Reklama

Reklama

Já, Paul Walker

Trailer 1

Když se v listopadu 2013 roznesla světem zpráva, že populární americký herec Paul Walker zemřel při automobilové nehodě, řekl si kdekdo: „Jasně. Rychle a zběsile.“ Walker byl totiž známý hlavně díky stejnojmenné filmové sérii, kde se to hemžilo nadupanými vozy a nebezpečnými situacemi. Dnešní dokument vám ale dokáže, že nešlo o pohlednou nezodpovědnou hvězdičku. Herec s modrýma očima připomínajícíma legendární pohled Steva McQueena byl hluboce věřícím filantropem, milujícím otcem s úzkými vazbami na rodinu. Narodil se v září 1973 do mormonské rodiny, byl jedním z pěti sourozenců. Vystudoval podmořskou biologii, které se i během své pozdější filmové kariéry amatérsky věnoval. V médiích se objevil už jako miminko v reklamě na plenky. V reklamách a televizních pořadech pak účinkoval celé dětství. Ukázky z pořadů jsou proto vedle vzácných soukromých rodinných záběrů nejdůležitější součástí tohoto nevšedního portrétu. Dozvíme se v něm mimo jiné i to, že se Stevem McQueenem nespojovaly Paula jen modré oči a láska k rychlým vozům nebo že osudného dne se vracel z velké charitativní akce, neboť charitě se věnoval rád a ve velkém. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nebol som nejak extra veľkým fanúšikom Paula Walkera. Iste, kto by ho nevidel vo Fast & Furious, ja som mal tú možnosť vidieť ho aj v iných filmoch. Vždy mi ale prišiel ako veľký cukríček. Jeho smrť ma však dostala. A tak po rekapitulácií série F&F som sa pustil do toho dokumentu. Treba uznať že či ste mali Walkera radi alebo nie, tento dokument je natočený špičkovo. Sú tu veľmi dojímavé rozhovory s Paulovými bratmi, ktorí vyrozprávajú posledné momenty s Paulom. Je tu mnoho záberov s Paulovho detstva a po tomto dokumente som nadobudol pocit, že bol Paul večne smutný a v depresií. Aspoň tak na mňa pôsobil. Neviem kam by som po tomto dokumente Paula zaradil. Či to bol liberál, alebo ekofašista, alebo len prostý ochranca žralokov a prírody. Každopádne som presvedčený že Paul Walker by ešte dosiahol na množstvo skvelých rolí, ktoré mu ale nedoprial jeho kamarát, ktorý mu svojou idiotskou jazdou predčasne ukončil život. (22.6.2022) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tenhle modrooký blonďatý sympaťák s velkým srdcem tady prostě chybí a jeho brzký odchod zarmoutil mnoho lidí. V dokumentu o Paulovi promluví rodina a nejbližší přátelé. Ze série filmů Rychle a zběsile dostal prostor pouze jediný herecký kolega a kamarád Tyrese Gibson. Minutáž zde uvedená je asi špatná, protože skutečná délka je 62 minut. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčší dôraz kládli v dokumente tvorcovia na Paulov súkromný život, no paradoxne práve v tejto oblasti vynechali niekoľko podstatných informácií. Obsahovo dokument nevynecháva Paulovu dobročinnosť, ním založenú humanitárnu organizáciu Reach Out Worldwide a hercovu pomoc obetiam zemetrasenia na Haiti. Bohužiaľ ale na úkor vykreslenia hercových dobrých skutkov zabúda bližšie nahliadnuť na jeho koníčky, ako surfovanie či vášeň pre morskú biológiu a podobne. Najnovší projekt od režiséra Adriana Buitenhuisa hodnotím slušnými 7,5/10. Pre vyššie bodovanie by musel byť I Am Paul Walker dlhší a obsiahlejší. ()

Isomut 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť takýto dokument, to sa asi nedá, nech by to zhotovil ktokoľvek, tak predovšetkým tu ide o človeka o kom tento film je. A som veľmi rád, že sa mu dostalo takejto pocty. Preto hodnotím Paula tou najvyššou známkou akou to len ide. Človek si najskôr ani neuvedomí, aké dôležité je zachytiť každý jeden okamih na kameru alebo fotografiu, či už sú to prvé kroky, promócia alebo len obyčajné jedenie cereálií. Kiež by bolo viac takých ľudí akým bol Paul. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Druhořadé filmy mají svoje druhořadé herce, ze kterých se ve zmíněném kontextu mohou stát „hvězdy“. Proč ne, to je v pořádku, protože platí „každému, co jeho jest“. Z neinvenčně zpracovaného dokumentu se dozvíme, že „nejmilejší chlap, jakého jsem znal“ (kolega Vin Diesel) „se s oblibou pral“ (někdo z příbuzných) atd. Takovým protimluvům podobné protiklady se zřejmě skrývaly i v duši Paula Walkera, který dával přednost klidné přírodě před neurotickým velkoměstem, ale zároveň byl závislý na adrenalinu, se kterým souvisel i jeho tragický odchod... Když si zpětně vybavím domácí totožně koncipované medailony, kde příbuzní a přátelé vzpomínají na nežijícího protagonistu (cykly Nevyjasněná úmrtí, Předčasná úmrtí, Příběhy slavných), musím s potěšením konstatovat, že nápaditostí a vkusnou uměřeností se snahou netlačit na dojení slz výrazná většina z nich tenhle dokument s přehledem zválcuje. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama