Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektorka Amaia řeší po roce další případ v údolí řeky Baztán. Nová záhada souvisí s dřívější sérií vražd a má hodně osobní příchuť. (Netflix)

Recenze (27)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Španělé se tu pokusili natočit svojí verzi Purpurových řek a i když se jedná o druhý díl z trilogie, tak v rámci příběhu vůbec nevadí, že ho divák vidí jako první. Atmosféra je v pohodě, téma je zajímavé, jen herecky by to mohlo být výraznější. Některé televizní detektivky mají kolikrát zajímavějšího vyšetřovatele, než je tady Marta Etura. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlo sveta spatrilo pokračovanie “El Guardián Invisible” ktoré sa vezie na vlne priemernosti rovnako, ako v prípade prvotiny. Čo chvíľa sa trilógia uzavrie, tak uvidíme, či toto všetko malo vôbec nejaký hlbší zámer a význam. Španieli thriller vedia, no toto je rovnako “napínavé”, ako sledovať Real pri víťazstve nad Leganes. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú časť Netflix neponúka, keďže sa však začne vyšetrovať nová séria prípadov, tak sa divák ľahko zorientuje. Opäť sa španielski tvorcovia inšpirovali u Finchera a kopírujú jeho vizuálny štýl, ktorý sem ale celkom sedí, i keď občas tie žlté tváre aj všetko okolo pôsobí trochu parodicky. Parodicky pôsobí viacero vecí, napríklad aj finále, kedy nadobudnete dojem, že jedna z postáv má nadprirodzené vlastnosti. Film poskytuje v každej scéne nové a nové informácie a nie je ťažké sa v nich stratiť. Kde sa odohrá finále a prečo je tu taký dôraz na dieťa pochopí každý, kto videl aspoň tri moderné "temné detektívky". Všetko sa dopodrobna nevysvetlí, od toho tu je, zrejme, tretia časť. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nejdříve osobní poznámka - kdo vám doporučí film, aniž vám řekne, že se jedná o druhý díl trilogie? Nevím, jestli to bylo téměř vždy nutnou kompresí knižního děje nebo absencí expozice z prvního dílu, ale film je neskutečně nepřehledný a zmatečný, postavy padají z nebe, aniž se vysvětlí, co jsou zač a co v ději dělají, jsou referovány ve stylu "Myslíš, že to souvisí s vraždou Marie?" a vy nemáte nejmenší tušení, kdo je Marie, a i kdybyste to tušení měli, tak stejně nevíte, proč tam je. V půlce filmu se Amaia dozví, že její matka "něco něco něco" a vy si řeknete "Aha, ona má matku, dobrý vědět"... Finále snad ani není třeba komentovat, prostě děs běs, už dlouho jsem neviděl tak pitomý film... 20% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytkl bych jen neúměrnou délku. Inspektorka je sympaťanda, naštěstí moc neřeší své soukromé problémy. Velkorysý počet mrtvol. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této trilogie byl bohužel slabší než první. Už samotný příběh mě tolik nebavil, jako tomu bylo minule. Nemůžu říct, že by nebyl zajímavý i atmosféra nebyla vyloženě špatná, ale prostě mi to tolik nesedlo. Vadila mi linka s děckem – manželem, zbytečně to odvádělo pozornost od hlavní zápletky, taky tu bylo méně vzpomínkových pasáží z minulosti – náladu mi spravil vlastně kromě začátku až samotný závěr. Ten byl nejlepší na celém filmu. A ta digitální záplava městečka byl taky pěkný hnus. Marta Etura dobrá jako vždycky, nejvíc mě ale v obou dílech sere ten její filmový manžel – suchar k pohledání. No jsem zvědavý, jak to celé uzavře třetí díl. Snad to neskončí totálním fiaskem. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z předešlého dílu si pamatuji jediné a to že se mi líbil, ale to v tomto případě zase tolik nevadí. Molina servíruje mysteriozní thriller, ve kterém se hlavní hrdinka musí poprat s vraždami jejichž motiv má kořeny v dávných dobách a zároveň vyřešit temnou rodinnou minulost. Větší výtka míří snad jen na přetaženou stopáž, ale jinak bylo všechno v pořádku. Příběh je výborný a po předloze v budoucnu určitě sáhnu, atmosféra, byť mohla být temnější, je víc než jen uspokojivá a najde se i pár napínavých chvilek. Herecky bez problémů, protože Marta Etura mě asi nikdy nezklame a zbytek vlastně není důležitý. Tedy pokud nepočítám matku a ta dokázala být řádně děsivá. Těším se na další díl. 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

UZivatel Malarkey dobre pise, ide o aksi spanielske Purpurove Reky, akurat tu chyba Jean Reno. A ani cassel ani Benoit magimel nemali zaujem. Kazdopadne vsak kriminalka namakana, vyborne natocena, dialogy su na urovni, exteriery ma hned zaujali, skoda trochu poslabsich kulis. Z hercov som tiez nikoho nepoznal : 63 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film má sice docela zajímavej příběh, je v tom i spousta mystična, ale přijde mi, že tvůrci film brzdí přílišnou pozorností na rodinu policajtky.Tahle trilogie je odsouzená už předem k průměrnosti.50%. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Pre mňa priveľa cirkvi a priveľa rodenia. Zhruba po štvrtine filmu som to stopla, pretože keď zahlásila, či jej mama: "Ochorela zlom?", tak sa mi zvýšil krvný tlak. Na podobné cirkevné a iné slaboduché drísty fakt nemám nervy. Tak, ako sa mi páčil prvý diel (vraj trilógie), nepáčil sa mi tento. Pomätený miš-maš s deckom na rukách. Tretí si možno pozriem, ale veľké očakávania nemám. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Lepší jak první část a nemůžu se dočkat vyvrcholení trilogie. Španělé prostě umí a inspektorka Salazar je naprosto skvělá. 7/10 ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pokračování, kde je tolik postav, rovin a odboček, že by to vydalo na hutný atmosferický seriál, ale na dvou hodinách je to jen zkratkovité a zběsilé vršení jednotlivých událostí a scén. Škoda, protože Španělé tyhle thillery jinak ovládají a Baskicko nabízí tu správnou kulisu krajinou i folklórem... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Temná španělská krimi která má tempo, napětí i dobrý příběh. Přesto zůstalo spoustu nezodpověděných otázek. Tak jenom doufám, že Oběť bouři je zodpoví. Těším se. Za mě 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dost nevydarena spanielska uletenost, ktora rada stavi na prvoplanovu brutalitku a kontroverziu, ale ked si to vsimnete, tak ako celok to spolu nehra. Neodporucam. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Pro mě tedy určitě překvapení. Šel jsem do toho na slepo a dostal jsem podařený napínavý mysteriózní thriller s povedenou zápletkou a docela slušnou atmosférou. Španělové prostě umí a motanice kolem církve a rituálů byla už jen taková třešnička na dortu. Za mě obrovská spokojenost a jsem opravdu zvědavej na to jak to celé bude pokračovat. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Možná shlédnuto v té nejhorší možná chvíli, ale slabší hodnocení to fakt neovlivní. Jen přijde rychlé shrnutí, mysteriózní snímky sa mi páčí, jen je škoda zakotvenosti v Trilogia del Baztán, protože pak si to chce hrát na něco propracovaného a komplexního, zatímco opomíjí, že podobný sériový vrah se řešil i v prvním díle. Inu, svět je malý. ()

ShiShinka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že propagace kojení jakožto "přenádherné přirozené věci" je teď hrozně moderní, nicméně nutit to divákovi takhle pod nos s tím, že se nemůže dívat jinam a musí se snažit konsternovaně soustředit na děj.. uf. Občas jsem se taky už ztrácela v tom, o kom zrovna mluví a je zajímavé, že ji nechali případ vyšetřovat i přes brutální střet zájmů. Konec, kdy se *** vypaří jak Houdini ani nekomentuju. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Pohodová žánrovka, která po celou dobu stupňuje napětí a neustále přikrmuje zdravou zvědavost - takhle nějak si představuji odpočinkové krimi. Ve finále mě mrzí jedna věc - že se jedná o druhý díl trilogie jsem zjistil až po skončení filmu, takže mám co dohánět a srovnání s prvním dílem je tedy z mé strany zbytečné. Dědictví kostí si vysloužilo nadprůměrných 60% a po shlédnutí prvního dílu možná své hodnocení ještě trochu pozměním. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Do téhle slátaniny smatlali dokupy snad všechno. Možná si nebyli jistí, jestli to má být táhlé domácí drámíčko o ženské s potlačenou laktační psychózou, okultní pánbíčkářské mystery dolní úrovně nebo zcela nezáživná detektivka s nezajímavými postavami. První hodina byla tragická. Absolutní nuda a chaos. Druhá hodina ojediněle přinesla chvilky, kdy jsem vypnul rychlé přetáčení. Někdy zbytečně. Otřesná hovadina. Ani střihaře už to ke konci asi nebavilo, tak to tam flákal bez ladu a skladu. Stopáž groteskní. (14%) ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická inšpektorka, slušná výprava. Príliš roztiahnutý neprehľadný dej, skôr seriálového charakteru, privodil dosť neskoro očakávané napätie s naivným rozuzlením. Nič mimoriadne. ()

Reklama

Reklama