Reklama

Reklama

Asie z výšky

(seriál)
Singapur, 2017, 4x46 min

Obsahy(1)

V tomto dech beroucím seriálu vyletíme do oblak a z výšky si prohlédneme rozmanitou krajinu, starodávná města, ohromné metropole a závratnou komerční infrastrukturu. Překrásná Indie plná barev, Indonésie ozdobená korálovými zahradami a hrozivými vulkány, Malajsie porostlá hustými pralesy nebo Singapur zastavěný pozoruhodnými mrakodrapy – to je Asie z výšky, jakou jste ještě neviděli. (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

sator 

všechny recenze uživatele

Singapur-Tohle budování umělých bublin umělé konjunktury nebude mít dlouhého trvání... a to nemluvím že stačí jedno cunami a je po zázraku. Osvícení vládci vedou k zemi zemědělství, pěstitelství řemeslné výrobě  a sobě stačnosti, kolik ale takových je...Ani slovo o tom, jak se zde žije obyčejným lidem...Je to umělý zázrak zaznělo-přesně tak... ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

1. díl Singapur, parádní pokoukání na nevelký ostrovní stát, zejména na to, jak tam vyřešili problémy s vodou, jak s tou pitnou, tak s pravidelnými záplavami. 2. díl Malajsie, to není jen Kuala Lumpur, tak jak se staví v Egyptě nová moderní metropole, tak tady se staví taky, nově, moderně a v souladu s vodou a zelení. 3. díl Indie, těch barev, za chvíli nejlidnatější země světa, ale jinak je to ekologická a humanitní katastrofa. 4. díl Indonésie, zelená, sopky, Islám a stále patrné koloniální stopy, moderní přelidněná Jakarta a její dopravní zácpy a taky přes 17tis. ostrovů. Podobně jako v Malajsii i zde staví nové hlavní město, tentokrát na úplně jiné ostrově, zvolili Borneo, které tolik nepodléhá rozmarům počasí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Singapur - je zase jedna kouzelná destinace, kam se nikdy nepodívám, i když při pohledu na tento snímek by to stálo za to. Když pominu krásu krajiny a monumentálnost tamní výstavby, kladu si otázku jak se zaostalý stát bez dostatku zemědělské půdy, pitné vody a nerostného bohatství dostal tak daleko. Velmi kladně hodnotím lidský potenciál, vzdělanost a skvělé technologie v hospodaření s vodou a půdou, které my máme zatím dostatek a tak s ní plýtváme. Co musí přijít, abychom se od nich poučili. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama