Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (70)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $16,649,539Tržby Celosvetovo $26,249,469Tržby za predaj Blu-ray v USA $942,795Tržby za predaj DVD v USA $950,298║ Strhujúca až nekonvenčná animácia, zaujímavé postavičky, občas dobré uletené nápady ale postupne roztrieštený dej, občas zbytočne banálne až fádne momenty, úseky čo zbytočne podrážajú nohy, nestabilné. /65%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný, spíše dospělý než dětský animák, a to po výtvarné stránce (od začátku do konce jsem byl z té stop-motion nádhery nadšený) i co se týče příběhu, ztřeštěného stejně jako milého a moudrého. Hlavní hrdina s hlasem Hugha Jackmana je takový plastelínový hrabě Teleke z Tölökö, Carter Burwell už nějaký čas nesložil tak pěknou hudbu... Všechno na jedničku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sympatické a nesmírně pracovité studio Laika přichází dobrodružstvím Lionela Frosta. Úplně zbytečně se v českém názvu hledá Yeti. Kvality Hugha Jackmana jsou setsakra za mikrofónem znát. Ten chlap má zkrátka charisma někde na jiném levelu. Pocitově mě minulá tvorba Laiky zaujala více. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sú späť. Možno nie vo svojom najlepšou filme, no "Missing Link" je príjemné komické dobrodružstvo, ktoré som si užil. V prvom rade musím opäť pochváliť kvalitné animácie štúdia Laika. Sú vynikajúce. Nech sa naši hrdinovia nachádzajú kdekoľvek, vyzerá to vynikajúco. Rovnako aj postavy vyzerajú skvele. Ich dizajn je skvelý a rovnako to platí aj pre nášho pána Spojku. Adaline je podľa mňa najlepšou postavou a je to skvelé dobrodružstvo. Okrem toho akčné scénky vo filme vyzerajú výborne. Máme tu skvelú naháňačku na parníku, ktorá vyzerá absolútne skvele. Príbeh je možno dosť predvídateľný a chýba mu nejaká energia, no tie akčné scénky to občas vedia trošku vynahradiť. Humor filmu je rovnako dosť dobrý. Síce som sa nesmial často a hlasno, ale úprimne. Takže dojmy v tomto smere sú pozitívne. Zloduchovia filmu moc zaujímaví nie sú, no hrdinovia sú podľa mňa dosť dobrí. A srdce filmu je rozhodne na správnom mieste. Dokonca si myslím, že si deti môžu aj z filmu niečo odniesť. Takže zoberte deti do kina a pozrite si ho. Ide o dobré dielko. Hodnotenie: A- ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nemo a Dory se již našli, a tak na řadu přichází další hledání, tentokrát ale z jiného soudku animace. Hledá se Yetti nemá vesměs čím překvapit, příběhově nejde o bůhvíjak vypilovaný film, v němž by se člověk dočkal nějakých nečekaných zvratů či hlubšího smyslu. Nicméně v kině to pěkně utíkalo, animace byla na své poměry celkem zdařilá a našel by se i nejeden celkem vtipný moment, o který se postaral hlavně pan Článek a stará bábinka. Vedle humoru film nepostrádal ani akci, viz plavba v bouři a zejména v závěru (u kterého musí teda člověk hodně ignorovat fyzikální zákony). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný příběh, který na rozdíl od mnohých jiných animáků netrpí přílišnou edukativností. Vcelku vtipný a lehký. A taky se mi líbila samostatnost hrdinky, která tentokrát nečeká na polibek, ale je rázná, rozhodná a sama si určí, co chce. Pan Článek je milá postava - zdvořilý neandrtálec a lord Frost se sice vyznačuje chladnou anglickou povahou, ale tak úplně bez srdce není. SHRNUTÍ: Ráj nemusí být to místo, o kterém všichni ostatní tvrdí, že právě tohle je ráj. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Missing Link je bohužel jedním z těch počinů, jehož největší stěžejní momenty lze bohužel najít už v trailerech. Spojte si to s premisou "lehce" okopírovanou od snímku "Around the World in 80 Days" a vznikne Vám podivuhodně nevýrazné dílo, jež především zaujme nádhernou a neotřelou animací. Je velká škoda, že Missing Link dopadl zrovna takto. Potenciál na další neotřelý "animák" zde skutečně byl. „You can speak. How can you speak?“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podobne ako animák Kubo and the Two Strings aj tento obsahuje minimum humoru a je to viac cielené na dospelých. Premisa je podobná príbehu Cesta okolo sveta za 80 dní. Zase sa vysmievaný bádateľ vydáva na výpravu, aby dokázal svoju teóriu. Tentoraz ale necestuje okolo sveta, ale len chce nájsť jednu príšeru. Dej sa ale dosť skoro zamotá a vyvinie sa iným smerom. Okrem humoru mi vo filme chýbala dobrodružnosť na ktorú mohol film staviť, ale aj vizuálne to je tentoraz slabšie, keďže aj napriek tomu, že sa cestuje, tak väčšinou vidíme len kabínu vlaku, lode atď. Takže nakoniec ma vo filme nič nezaujalo. Výsledkom je tuctový priemer. 5/10. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Moc vtipné, dobrá animace, nic moc hlavní postavy. Susan je super, Lionel Frost docela ujde, ale ta jeho krasavice nic moc. Ale palec nahoru za neromantický konec. To bylo super! Děti si to užily, já vlastně taky. Moc. Vtipy byly skvělé a fungovaly jak měly. 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

studio Laika už dokázalo vyplodit lepší kusy,ale Missing Link rozhodně neurazí a v rámci animáků se řadí k lehčímu nadprůměru.Animace je osobitá jak už to u kousků Laiky bývá,příběh je standardní bez většího překvapení,ale obsahuje celkem dost podařených fórků,takže ani dospělí se nebudou nudit...60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný, hravý, milý a především vtipný animák. Překvapilo mě, jak rychle byl Susan objeven. Ale opravdu jsem se bavil, spojení anglického sira a "článku" výborně fungovalo. Animace se zdála být strohá, ale vlastně byla do detailu propracovaná, postavy se pohybovaly a chovaly přirozeně. Příjemné překvapení, které rád zhlédnu znovu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Průměrná americká pohádka, která se snaží být originální, ale nefunguje to. Protože už jsme měli jednu pohádku o Yettym a s velkou upřímností, mě se prostě ta druhá pohádka líbila vice než tohle. Úplně mi asi neseděla ta rodinka namyšlenkých Yyettyů, kteří si seděli v horách a mysleli si o sobě, že jsou lepší než cokoliv jiného a živého na celé Zemi. Až moc povýšenecké. Nebylo to ani moc vtipné a animace taky za moc nestála. Proste jednoduchý průměr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když už někdo dělá animák, který není cílen vyloženě na děti, ale snaží se zaujmout i dospělé, očekával bych v něm nějaký inteligentní humor. Jenže ne, ten tady vůbec není a místo toho jsou zde jen ty tupé dětské slapstick vtipy. To mi na celém Missing Link dost vadilo a vlastně snad i nejvíc. Pak taky první polovina mi přišla nudná a zbytečně dlouhá, nějak zajíamvé to začalo být až v druhé polovině, kdy se vydali na cestu, ale jinak to není špatné. Animované je to skvěle, příběh dokáže zaujmout (když se konečně rozjede) a když se to nesnaží být třeskutě vtipné, najde se tam i pár inteligentních dialogů. A taky jsem rád, že se to vyhnulo nějakým písničkám, ty mě totiž na animácích štvou nejvíc. A taky je to o dost inteligentnější, než většina amerických animáků, ale nadšený z toho nejsem. Lepší 3* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tvorbu studia Laika mám opravdu rád a Chris Butler je velmi vynalézavý režisér animovaných filmů. Například jeho Kubo mě uhranul. To samé bohužel neplatí o Missing Link. Hravá animace zůstává a slavný voice over také. Zbytek ale jaksi chybí a tak se jedná o hodně příjemnou a nevtíravou záležitost, kde se většina filmu omezí na vtipkování, že je Yetti velký a těžký. Nic světoborného. Klasický žánrový průměr. Dětem se asi bude líbit, ale možná ani ony se k němu vracet dobrovolně nebudou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Osobitá animace. která mi tentokrát až tak úplně nesedla ... v příběhu, který je dle očekávání veselý až rozverný - a jehož vtípky jsou mnohdy stejně originální jako výtvarná stránka. Nicméně ve finále se dobere k závěru, který je sice překvapivý a svým způsobem i výchovný, ale nelze ho pokládat za zcela uspokojivý. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Víte ... myslím, že pan Článek - pardon, vlastně Susan - měl nalézt takové příbuzenstvo, které by ho přijalo ... jako sobě rovného - nikoli namyšlenou gruppu bez špetky empatie, která si za každou cenu hraje na vojáky. Rozhodně si to zasloužil. Když pro nic jiného, tak třeba jenom kvůli tomu, že se necítil nijak zvlášť komfortně v lidských šatech. ()

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama