Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmnácti letech strávených v Británii by se dvojitý agent Eberlin (Laurence Harvey) konečně rád vrátil do Ruska. Šéfové KGB jsou však proti, protože neodhalený špion pro ně stále představuje důležitý zdroj informací ze Západu. Mezitím je požádán Brity, aby jim pomohl vypátrat a zabít Krasnevina, zrádce zodpovědného za smrt několika britských agentů. Eberlin se proto raději rozhodne eliminovat svého londýnského informátora Pavla, který by mohl vyzradit jím pečlivě střežené tajemství, totiž že Krasnevinem není nikdo jiný než on sám. Rusové jsou ovšem rychlejší a Pavla zlikvidují. Eberlin odlétá do Berlína na utajenou misi, doprovázen jako pojistkou Gatissem (Tom Courtenay), fanatickým britským agentem. Eberlin se po příletu pokusí zachránit si kůži útěkem do východního sektoru. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Docelá dobrá špionážka z dob, kdy nevyhlášená válka mezi Východem a Západem byla spíš Ledová nebo Mrazivá než Studená. Laurence Harvey pomaličku stárnoucí, Mia Farrow čerstvě rozvedená s Frankem Sinatrou, přespolní běžec Tom Courtenay nekompromisní. A děsivý konec celý ten trochu ušmudlaný příběh začínající na venkovském hřbitově solidně vyspraví a dodá mu punc snímku z opravdu nezáviděníhodně akční doby. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Spionazni drama klasickeho typu, prima zapletka - studena valka, jak ma byt, tajne sluzby se navzajem drazdi a skoli, Laurence Harvey na dlouholete misi citi, ze mu tece do bot a blizi se velke finale, predvedl ok vykon, naprosto ho ale imho previsuje Tom Courtenay (Billy the Liar) ztvarnujici skvele zahranou postavu nevyzpytatelneho divnoagenta disponujici hodne zabavnou kombinaci cynismu a sarkasmu, nektery dialogy jsou nehorazne vtipnye... mezi tim se mota sladka a trochu matouci Mia Farrow, prima zazitek v ramci zanru... ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Příběh vyčerpaného zrádce, který chce přeběhnout ke svým pánům, kteří jej však odmítají, protože se více hodí tam kde je a při tom všem má po boku/v zádech svého…umanutého kolegu zní skvěle. Jenže filmu schází nějaká naléhavá tíživost, která by k takové zápletce patřila, takže si jen tak plyne. Nicméně mám rád studenoválečný Berlín, toho si ve filmu užijeme hodně a pointa na závěr sama o sobě vystačí k podtržení právě té studenoválečné atmosféry, takže za obojí jedna * navíc. ()

Reklama

Reklama