Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1942, Norsko pod německou správou: v provincii Telemark na jihu země Němci zabavují vodní elektrárnu v jejíž blízkosti mají v úmyslu nepozorovaně vyprodukovat až 10 000 liber deuteria. Je to prioritní otázka pro samotnou existenci Třetí říše, to alespoň tvrdí hlavní inženýr Nilssen (Ralph Michael). S ukradeným mikrofilmem se vydávají odbojář Knut Straud (Richard Harris) a vědec Dr. Rolf Pedersen (Kirk Douglas) do Anglie, aby uvědomili Spojence o německém náskoku v honbě za atomovou zbraní... Film podle skutečných událostí je posledním dokončeným dílem westernového umělce Anthony Manna, jehož natáčení se v zasněženém Norsku zúčastnil i norský olympijský tým. (Pohrobek)

(více)

Recenze (30)

Han22 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas a Richard Harris jako dva norští odbojáři/partyzáni, kteří s pomocí Londýna chtějí zničit továrnu na těžkou vodu a zabránit nacistům v sestrojení atomovky. Příjemný a povedený válečný film, který jede spíše v dobrodružně-akčním duchu. Ledová norská zima plná sněhu, lyžařské úniky, uřvaní skopčáci, parádní "stealth" pronikání do továrny a napínavá likvidace lodi s morálním dilematem. Mělo to spád a výborně jsem se bavil. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Povedený válečný kousek zasazený do malebné zasněžené krajiny v Norsku. Kirk s Richardem jsou tahouny filmu. A atmoška filmu je fakt super. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Film o Nórskych partizánoch, ktorí sa snažia zničiť továreň na výrobu ťažkej vody, ktorú potrebujú Nemci pre výrobu atómovej bomby. Žiadna veľká sláva, miestami hodne naivné, poplatné svojej dobe vzniku, keď na jednej strane stáli statoční, na všetko odhodlaní, nezničiteľný hrdinovia a na druhej strane banda tupých, primitívnych a neschopných debilných nemeckých vojakov (keby to tak bolo v skutočnosti, tak by nikdy Nemci nedobyli celú Európu). Ako jadrovému fyzikovi mi snahy o "odborné vyjadrenia" o ťažkej vode a atómovej bombe boli absolútne smiešne.Veľmi pekné boli exteriéry - Nórske hory, naháňačky na lyžiach a pekné svetre s nórskym vzorom. Inak vcelku priemerný, ničím výnimočný film. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Slabší a levnější válečný film ze zlaté éry tohoto žánru, nabízí koukatelnou podívanou, kde je skutečná událost převedena scénáristy do tradiční formy, kde nesmí chybět akce, zrada, neschopní Němci, láska a geniální Douglas. Ačkoli se jedná o důležitý počin norského odboje, ve filmu je samotnému provedení akce i následné honičce věnován velmi malý prostor, a i to co zde je, postrádá jakýsi nádech kvalitnější akční scény či napětí. Ale sledovat dvě filmové hvězdy jak poráží Třetí říši se nemůže diváku zprotivit. ()

Peck 

všechny recenze uživatele

Místy to přípomínalo Děla z Navarone, ale proti nim je to mnohem nudnější... A Kirk Douglas coby napůl playboy a napůl profesor fyziky je nějaký divný :-) Proč se na to kouknout? Dva důvody - mladý Harris a půvabná Ulla Jacobsson... ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako kluk a tehdy se mi to moc líbilo , s odstupem času to docela jde, ale dávám na první dojem před lety!! ()

Sympy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh trochu vleče,pak však příběh dostane náboj a opravdu baví-především mise se slanováním,demolicí,apod. trochu mi chyběla práce nožem,ale to je dle vkusu každého "soudruha". Pakliže zvážím herecké výkony tak Kirk mě tím svým jednotvárným zrovna neoslnil.Taky může štvát role jeho ex která je zde parádní kráva,co si názor opravdo nenechá pro sebe..Každopádně příběh má hlavu i patu a přímo oslní nádherná příroda.Snímek navíc není nízkorozpočťák zbraně nejsou klacky a množství uniforem a techniky mluví za své.TAKŽE KDO CHCE DOBRODRUŽSTVÍ ZÁŠKODNICKÝCH JEDNOTEK VŘELE DOPORUČUJI. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Kirk je vlastně všechno: expert na výbušniny, střelec, vědec, sabotér, ženista, lyžař..apod. No a nesmíme zapomenout, že je taky velkým svůdcem žen. Takový Kam orli nelétají...Hodnocení mi přijde zbytečně slabé. Sice tu Němci nechytnou ani rýmu..., ale i tak je to koukatelné. ()

Guly Guly 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem Zorro - u mě jasný 4. Film má spád, Kirk Douglas i Richard Harris výteční - je pravdou že třeba oproti "Kam orli nelétají" je děj pomalejší, ale tvůrci zase byli do jisté míry vázáni historií a psal se rok 1965. Takže na svou dobu parádní film. ()

Související novinky

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (více)

Reklama

Reklama