Reklama

Reklama

Titáni hlubin

(seriál)
  • Francie La Planète des Géants (více)
Francie, 2017, 3x52 min

Obsahy(1)

Vydáme se za největšími živočichy na planetě, abychom odhalili tajemství jejich schopnosti přežívat jako druh po milióny let... Když se suchozemští předkové kytovců, mezi které patří velryby, plejtváci, delfíni, kosatky a vorvani vrátili před padesáti pěti milióny let do moře, neměli velké vyhlídky. Hlubiny oceánu nenabízejí žádný úkryt. Navíc se jejich mláďata ihned po porodu musejí nadýchnout vzduchu. Na cestě za obřími obyvateli oceánů nás bude doprovázet François Sarano, oceánograf a bývalý společník Jacquese Cousteaua. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument přináší neznámé informace o těchto velkých, dlouhožijících tvorech tvorech díky nové technice na sledování. Kouzelné je jak umí kosatky spolupracovat. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Něco je špatně, snad komentář, snad špatný záměr tvůrců, to jediné co se mě dotklo jsou obrazy... ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych někdy byla zklamaná přírodopisnými dokumentárními filmy francouzké provedience. Titáni hlubin, je pozvánka do světa o kterém se nám mnohým může jenom zdát. A proto patří dík, tvůrcům za nádherné zážitky v modrých hlubinách. Dopřejte si spolu se mnou, třeba tu podívanou - kde oceánograf François Sarano tančí úchvatný tanec s mladým vorvaněm. Je to zážitek plný vzájemné empatie. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

Francois Sarano je obrovská láskavá osobnosť podobná obrovským cicavcom ..či už Vorvaňom, vráskavcom, delfínom...tá ich nasledovníčka slávnej lode Calypso má famóznu výbavu a možnosti, tak okrem rafinovanej kamery a nových informácií samozrejme Francois poslal ďalej to podstatné, čo je za tým schované. Obrovská miera pohody a inteligentnej hravosti, že som na to pozerala bez dychu. Za tým "informácia" že veľrybári vytĺkli z 300 000 našich voľne žijúcich príbuzných skoro 90%, je smutný a bezradný pocit. Cítim vďaku za takýchto Francoisov :-) ()

Reklama

Reklama