Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Recenze (684)

MutantMarana 

všechny recenze uživatele

O * min kvuli tomu konci... To si delaj srandu, ja netusil, ze to ma byt i sci-fi. Tak se to solidne vyvijelo a dopadlo to...No na picu, co vam mam povidat :o( Presny komentar LIVINGDEAD... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi kravoidni velkoprsa blondyna bojuje s pritomnosti zraloka. Nedivatelna idiotska cipovina. Otresne, hrozne, nudne, monotonni, hloupe, blbe, uplne o nicem a navic otresne natocene roztrepanou kamerou. Moc spatny odpad. Dokoukano jsem mel s neustalym preskakovanim tak za 15 minut a o nic jsem neprisel. Nedivatelne ... ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda žánru, kdy člověk plus mínus ví, co se bude celý film dít, ale v tomto případě bych to bral jako klad - prostě: co THE SHALLOWS slibují, to taky dostanete. Absolutně hot Blake Lively, na jejíž božské tělo a nohy v plavkách bych se vydržel těch 87 minut dívat klidně i bez žraloka, řemeslně dobře odvedenou práci, digitální parybu a pár logických, biologických a fyzikálních nesrovnalostí navrch, aby to mělo o čem být i posledních dvacet minut. S klidem dávám 75 % a myslím, že kdo má tyhle filmy rád, půjde ještě výš. PS: Už jsem mluvil o tom těle a nohách? ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, člověk se nenudí, ale těch "nesmyslů". Na jedno podívání dobrý, při dalším koukání bych se už nudila :/ ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film celkom pozerateľný. Príbeh ženy, ktorá bojuje o svoj život s nemilosrdným žralokom. Taká jednorázová oddychovka, ktorá nenadchne, ale ani neurazí. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Tak do dvou třetin jde všechno jak má, film nenudí, netáhne se, má pár drama-pointů.. Ale závěr by slušel odstřihnout, a raději to prostě utnout, protože buď mám pravdu, nebo lidi a žraloky kurevsky podceňuju v jejich schopnostech:) ()

TomiBery 

všechny recenze uživatele

Po delší době se někdo rozhodl natočit seriózní film se žralokem. Alespoň se to jako seriózní film tváří. Zápletka je zajímavá, ale určitě se z ní dalo vytěžit mnohem více. Blake Lively v hlavní roli hraje skvěle. Film narozdíl od traileru je mnohem, mnohem méně napínavý, žralok vypadá dost nereálně a konec je opravdu laciný a velmi nereálný. Ale po těch úděsných žraločích filmech (Sharkonado, Píseční žraloci apod.) konečně něco, co stojí za zhlédnutí. ()

Dickator odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle žralok asi nade vše miluje americký krávy, a je takovej sadomasochista, že čeká, až ta debilní ženská vleze do vody, nechci podceňovat její tréning, ale překvapuje mě, že tak dlouho vydrží bez jídla a vody, neméně pak to, že si v mořské vodě vesele otevře oči, asi jí sůl nevadí, možná je křížená s rybou, do toho ten srdcervoucí monolog do GoPro kamery... Lhal bych, kdybych řekl, že jsem větší kravinu v životě neviděl, ale pořád je to pro mě odpad. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Protože název čelisti by tak nenalákal nazvali jsme to Mělčiny. Nacházíme se ve světě kde se ze žraloka (opět) stává účinnější stroj na zabíjení než jakýkoliv hrdina z akčního filmu. Dostáváme se na pláž kde se hla... Bože to se nedá. Upřímně musím říct že film byl tak nemastný a nestlaný že díky tomu jsem mu musel ubrat hvězdu ta další byla ubrána za takovou klasickou obyčejnost. Film by se měl jmenovat Mořské Murphyho zákony. Kdykoliv si myslíme že hlavní hrdinka má jakš takš vyhráno ukáže se nějaká mořská zmrdovina která jí v tom okamžitě zabrání. Na konec se jí ale povedl nemožné. Když odebereme veškerou logiku byl ale konec vcelku fajn. Za mě tedy tři mořské hvězdice. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Chudák žralok. Je to opět jen vraždící tlama plná zubů. Slečna nad ním vyhraje, protože má větší mozek a ještě k tomu vyléčí racka. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému nie je v podstate čo vytknúť ale niet ani za čo príliš pochváliť. Vyložene len na jedno pozretie, nenadchne ani neurazí, takže si zaslúži asi priemerné hodnotenie. Najviac som fandil vtáčikovi, o ktorom som si myslel, že jeho dni sú ale istotne spočítané, už som len čakal kedy padne za obeť a nakoniec som bol teda milo prekvapený. Len by ma zaujímalo, kto zas vymýšľal a domrvil slovenský preklad názvu. V originále Shallows, v češtine správny preklad Mělčiny a v slovenčine máme (namiesto Plytčiny) akýsi Smrtiaci príliv. A to ako prečo? Však už existuje toľko absolútne odveci preložených názvov filmov s prívlastkom smrtiaci alebo vražedný (väčšinou sú to céčkové amatérske televízne filmy), že v tom je riadny guláš a teraz pribudol ďalší do partie. Tak napr. som našiel Smrtiaci čas, Smrtiaci inštinkt, Smrtiaci experiment, Smrtiaci sľub, Smrtiaca nákaza, búrka, hrozba, lavína, liečba, túžba, vášeň, zámena, zóna, vlna, .... Smrtiace zásnuby, zlyhanie, objatie, ... Vražedný návrh, boj, inštinkt, lov, omyl, plán, súboj, sen, termín, víkend, ... Vražedná ambícia, dohoda, hra, dovolenka, láska, liečba, linka, minulosť, nenávisť, noc, pasca, posadnutosť, spravodlivosť, terapia, zvedavosť, žiarlivosť, ... Vražedné alibi, dedičstvo, intrigy, leto, odhalenie, pochybenie, pochybnosti, poslanie, predstavy, vody, vlny atď atď... Takže nabudúce očakávam že najbližší thriller odohrávajúci sa na mori pomenujú trebárs Vražedný príliv a ten ďalší čo natočia môže byť trebárs Smrtiaci odliv :( ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Sledovať boj človeka proti prírode, respektíve jej zubatej časti je vždy zaujímavý zážitok, čiže minimálne z tohto pohľadu mal film čím zaujať. Taktiež záleží na tom, kto sa zhostí hlavne úlohy, a hoci na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sexy blondínka urobí z tohto filmu trošku lacné divadielko, Blake Lively sa celkom "pochlapila" a obstojne to uhrala. Film je viac menej predvídateľný a dosť mi vadilo divné a nereálne zakončenie. A osobitné vyjadrenie si zasluhuje fakt zle digitálne spracovaný žralok. Keď si spomeniem na viac než 40 rokov staré Čeľuste, neviem či sa mám smiať alebo plakať. Celkovo ide len o béčkovo spracovaný thriller, ktorý mohol ponúknuť aj hutnejšie spracovanie. 50%. ()

Zolky 

všechny recenze uživatele

Nadejny zaciatok s absurdnym koncom, ktory bol skor komicky ako napinavy. V napati som bol jedine z dovodu, ci biely vtak prezije alebo nie. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě udiví ty filmy, které se celé postaví na tom, že by měly vzbuzovat nejistotu, možná až strach, identifikaci s ohroženým hrdinou, a takové ty kecy kolem. A pak z toho vyleze unylá, nezajímavá vyprávěnka, u které je vám vlastně úplně fuk, jak to dopadne, hlavně aby už byl konec. Na to, abychom se podívali na pěkná mladá děvčata v bikinách a sexy pózách máme přece jen jiný žánr...40% ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Akože takto. S danou latkou si poradil serra dobre ale proste je nuda sledovať babu ako sedí na skale a čučí do vody takže som preskakoval nudné pasáže a je ich dosť. Výhoda je, že Blake Lively to dobre utiahne, žralok vyzerá fajn, má slušné zabitia. Ale videl som lepšie počiny o žralokoch. dávam však solídne 3*. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Napínavý a celkem brutální film, ale konec je takový nereálný. Ale žralok je teda dost zuřivý drsňák. |70%| ()

Reklama

Reklama