Reklama

Reklama

Kekčeve ukane

Jugoslávie, 1968, 78 min

Obsahy(1)

Poslední díl třídílné série dětských filmů o chlapci Kekcovi a jeho přátelích a jejich letních dobrodružstvích v horách Slovinska. Film vychází z povídek o chlapci Kekecovi od Josipa Vandota, původně publikovaných ve slovinském mládežnickém časopise Zvonček. (kukkik)

Recenze (2)

geklon 

všechny recenze uživatele

Je to jako obsah halucinačního koma. Jednoduchý příběh s jasným poselstvím. Zachránit svět skřítků před autonomním tyranstvím. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Malý Sid Vicious šťastně hospodaří se svou atraktivní blonďatou kamarádkou, zajištěni poměrně solidním stádem krav, v útulném domku hluboko ve slovinských horách. Ty taktéž obývá lesní skřítek, který s pomocí přírodních lektvarů tráví dny veselým pobíháním po lese a hraním na hudební nástroje. Až do chvíle, kdy obří vousatý zbojník bezohledně zdevastuje skřítkovu lesní laboratoř a skřítka unese. Malý Sid otřesen brutalitou útoku věc prodiskutuje a malým Indiánou Jonesem a společně se vydají skřítkovi na pomoc. Pohádka stojí na výrazné až téměř animované povededné stylizaci. Příliš se v ní nemluví, je odvyprávěna vizuálně. Což znamená, že jednak nemusíte umět slovinsky, ale hlavně děti si ji mnohem více užijí, neb filmový jazyk je mnohem jednodušeji srozumitelný než literární. Takhle mají dětské filmy vypadat. Dospělé pak pobaví lehká halucinogenost filmu. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama