicky hravému Wrightovu stylu plnému obrovského množství rozličných popkulturních narážek a hlavně skvělé hudby. Soundtrack jako celek se sice nevyrovná těm Tarantinovým, ovšem jeho síla je v jeho použití v celkové stylizaci filmu, synchronizaci jednotlivých písní s akcí, ať už jsou to honičky, přestřelky nebo jen příprava sandwiche s burákovým máslem. Většina těchto scén funguje skvěle, zaujmou, pobaví. Hlavní hrdina je fajn, nedá se mu nefandit, totéž je případ Debory (mimochodem jejich vztah by skutečně mohl být docela zajímavým námětem pro psychoanalýzu), avšak nejvíce mne zaujal Jon Hamm jako Buddy. Spacey je tradičně dobrý, zbytek obsazení též. Role Jona Bernthala překvapila (svým způsobem docela příjemně). ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Úvodných šesťdesiat minút krásne odsýpa najmä vďaka úderným dialógom, rozmanitej zmesi postáv a výberu skladieb. Napriek ťažkým životným okolnostiam je Babyho svet vtipný, farebný a všetko sa v ňom točí okolo hudby. Prvá polovica filmu funguje ako príjemné spestrenie dlhých letných večerov. Od scény v luxusnej reštaurácii však príbeh stratí šťavu. Všetko zrazu pôsobí ťažkopádnejšie, postavy sa správajú čudne a záver nemá konca-kraja. Baby Driver skrýva silné momenty a krásne drobnôstky, no ako celok je veľmi nevýrazný. ()

syphonn 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem fakt nečekal. Neskutečná jízda v sakra rychlým tempu navíc prakticky od začátku do konce doplněná skvělou hudbou, která ve většině případů ještě stihne být přesně v rytmu scén jež podbarvuje. Výborní herci. Sympatický B-E-J-B-Y Elgort si to vyloženě dává, krásná old-schoolová Lily James, se kterou bych si ten road trip taky vrznul, Kevin Spacey jako Big Daddy drží svůj vysoký standard, z Eizy González mně div nepraskla obrazovka, když se objevila na scéně a hned několik vopravdu zápornejch záporáků v eRkovým módu :-). Je mi jasný, že na Baby Drivera asi budou rozpolcený názory, protože pro někoho to může být pozlátko bez potřebné hloubky. Možná. Ale já v tom hloubku asi ani nehledal. I romantické scény, které vlastně jako jediné film zpomalují, byly milé. Já jsem si to prostě nebývale užil. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na tento film ma upozornila kamarátka a akosi sa mi vryl jeho názov do pamäti. Hlavne po hlbšom preštudovaní hlavných aktérov, ktorí v ňom účinkujú. Tak za prvé do teraz ma Mr. Wrighta žiadny film nesklama. Aj keď s našim hlavným hrdinom Babym som videl asi len jeden film a to si ani nepätám presne akú úlohu v ňom zohrával. Čo ma však viac potešilo, že po dlhšom čase som narazil na Kevina Spaceyoho. Pretieklo veľa H2O od tých čias našimi riekami, čo s ním videl posledný film. Je síce pravda, že na scénu prichádza nová generácia hercov, ako je to v tomto filme, ale je fajn, že sa miešajú s OLD SCHOOL klasikmi. Nezameniteľným a veľmi podstatným faktom tohto filmu je jeho vlastnosť skĺbiť staršiu hudbu s takto akčne ladeným žánrom. To bol fakt cool nápad. Ja síce veľmi nie som fanúšik muzikálov a podobných záležitostí. Trochu som sa obával záveru, že to tí amíci zase poserú a spravia z toho limonádu, pri ktorej dievčatá výskajú a chalani umierajú na tú abstraktnú nerealitckosť, no našťastie sa to nestalo. Fakt ma to bavilo a Baby driver je taký typický môj film na vianočný deň. Akcia, autá (fakt dobrý výber vozidiel, hlavne WRCčka od subaru a mitsubishi potešili moje oko), napätie, drsné scény...čo viac si želať???? ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 34 milionov dolarov // Tržby_ 224.5 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 8 699 848 Kč // Diváci v ČR_ 62 097 // Tržby v USA*_ 107.5 miliona dolarov ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Kdyby si na sebe Baby hodil bundu se škorpiónem na zádech, tak jsme doma a ani k tomu nepotřebujeme tu starou dobrou gangsterskou atmosféru. Baby Driver je famózně napsaný, jeden skvělý dialog střídá druhý a vás tohle prostě setsakramentsky baví i když zrovna neřvou motory a nestřílí se ze zbraní. Je i každým coulem vtipný, akce je potřebně drsná, postavy jsou napsané přímo geniálně a romantická stránka filmu je taky výborně propojená s hlavní dějovou linkou. Není téměř nic co bych mohl tomuto novému Goslingovi za volantem vytknout. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

První krůček (vlastně sešlápnutí plynu) Baby Drivera je hodně sebejisté a láká diváka na nadupanou akční pecku. Jenže po pár minutách ve mně začala hlodat otázka, co že se teď vlastně bude dít, když režisér už na začátku vytáhl všechna dějová esa. S každou další scénou jsem si víc a víc uvědomovala, že tady už se asi vlastně nic nestane. A tak tohle nebohé děcko dokodrcá do nemastného neslaného cíle, který v divákovi nezanechá nic než prázdnotu. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Další tuctový thriller z americké produkce, na který zapomenete ještě předtím, než vůbec skončí. Automobilové honičky jsou sice docela super, ale opět tu zápasíme se scénáristickými klišé. Sešli se tu dva herci, které zrovna dvakrát nemusím (Elgort a Spacey), ale také ty, co docela můžu (Foxx a Bernthal) - a právě Foxx byl ten, co podle mě tuto kriminálku držel v rámci možností nad hladinou. Takových film je už prostě moc a jsem jimi přesycen... ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama