Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (436)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strašne by to chcelo byť novou Múmiou. Dokonca aj ústredné trio kopíruje trio z Múmie. Ale Jaume Collet-Serra je nudný rutinér s jedným náhodným dobrým filmom. Tentoraz sa vrátil k svojej rutine. Je to bohužiaľ sterilné nielen v CGI akcii ale ani postavy nemajú medzi sebou žiadnu chémiu a Rock sa do tej úlohy vôbec nehodí. Viete si prestaviť, že by Indiho hral Arnie? To proste nejde. A Rock to tu potvrdzuje. Emily Blunová je aspoň pekná ale nemá čo hrať rovnako ako všetci. No a akcia vyzerá, že bola tak z 90% natočená v štúdiu v ktorom herci predstierajú, že sú v džungli. Bežný dnešný divák bude asi spokojný, ale mňa to vôbec nebavilo a od polovice som trpel.Jednu hviezdičku dávam za to, že to bolo evidentne drahé a jedna akčná scéna strieda druhú. Aj keď logiku a akúkoľvek uveriteľnosť v tom nehľadajte. Proste klasický CGI bordel. A druhú dávam za ponorku lebo pre ponorky mám slabosť. Ale film ako celok je sterilná nuda pre celú rodinu. Mimo starých frflošov s vkusom. 3/10. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Všechno jsme viděli v různých podobách a obměnách. Neustálá recyklace starších dobrodružných filmů a namíchaný koktejl z nich. Jinak řečeno, nic nového nám tento snímek nepřinesl, snad kromě oblíbených herců a hereček a poměrně slušně předvedené party prokletých dobyvatelů v čele s Edgarem Ramírezem. Slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Působivý a svižný návrat k dobrodružným filmům, kterým i tak hrozí vyhynutí. Píše se rok 1916. Lodní kapitán, který brázdí na svojí milované kocábce amazonský tok, a sličná doktorka botaniky, která se svým bratrem vyrazila do tamních končin za dobrodružstvím v rámci vědy, spojí síly v honbě za legendárním stromem, jehož květy dokáží vyléčit každou nemoc. Nebudou na to zdaleka sami. Chamtivý princ (Jesse Plemons), jehož rodnou řečí je němčina, má také zálusk na tento unikát. A navíc je jim v patách prokletá španělská družina dobyvatelů a hledačů téhož stromu, co 400 let čeká na svůj návrat mezi živé. Film vychází z atrakce umístěné v Disneylandu. A Pizdney si svojí atrakce cení, tudíž tomu odpovídají i vynaložené náklady na film a elitní herecké obsazení. Dwayne Johnson a Emily Blunt jsou sympatická dobrodružná dvojka, která nezkazí žádnou legraci. Komediálnost se skvěle snoubí s dramatickými sekvencemi, které jsou přesně nastaveny tak, aby se divák dobře bavil a současně se o svoje hrdiny bál, když padnou do nebezpečné situace, a uleví si, když z ní vyváznou živí. Podobný trend razily jednoduché a přímočaré dobrodružné filmy, kterým už dnes táhne na dobrých osmdesát let. A Jaume Collet-Serra vedle toho, že je to velmi zručný režisér a vizuální perfekcionista, právě vsadil na staromilské pojetí, ze kterého bude sálat duch klasických dobrodružných filmů. A to nás přibližně v polovině čeká jedno velmi zásadní odhalení stran postavy kapitána lodi. Velmi působivě jsou natočeny retrospektivní náhledy do konání dobyvatelské družiny, kterou vede Edgar Ramírez, doprovázené podmanivou hudební složkou Jamese Newtona Howarda, který geniálně předělal pár akordů od rockové party Metallica a jejich Nothing Else Matters. Pestrá (CGI) fauna i flora na standardní úrovni. Na dnešní poměry se jedná o originální svěží jízdu, co nemá v podstatě v současnosti v daném žánru konkurenci, a co má přesný poměr komediálnosti, dobrodružné akčnosti a nemá problém přijít i s nějakým naprosto nečekaným překvapením. Vivat (rodinnému) dobrodružství! 10/10 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na tento snímok treba pozerať cez modernú optiku. Skutoční sú tu azda len herci, žiadna živá príroda, Amazonka, tobôž nie zvery. Film je zaplavený trikmi a atraktívnymi akrobatickými výčinmi. Prečo sa však dá na džungľovú expedíciu pozerať? Lebo ponúka parádnu zábavu okorenenú vtipnými situáciami, veľkým dobrodružstvom a sympatickými hercami, ktorí si to nadmieru užívajú. Skvelá oddychovka. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Disney tady hrál až moc na jistotu. Dwayne s Emily slibují solidní propagaci po herecké stránce, dobrodružné fantasy taky nevídáme v kinech každý týden a scénář jede podle klasické žánrové šablony, ve které je samozřejmě místo pro tradiční humor. Bohužel tomu celému chybí nějaká nadstavba, emoce nebo moment překvapení, díky čemuž se Jungle Cruise stává snadno zapomenutelnou záležitostí. Tedy až na jednu výjimku, kterou je Howardova verze Nothing Else Matters. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Loď kapitána Franka (Dwayne Johnson) má motor, přitom vydává zvuky jako parník. (dibow)
  • I když je Paul Giamatti původem Ital, toto je jeho první film, kde hraje postavu italského původu. (NiWi)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama