Reklama

Reklama

Já jsem vrah - Série 1 (2018) (série)


Zabiják v očích zákona (S01E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Killer in the Eyes of the Law (více)
Velká Británie, 2018, 53 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Kennethu Fosterovi zmírnili trest smrti jen několik hodin před popravou. Ten ale tvrdí, že byl neobvyklými texaskými zákony odsouzen nespravedlivě. (Netflix)

Recenze (2)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej časti prvej série sa asi každý divák sám seba pýta, či bol trest pre vodiča Kennetha Fostera primeraný. Z pohľadu texaských zákonov sa dá pochopiť, ale ľudsky to jednoducho nesedí. Takáto legislatíva môže mať v určitých prípadoch výhodu, no u Kennetha to nedáva zmysel. Cieľom trestu je predsa to, aby sa trestanec napravil a bol znova prospechom pre spoločnosť. Avšak 40 rokov až doživotie je extrémne prísna sadzba na to, že nikoho nezavraždil. ()

Vyrida

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý případ bude navždy zahalen rouškou tajemna a dohadů, protože hlavní svědkové jsou většinou mrtví a nějakou výpověď slečny Mary Patrick, která byla přítelkyni zastřeleného pana LaHooda jsem v pořadu nezaznamenal. Kenneth Foster kolem kterého se tato epizoda točí několikrát své výpovědi malinko pozmění či doplní a asi sami vycítíte, že se v tom dosti místy zamotává. Podle mého se pan LaHood jen zastal své přítelkyně. Nejspíše k tomu použil nechvalné gesta a slova a to už na tak rozdováděnou skupinku černochů bylo moc. To jestli rozkaz střílet vydal Foster nebo ne se už můžeme jen čistě dohadovat. Jeho trest 40ceti let jakožto spolupachatel je proto adekvátní. Je mi líto maximálně jeho dědy, který se vnuka už na svobodě nedočká. ()

Reklama

Reklama