Reklama

Reklama

Sběratel Ruben Brandt

  • Maďarsko Ruben Brandt, a gyűjtő (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Slavný psychoterapeut Ruben Brandt je nucen uloupit 13 obrazů klasických mistrů ze světových galerií a soukromých sbírek, aby zaplašil příšerné noční můry, které ho začnou po smrti otce sužovat. A tak se svými čtyřmi nevšedními pacienty vytvoří neohrožený gang lupičů, kteří v pravidelných intervalech úspěšně vykrádají nejslavnější muzea - Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage a MoMa. "Sběratel" se záhy stává nejhledanějším zločincem planety, na jehož dopadení je vypsaná obrovská odměna, která se blíží stovce milionů dolarů. Po celém světě jej pronásledují gangsteři a lovci hlav. Kartel pojišťoven pověří Mika Kowalského, soukromého detektiva a odborníka na krádeže uměleckých děl, aby tento případ vyřešil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (26)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo je Zberateľ Ruben Brandt animovaný presne v tomto štýle je nad slnko jasnejšie, otázka je, koľko divákov zvládne sledovať príbeh s kubistickými postavami, rozumej s troma očami, dvoma tvárami, plochým 2D telom a tak podobne. Príbeh je navyše dosť zmäťočne prerozprávaný, že nejeden sa v ňom stratí, väčším problémom ale je, že vás tým pádom môže prestať zaujímať, o čo v skutočnosti ide. Na druhej strane sa stále niečo deje a tie intertextuálne odkazy je zábavné sledovať. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zásah přímo do černého. Milorad Krstić mě svým celovečerním debutem potěšil. Většina Pixarem odkojených komerčníků bude blekotat o ošklivé animaci, ale já se kochal. Především pak kompozicí, fantazií a originalitou tvůrců, kteří dokázali, že kvalita animace nespočívá v tom udělat objekty co nejvíce podobné realitě, ale je to přesně naopak. Díky animaci je možné vyprávět příběh s nejvyšší možnou tvůrčí svobodou. Z vizuálu jsem vysloveně nadšený a navíc to nebylo jen o něm...ten příběh nebyl vůbec špatný. Vyžaduje trochu víc divákovi pozornosti a trpělivosti (sen ve snu...), ale neměl by to být problém, protože ta vypravěčská poetika se střídá s velmi pěkně a dynamicky natočenou akcí. Maďarská kinematografie má další skvost. PS: je velká výhoda trochu se orientovat v umění, protože je zřejmé, že autoři ho rádi mají a prošpikovali film mnoha odkazy. Když si ale pozorně přečtete o čem Sběratel Ruben Brandt je, užijete si to i tak. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dějově velmi jednoduchý animák, který se snaží zaujmout jak svou vizuální stránkou, tak i vypravěčskou strukturou. Sběratel Ruben Brandt není úplně diváckým snímkem, ale ve víru své imaginace zaostává například za legendární japonskou Papurikou. Pokud vás baví hledat odkazy napříč celým uměleckým spektrem, má vám rozhodně snímek, který už jménem hlavní postavy odkazuje na Rubense a Rembrandta, co nabídnout. Nicméně jedná se o odkazy milé, ale rozhodně nikoliv opojné. Přesto je však celý snímek milou reminiscencí, která se široce obrací k filmům noir, avantgardě i dekadenci. Vizuální stránka i roztodivné postavy se však docela brzy okoukají, a Rubens Brandt bohužel nemám moc co jiného nabídnout. Příběhově je epizodický a divoce přeskakuje mezi scénami, které netrvají tak dlouho jak by mohly. Navíc je i škoda, že snímek, který dokáže po většinu stopáže docela hezky nabourávat klasická divácká schémata, se v jedné z dějově podstatných částí nechá spoutat průměrností a vysvětlení, které poskytuje je až obyčejně doslovné. ()

Alexius321 

všechny recenze uživatele

Pro uměleckého neznalce, který má už dost Marvelovek je tenhle film velice příjemná změna. Animace je velice netradiční v tom nejlepším slova smyslu. Děj zajímavý a akční scény vyšperkované. Pěti hvězdičkám brání jen má osobní neznalost referencí z uměleckého světa, kterými je film pravděpodobně prošpikovaný. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Za mňa nesmierne originálna animácia, tak trošku v štýle Tima Burtona (takže žiadne pekné Disney postavičky, ale skôr dvojhlaví, či mnohookí ľudia), zaujímavý príbeh a najmä množstvo odkazov. A tie sú ďalším bodom, ktoré ma vo filmoch strašne bavia. Diváka nútia k hravosti a tak trošku sa z neho na chvíľu stáva malý detektív.Známy psychoterapeut Ruben Brandt trpí po smrti otca nočnými morami. V snoch sa mu zjavujú desivé výjavy, ktoré súvisia so slávnymi obrazmi. Aby sa ich zbavil, je nútený zoskladať tím zo svojich pacientov, ktorí mu pomôžu spomínané obrazy z tých najznámejších múzeí ukradnúť. V pozadí sa prelína hudba od starej dobrej klasiky, cez jemné japonské ukľudňujúce tóny. Táto rôznorodosť vôbec však nepôsobí rušivo, práve naopak, všetko do seba správne zapadá. Je jednoznačné, že tvorcovia tejto snímky umenie milujú a týmto výtvorom mu vzdávajú veľmi slušnú poctu. Inovatívne, experimentujúce, prinášajúce úplne nový zážitok, na aký ste väčšinou zvyknutí. Prečo o takýchto fimoch vie tak málo ľudí? ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama