Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Recenze (684)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Mělčiny jsou vcelku vkusným žraločím thrillerem. Nejsou to Čelisti, ale ani propadák různých béčkových variací. Sympatická Blake Lively si jde zasurfovat na tajnou pláž a pak už všechno běží dle očekávání. Ne zcela mi sedl samotný závěr, ale i tak to na tři hvězdičky s přehledem stačí. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Napínavá jednohubka - žralok versus mladá žena bojujúca o prežitie. Počiatočnú beznádej vystrieda vynaliezavosť. Nevadí že žralok je digitálny ani predvídateľný záver.  Pekná Blake a ešte krajšia pláž. Rozmýšlala som či môže mať na odľahleĵ pláži taký dobrý signál a prečo je tam sama z dôvodu zápletky filmu. ()

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Jedno z veľkých prekvapení, ktoré som v tom čase videl aj na veľkom plátne. Výborné tempo, úžasná nálož nápadov, skvelé momenty, krásne farby, vynikajúca kamera a sympatická hlavná postava, ktorá používa rozum. Scény zo žralokom sú skvelé a aj keď v niektorých momentoch to kazí slabšie CGI sú výborne natočené. Výborný survival thriller plný adrenalínu, neľútostného žraloka bojujúceho s odvážnou surfistkou, ktorá musí bojovať o život v neľahkých podmienkach. ()

mivr 

všechny recenze uživatele

úplne vynikajúci film, tešil som sa na neho velmi dlho a tak ako som čakal, že toto ma nesklame PS: krásna Blake :) ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Je len málo filmov - aj keď sú niekedy pritiahnuté za vlasy, ktoré dokážu držať diváka skoro v neustálom napätí. Keď tam napätie nie je, tak sa môžme kochať krásou Nancy... Veľmi podarený počin, až nečakane :-) ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra poměrně překvapil a naservíroval nám možná nejlepší "žraločí" survival za posledních mnoho let. Ona to až taková pochvala není, když se ohlédneme jaké filmy se žraloky se od dob Čelistí natočily a stále točí, ale Serra přistupuje k látce s respektem a s vyjímkou několika málo závěrečných minut není film překvapivě přehlídka digitálních efektů. Nevím, jak to máte vy, ale mě velmi děsí už jen pohled na rozlehlou vodní hladinu oceánu pod kterou se může skrývat obávané monstrum. S tímhle strachem nad hladinou se tady poměrně dost pracuje a to je to proč film u mě fungoval a vyvolával ve mě napětí. Hlavní hrdinka je sympatická a je radost na ní pohledět. Nemusela by sice tak často nahlas komentovat svoje myšlenkové pochody, nicméně velké plus za ní a za nádherné scenérie. Kamera je moc pěkná a obojí umí divákovi náležitě prodat :-). Není to bezchybné, to určitě ne, ale já si cením, že občas se Mělčinám podaří vykřesat vzpomínku na slavnějšího žraločího bratříčka a v tomhle žánru to není rozhodně málo. Ideální film do letňáku! ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Ukázkový průměrný film, který ani neoslní, ale ani nezklame. Je to takový zlatý střed. Určitě je to dobré na zpříjemnění letního odpoledne, je to taková jednohubka. Není to žádný filmařský zázrak. Něco tomu zkrátka chybělo. Blake má sice krásné tělo, ale to z filmu trhák neudělá. Herecké výkony jsou vesměs průměrné, atmosféra je slušná a vizuálně je to velmi pěkné. Pár "lekaček" funguje, ale hororovou atmosféru to nenavodilo. Příběh je jednodušší a myslím si, že z boje krásné blondýnky a žraloka se dalo více vytěžit. Je to něco na způsob filmu Gravitace, který se mi tedy opravdu nelíbil. Mám raději filmy se složitějším příběhem a větším množstvím postav. Na druhou stranu, tohle je určitě zvládnuté o třídu líp, než Gravitace. Nečekejte zázrak, ale zklamaní nebudete. Silné tři hvězdičky. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

To zase byla jedna velká parodie na Čelisti a Trosečníka. Od každého to mělo něco, hlavně tedy od žraločího predátora, díky kterému jsme pomocí skvělého záběru viděli celou strukturu CGI žraloka. Říká se, kdo si počká, ten se dočká. Ovšem v tomto příběhu vzdáleného od pláže jen několik stovek metrů to jaksi neplatí. Nechápu to, že se někdo odhodlá natočit podobný snímek. Já to celkem i při zapnutí několika pozitivních smyslů chápu, námět to není špatný, přeci jen štíhlá blondýna v neoprénu a krvelačný žralok má něco do sebe, ale to zpracování, to je do nebe volající. Těžko zde lze navíc vymyslet něco, co tu ještě nebylo. Tohle si hraje na jakousi pohodičku od všedního života, ale realita je přeci jen trochu jiná. Divák se chce bavit, chce si ten film užít a hlavně, pokud se mu ten film líbí, tak si ho pustí i několikrát za život, což se v tomto případě rozhodně říci nedá. POROUČÍM SE HLUBINÁM. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušil nějakou rackovinu a ono jo.Občas číst některé komentáře i ty moje samozřejmě je vážně na zvracení,ale napsat pomalu,že tenhle paskvil je pomalu lepší než legendární Čelisti,to chce vážně zábal a hromadu prášků.S údivem dalším jsem zjistil,že rejža Collet-Serra mě i bavil v jiných filmech co to s Neesonem proháněl párkrát na place,což mě udivuje,že natočil film právě tenhle.Vlastně mi to teďka zapadá,proč tam opět byly SMS,volání v tom 3D obraze pomalu přes celý obraz.Co doopravdy nešlo přehlédnout byla Blake Lively,která si mohla ukrást celý film pro sebe.Jenomže což vo to,holka pěkná,neopren zásadně pod prsa,ale ufňukaná byla co to šlo a ani jsem jí nevěřil to prkno.Pak tam byl jen ten pták,což byla nejlepší vedlejší postava na celém filmu.Ono se to klidně mohlo jmenovat "Ptákovina".Nejsem fans žraločích béčkových či céčkových splašek,kdy je to Sharktornado či VeloStegosaurusShark Vs Vrátnice z Černobylu.Vlastně tohle brutální béčko,kdy digitální delfíny si jednou vyskočí,je tu pár,tedy doopravdy pár surfařů,kdy víte už od začáku jak je vidíte co se asi s nima stane.Pak samozřejmě přijde akční vložka a první střet se žralokem a je to totálně v háji.Atmosféra jak někdo píše,že byla skvělá.No já nevím kde?Jako na tom balvanu či na tý bojce,kdy by tam doplaval jen debil,když opodál je pláž.Proč čekat dva dny na něco,když to radši udělám hned než mi dojdou síly.Samozřejmě Nancy má na hnátě štrejf jak hovado,ale plave jak Phelps.Dělat z diváků kretény tu šlo dokonale.Příliv či odliv,je to putna.Nemá to naprosto žádný vliv a jen se režisér snažil navodit dojem atmosféry či akce,která byla příšerná.Ta postava velryby byla další esová sedma vytažené nejspíš ze silného balíčku karet.Vedle plave jako kráva velryba a žralok na to dlabe,protože vidí stehna Nancy a vlastně vidí a bdí celej den na pár metrech čtverečních,protože to režisér chce.Pak opět ten racek,Nancy co pořád fňuká,jestli to dá těch pár metrů nebo ne,jéžiš to bylo ubohý jak ponožky v sandálkách kriste pane.Konec?To teprve byla rakve z Olšanských hřbitovů jak se patří.Snad jen za toho racka,paradise place a dvakrát za pěknou kameru,která byla taky vesměs ptačí či pod vodou,aby byly vidět medůzky jak z nějakýho scifi.Nečekal jsem takovou pohromu,ale ona přišla vrchovatě,kdy to vážně chtělo bouři,která se nějak chystala ve filmu,ale nějak se na ní zapomnělo,protože dorazil kamarád žraločí prsty,který je fanoušek Blake Lively a chtěl jen podpis chudák.30% ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Týhle věci chybí jen jedna věc. Kurt Russell v hlavní roli. Potom by z toho byl epickej kulťák a finále by byla naprostá pecka. Škoda no. Ale naštěstí tam jsou alespoň pěkný prsa, tak si to 3* zaslouží. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Skála, racek, kapr, bloncka. Nic víc. Přičemž je jasný že jedinej kdo tam může něco hrát je asi ten racek. Vytěžit se z toho mála podařilo překvapivě hodně!, ale je jasný že celkovou stopáž to samo o sobě těžko utahne. Bohužel jediný čím se to minimum rekvizit a herců dá nějak vyřešit, je: 1-přehánění ve scénáři, 2-pěkný kozy, a 3-pěknej zadek. Pěkný kozy(2) a pěknej zadek(3) nepřebijou ten pitomej konec(1). Nicméně musí se na tom filmu pochválit kamera. Jestli něco tento film dostál dál, jsou to záběry kamery z vody nahoru, zeshora do vody, z vody do vody, z vody na zadek. Velká variace záběrů, a všechny jsou velice veeeelice reálný a napínavý. V porovnání s tímhle jsou čelisti hodně fádní filmek. Rovněž lehce akční začátek, surfování, a seznamovací fly-by záběry pláže jsou opravdu povedený. Vizuální stránka tedy uplně jasně za 5 !!! Hlavně teda ten zadek. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Prva hodina ma vyslovene bavila. Malo to svoje chybycky ale bolo to napinave a neurazalo. Keby sa to v rovnakom ponati ukoncilo tak by som s plnym svedomim dal 75%, lenze poslednych 20 min to zdegraduje do kategorie wtf zbytocnosti, skoda. 6/10 ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Slušný thriler, ktorý si takmer sama odohrala krásna Blake Lively a to bravúrne. Chvíľami naozaj napínavé dobrodružstvo, ktoré je však doplnené dosť trápnym záverom, ale čo už, je to film a nejak sa ukončiť predsa musí či nie? ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Taká klasická jednuhubka, ktorú z bahna vyťahuje jednak celkom šikovný režisér a predovšetkým vždy úžasná Blake Lively. Takto to zrejme dopadne, keď si Gossip Girl zbehne zasurfovať. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Skvely uvod, kde se lehce dozvite vse potrebne o hlavni postave behem par zaberu kombinovanych s nahledy na telefon. Dobry napad. Lehke provedeni. Pak je nutne rict, ze cele to hodne stoji na skvele figure Blake Lively. Napeti a chytre vystavena podivana skonci ve chvili, kdy snimek prozradi, ze proste musi byt americky za kazdou cenu. Zacne se snoubit fantazie s chuti mit za kazdou cenu akcni a velmi efektni finale. Tim film dostane neskutecne do hyzdi a zbori vse, co do te chvile vybudoval. To je fakt skoda. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Tohle je po dlouhé době film, kdy mám chuť napsat WAU za zpracování a kameru, ale zároveň mám potřebu napsat, že jsem takovou pič..vinu dlouho neviděl. Tenhle ten pocit nastává ve 2/3 filmu. Do té doby to byl v celku zajímavý a napínavý snímek s úžasnou kamerou a v celku přijatelným příběhem. Ale co se stane pak, tam zůstává rozum stát. S dramatu se stane komedie a vy se jen musíte smát a říkat si, to myslí vážně. Proč to takhle tvůrci vymysleli? Proč to nemohlo skončit pouhou záchrannou, ale ne, oni vymysleli ten nejpitomější konec v dějinách filmu. ()

Reklama

Reklama