Reklama

Reklama

Já, Paul Walker

Trailer 1

Když se v listopadu 2013 roznesla světem zpráva, že populární americký herec Paul Walker zemřel při automobilové nehodě, řekl si kdekdo: „Jasně. Rychle a zběsile.“ Walker byl totiž známý hlavně díky stejnojmenné filmové sérii, kde se to hemžilo nadupanými vozy a nebezpečnými situacemi. Dnešní dokument vám ale dokáže, že nešlo o pohlednou nezodpovědnou hvězdičku. Herec s modrýma očima připomínajícíma legendární pohled Steva McQueena byl hluboce věřícím filantropem, milujícím otcem s úzkými vazbami na rodinu. Narodil se v září 1973 do mormonské rodiny, byl jedním z pěti sourozenců. Vystudoval podmořskou biologii, které se i během své pozdější filmové kariéry amatérsky věnoval. V médiích se objevil už jako miminko v reklamě na plenky. V reklamách a televizních pořadech pak účinkoval celé dětství. Ukázky z pořadů jsou proto vedle vzácných soukromých rodinných záběrů nejdůležitější součástí tohoto nevšedního portrétu. Dozvíme se v něm mimo jiné i to, že se Stevem McQueenem nespojovaly Paula jen modré oči a láska k rychlým vozům nebo že osudného dne se vracel z velké charitativní akce, neboť charitě se věnoval rád a ve velkém. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

andrii 

všechny recenze uživatele

Volil motto(r): "Carpe diem." Mety. Karty dílem. Na place, v soukromí. Rek James Bond, s pekelným palivem v osudí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nebol som nejak extra veľkým fanúšikom Paula Walkera. Iste, kto by ho nevidel vo Fast & Furious, ja som mal tú možnosť vidieť ho aj v iných filmoch. Vždy mi ale prišiel ako veľký cukríček. Jeho smrť ma však dostala. A tak po rekapitulácií série F&F som sa pustil do toho dokumentu. Treba uznať že či ste mali Walkera radi alebo nie, tento dokument je natočený špičkovo. Sú tu veľmi dojímavé rozhovory s Paulovými bratmi, ktorí vyrozprávajú posledné momenty s Paulom. Je tu mnoho záberov s Paulovho detstva a po tomto dokumente som nadobudol pocit, že bol Paul večne smutný a v depresií. Aspoň tak na mňa pôsobil. Neviem kam by som po tomto dokumente Paula zaradil. Či to bol liberál, alebo ekofašista, alebo len prostý ochranca žralokov a prírody. Každopádne som presvedčený že Paul Walker by ešte dosiahol na množstvo skvelých rolí, ktoré mu ale nedoprial jeho kamarát, ktorý mu svojou idiotskou jazdou predčasne ukončil život. (22.6.2022) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčší dôraz kládli v dokumente tvorcovia na Paulov súkromný život, no paradoxne práve v tejto oblasti vynechali niekoľko podstatných informácií. Obsahovo dokument nevynecháva Paulovu dobročinnosť, ním založenú humanitárnu organizáciu Reach Out Worldwide a hercovu pomoc obetiam zemetrasenia na Haiti. Bohužiaľ ale na úkor vykreslenia hercových dobrých skutkov zabúda bližšie nahliadnuť na jeho koníčky, ako surfovanie či vášeň pre morskú biológiu a podobne. Najnovší projekt od režiséra Adriana Buitenhuisa hodnotím slušnými 7,5/10. Pre vyššie bodovanie by musel byť I Am Paul Walker dlhší a obsiahlejší. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tenhle modrooký blonďatý sympaťák s velkým srdcem tady prostě chybí a jeho brzký odchod zarmoutil mnoho lidí. V dokumentu o Paulovi promluví rodina a nejbližší přátelé. Ze série filmů Rychle a zběsile dostal prostor pouze jediný herecký kolega a kamarád Tyrese Gibson. Minutáž zde uvedená je asi špatná, protože skutečná délka je 62 minut. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je hodně jednoduché nenávidět a to z toho důvodu, že v něm je Paul Walker po celou dobu prezentován jako vzor dokonalého člověka. Krásný, chytrý, sportovně nadaný a všem chce neustále pomáhat. Nejedná se o typ dokumentu, kde by se člověk dozvěděl i o nějakých temných stránkách, těžkých začátcích ani nic podobného. Paul Walker měl po všech směrech pohodový, nenáročný život, kdy mu šlo všechno na co sáhl a měl milující dokonalou rodinu. Pro odpůrce Paula Walkera se bude jednat o něco nesnesitelného a přestože jsem ani já nebyl jeho velký fanda, určitě měl talent a je ho škoda. Proto tuto jeho poctu oceňuji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Procházka sladkými a smutnými chvílemi života tohoto herce. Je to autorizovaný dokument a je v něm jen náznak zajímavých věcí o něm, které by Walkera nelíčili v tak pozitivním světle. Ale režisér Adrian Buitenhuis se tímto směrem nikdy nevydá. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

"Dievčatá milovali mužov ako bol on, chlapci chceli byť mužmi ako bol on." Pekný dokument zobrazujúci život jedného z najvýraznejších hercov všetkých dôb. Beriem ako plus to, že je vkladaný väčší dôraz skôr na Paulov osobný život než ten pracovný, takže sa divák o hercovi dozvie viac presnejším a oslňujúcim skreslením. Bohužiaľ dokument nie je až tak efektný a grandiózny, je krátky a sotva rozsiahly. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hezky udělaná vzpomínka na Paula, nakouknutí do jeho života na jeho rodinu, jak vyrůstal a dostal se k natáčení filmu. R. I. P. "Paul Walker". ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Autorizovaný dokument jako pocta Paulu Walkerovi, ve kterém o něm všichni moc hezky mluví od rodiny, spolupracovníků po mořské biology. Plusem je určitě množství soukromých videí, nebo že to ukázalo co to bylo za zajímavýho tipa, ale jinak je celkové vyznění jako oslava jednoho úspěšného kluka, který uhořel v Porsche. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Druhořadé filmy mají svoje druhořadé herce, ze kterých se ve zmíněném kontextu mohou stát „hvězdy“. Proč ne, to je v pořádku, protože platí „každému, co jeho jest“. Z neinvenčně zpracovaného dokumentu se dozvíme, že „nejmilejší chlap, jakého jsem znal“ (kolega Vin Diesel) „se s oblibou pral“ (někdo z příbuzných) atd. Takovým protimluvům podobné protiklady se zřejmě skrývaly i v duši Paula Walkera, který dával přednost klidné přírodě před neurotickým velkoměstem, ale zároveň byl závislý na adrenalinu, se kterým souvisel i jeho tragický odchod... Když si zpětně vybavím domácí totožně koncipované medailony, kde příbuzní a přátelé vzpomínají na nežijícího protagonistu (cykly Nevyjasněná úmrtí, Předčasná úmrtí, Příběhy slavných), musím s potěšením konstatovat, že nápaditostí a vkusnou uměřeností se snahou netlačit na dojení slz výrazná většina z nich tenhle dokument s přehledem zválcuje. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já pláču, pláču sůl...Věděla jsem, že byl Paul úplně jiná hvězda než ty holyvůdské fifleny, ale tenhle dokument mě přesto rozbil...Talentovaní a dobří lidi vždycky umírají mladí, Bože řekni mi proč?! Proč?! Za mě přes mokré oči 100% ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Tady je u mne celkem povinnost dát plný počet, protože jsem Paula zbožňoval od městečka Pleasantville a pak v podstatě v každém filmu, který jsem viděl... Nebudu asi lhát, že svým způsobem je pro mne vzor, stále pozitivní a optimistický člověk! Jsem rád, že jsem se dověděl další věci co vůbec dělal! Lidi si ho asi nejvíc pamatují ze série Rychle a zběsile... Když jsem se dověděl o smrti to jsem si zrovna dělal snídani, tak mne to velice zabolelo, protože prostě chtěl jsem být jako on a když pominu filmy, tak jsem koukal i na různé rozhovory a tak! Je to taky zrovna jeden z herců co nepodlehl depresím a pak mu osud připravil takovouhle cestu, je to nefér strašně nefér! Meadow je na něj určitě hrozně pyšná i zbytek rodiny a přátel! Byl JSI skvělý Paule! ()

Isomut 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť takýto dokument, to sa asi nedá, nech by to zhotovil ktokoľvek, tak predovšetkým tu ide o človeka o kom tento film je. A som veľmi rád, že sa mu dostalo takejto pocty. Preto hodnotím Paula tou najvyššou známkou akou to len ide. Človek si najskôr ani neuvedomí, aké dôležité je zachytiť každý jeden okamih na kameru alebo fotografiu, či už sú to prvé kroky, promócia alebo len obyčajné jedenie cereálií. Kiež by bolo viac takých ľudí akým bol Paul. ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Pekná spomienka na sympatického herca a snáď i dobrého človeka. Kto to vravel, že tí dobrí odchádzajú prvý? V tomto prípade by som tomu aj veril. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Největší dík, by měl patřit jeho rodině, která poskytla video záznamy a fotky z jeho dětství, ale hlavně proto, že našli v sobě tolik síly, mluvit o jejich ztrátě. Paul Walker byl sympatický člověk už od pohledu a jeho hluboké modré oči pobláznily miliony žen po celém světě. Žil rád a žil naplno. Stále vidím jeho smrt jako obrovský error, který se neměl vůbec stát. ()

maramashi 

všechny recenze uživatele

Jak sa vraví u nebohých len v dobrom ale proste je ton ten dokument ktorý danú postavu prezentuje ako boha a vzor všetkých ľudí, ja akože nič proti nemu nemám ako herca som ho mal rád ale inak prose nemá to čo ponúknuť a proste sa celkovo hrá na city lebo proste je to Paul Walker- sladký chlapec ktorého chcelo každé dievča a každý chalan chcel byť ako on ale "That's all". Celý film je len samé plus až z toho budete mať plnú hlavu (vďaka bohu za 90 minútovú stopáž). a keď si tak zoberieme môže si za to sám pretože spravil to isté čo každá druhá Hollywoodska hviezda- DROGY. Je ho škoda ale on si vybral takú cestu. 50% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Oslavný dokument na počest tragicky zesnulého herce, v kterém úplně chybí zmínka o jeho nejlepším hereckém výkonu v Pawn Shop Chronicles. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Zajímavost je, že je tu zmínka o roce 2006, kdy dal přednost válečnému filmu Vlajky našich otců před trojkou Rychle a zběsile: Tokijská jízda. ()

Reklama

Reklama