Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (436)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Disney tady hrál až moc na jistotu. Dwayne s Emily slibují solidní propagaci po herecké stránce, dobrodružné fantasy taky nevídáme v kinech každý týden a scénář jede podle klasické žánrové šablony, ve které je samozřejmě místo pro tradiční humor. Bohužel tomu celému chybí nějaká nadstavba, emoce nebo moment překvapení, díky čemuž se Jungle Cruise stává snadno zapomenutelnou záležitostí. Tedy až na jednu výjimku, kterou je Howardova verze Nothing Else Matters. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jungle Cruise chybí nadšení z filmařiny a radost z objevování nových světů. Není to vyloženě špatný film, ale utopený v CGI a s příběhem, který kopíruje Piráty z Karibiku. Emily Blunt má správné předpoklady pro to být Indiana Jones či Evelyn Carnahan, ale Jaume Collet-Serra neumí její potenciál využít naplno. Snad takhle podobně nebude působit filmová verze Uncharted. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj druhý film, ktorý som si pozrel na prelome rokov na Silvestra. Najväčším plusom je tu bezpochyby hviezdne obsadenie. V jednej z hlavných rolí, ako Lily, sa tu objavuje Emily Blunt, ktorá predvádza po všetkých stránkach kvalitný výkon. Hereckou oporou je jej potom aj Dwayne Johnson. Popri hercoch je potom druhou najvýraznejšou súčasťou celého divadla aj jeho vizuálna stránka, ktorá je farebná a fantastická. Počítačové efekty sú podarené a je na nich poznať kvalita štúdia, avšak v niektorých momentoch sú až príliš okaté. To sa prejavuje predovšetkým pri detailných záberoch na najrôznejšie pralesné zvieratá a hmyz, ktoré jednoducho vyzerajú príliš umelo a neuveriteľne, čo trochu vytrháva z celkového divadla. A aj keď to je síce samo o sebe dosť magické, tak niektoré tieto vizuálne prvky sú skrátka až veľmi neprirodzené, aj na tento fantasy svet. Ten je potom tiež doplnený aj hravými a podarenými kostýmami. (1.1.2022) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo je tady uličnický dobrodruh Rick OˈConnell, statečná kráska Evelyn a sidekick Jonathan je jasné velmi rychle, chybí jen vyměnit egyptský písek za amazonskou vodu.. Občas se tu objeví srovnání s Indianou Jonesem, tak ho použijme, ať vidíme, jak je to vlastně daleko. Cíl je společný, ale u prvních třech dílů Spielbergovy série se neobjeví to, co tady bolestně přebývá. Flashbacky, které mají rychle představit mytologii. Jako by se tvůrci báli, že ty informace nebudou umět zakomponovat do děje, případně, že to dětské publikum nepobere, ale přitom tím jen podporují lenošení divákovi představivosti (pravým opakem je třeba stručný výklad profesora, obrázek Archy a Williamsův motiv). A pak ten obligátní CGI sajrajt, který se v závěrech z neznámého důvodů upíná na to, že čím bude delší, tím bude lepší.. P.S.: Úvodní znělka produkčního studia chtěla asi naznačit, že Money…nothing else matters.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Firma praotce Walta vyprodukovala další úžasné dobrodružství a já jsem ani nestíhal sledovat, z kolika různých zdrojů tvůrci vycházeli (čti kradli, či parazitovali). Z toho, co jsem zaregistroval, to byly Mumie, Indiana Jones, Tomb Rider (hra), Piráti z Karibiku a Co přináší řeka:-) Chci tím říct, že celá záležitost byla převelice "originální", s CGI se nešetřilo (i když na CGI možná ano) a celé to tak vypadalo jako dobrodružně pohádková pomatenost pro malé (vzděláním nepříliš poznamenané) Američany, kteří mají rádi džungli, řeky, lodě, ponorky, jaguáry, svalovce, gaye, hrdinné ženy a vymatlané scénáře. Zčásti jsem jen zoufale zíral, zčásti jsem se nudil a zčásti jsem se utěšoval alespoň tím, že se tu vyskytovala Emily Blunt. Nejmladší syn Viléma II.? Proč? Copak Amíci ví, kdo byl Vilém II.? ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • I když je Paul Giamatti původem Ital, toto je jeho první film, kde hraje postavu italského původu. (NiWi)
  • Název filmu se objeví až v 15. minutě. (griph)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama