Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 34 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 107,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 226,9 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2017 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Režisér Edgar Wright potvrdil, že drtivá většina záběrů v průběhu automobilových honiček byly kaskadérské kousky a že film neobsahuje skoro žádné digitální efekty. (MasterMagic)
  • Při střihu scény úniku z banky, ve které hraje song „Neat Neat Neat“, se Edgaru Wrightovi nedařilo vměstnat celou scénu do délky písně. To vedlo k nápadu, který vznikl během posledních dní produkce: přetočit song na začátek v Babyho (Ansel Elgort) iPadu. (MasterMagic)
  • Edgara Wrighta přivedla k myšlence na film píseň „Bellbottoms“ od skupiny The Jon Spencer Blues Explosion, jelikož se, dle jeho názoru, skvěle hodila k automobilové honičce. Poprvé svůj nápad zpracoval v hudebním videoklipu k písní „Blue Song“ elektronického dua Mint Royale... který je možné zahlédnout, když Baby (Ansel Elgort) přepíná televizní stanice. (DJDVD)
  • Během úvodních titulků poslouchá Baby (Ansel Elgort) píseň „Harlem Shuffle“, jejíž text je k zahlédnutí po zdech jako graffiti, na plakátech, letácích a dopravních značkách. (DJDVD)
  • Hlavní roli si mohli zahrát Logan Lerman nebo John Boyega, ale oba nakonec předčil Ansel Elgort. Mimo jiné i proto, že se během castingu se ukázalo, že velmi dobře zná text písně „Easy“ od skupiny The Commodores. (DJDVD)
  • Film nese název podle stejnojmenné písně hudební dvojice Simon & Garfunkel, která se objevila na jejich albu "Bridge Over Troubled Water" v roce 1970. Samotná píseň ve filmu zazní během závěrečných titulků. (DJDVD)
  • Edgara Wrighta chtěl původně natáčet v Los Angeles, kvůli omezeným peněžním možnostem se tvůrci nakonec rozhodli pro Atlantu. (Tft)
  • Ansel Elgort (Miles) během natáčení filmu ve sluchátkách opravdu poslouchal muziku, která následně hraje ve filmu. (Tft)
  • Edgar Wright měl všechny písně, které jsou slyšet ve filmu, připravené dopředu. (Tft)
  • Edgar Wright se při natáčení automobilových sekvencí nechával připoutat k autu, aby mohl lépe koordinovat dění před kamerou a komunikovat s herci. (Tft)
  • Pre filmové účely bolo použitých až 150 áut. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch Georgia a Louisiana. (MikaelSVK)
  • Pred kaviarňou, kde Baby (Ansel Elgort) prvýkrát stretne Deborah (Lily James), je na stene namaľované grafitti s čiernym srdcom. Keď Baby uvidí Deborah, srdce zmení farbu na červenú. (Enceladus)

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama