Reklama

Reklama

Paradox: A Rusty Lake Film

Krátkometrážní
Nizozemsko / Česko, 2018, 19 min

Obsahy(1)

Když se pověstný detektiv Dale Vandermeer probudí v osudném pokoji, nevzpomíná si na svou minulost. Zanedlouho se ocitne v bizarní hře, kterou orchestruje jeho starý protivník. Musí vyřešit stále náročnější záhady, aby unikl z místnosti a vzpamatoval se. (Bio Oko)

Recenze (3)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážne prevedenie jednej z mojich najobľúbenejších hier. Aj keď krátka tak aj tak pre mňa najlepšia filmová adaptácia hry. Kľudne by som si dal aj celovečerák a kľudne aj iné hry z Rusty Lake série. ()

Bystrozraký 

všechny recenze uživatele

Takhle by měla vypadat videoherní adaptace! Film dodržuje atmosféru Rusty Lake her, dodržuje její typický vizuál a celkově si během sledování připadáte, že sledujete gameplay s živími herci, hlavní postava prozkoumává pokoj, zjišťuje, jaké má dostupné předměty a poté řeší hádanky. Příběh je dobře do herní série zasazený, je zajímavý a nepodkopává svoji původní předlohu (*mrk mrk* na filmy Max Payne a Silent Hill). Mohu pochválit i odkazy na předešlé díly série! Jak už jsem řekl - má to hutnou atmosféru, zapeklitý příběh, je to vizuálně lahodné, obzvlášť Mr. Crow, masky se zde opravdu povedly a stejně tak i scénografie! Na film, který byl vytvořen díky Kickstarteru jsem opravdu spokojený a mrzí mě, že mi tento projekt úplně utekl. Alespoň jsem si to vynahradil přítomností na premiéře v Bio Oku s tvůrci filmu a zároveň i tvůrci herní série. Na závěr řeknu jenom to, že Rusty Lake Paradox rozhodně stojí za zhlédnutí i přesto, že sérii Rusty Lake neznáte, pro fandy je to však povinnost! ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, no o to úžasnejší krátky film podľa nie moc známej, ľahko hororovej sérii adventúr známej aj pod názvom Rusty Lake saga. Film skvelo mapuje dianie hry Cube Escape: Paradox a svoj príbeh dopĺňa o občasné, ale zaujímavé jumpscary, ktoré sú s touto sériou úzko spojené. Zvrátenosť a svojská bizarnosť tomu taktiež nechýba a to aj vďaka faktu, že tvorcovia nielen, že úzko komunikovali s vývojármi hernej série, ale aj sami si ich hry zahrali. Čo sa týka LORU a dejiska príbehu, to bude pre stálych fanúšikov série už dávno známe, a to i navzdory faktu, ak ste ich najnovší titul nehrali. Veľa sa, a o tom bez spoilerov, ale nedá povedať. Preto budem o príbehu mlčať, no kto ho nepozná, ten ho bez značného dôvtipu nepochopí a ten kto áno, bude stratený tak ako tak. Za mňa osobne úžasná reklama hernému svetu a adaptácia, ktorá svojej predlohe rozhodne hanbu neurobí. Čo teda spravíte vy? Necháte sa aj vy ukočírovať svetom "Rusty Lake - Mental Health & Fishing™" ? ()

Zajímavosti (4)

  • Každý mol na tapetách v pozadí musel být namalovaný ručně a zvlášť, jelikož se nestíhaly vytisknout tapety na den produkce. (CaptainAss)
  • Papoušek, který hrál Harveyeho, měl ve skutečnosti červené rýdovací peří a při natáčení musel mít na place jeho papouščího kamarád, který mu pomáhal při hraní. (CaptainAss)
  • Ikonická tapeta na zdi s moly byla namalována během dvou nocí. (CaptainAss)

Reklama

Reklama