Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie vypráví o přičinlivé snaze jedné rodiny získat vše s minimální námahou, nejlépe s pomocí známostí a úplatků. Řezník (V. Menšík) a jeho žena (J. Bohdalová) jsou snaživí, ale veškerý jejich zájem se soustřeďuje pouze na hmotné statky. Proto jim vadí, že se jejich malý syn zabývá něčím tak neužitečným, jako jsou šachy. A dědeček (V. Brodský) v tom kluka ještě podporuje. Rodiče by syna rádi dostali do televize na konkurz a on se tam nakonec opravdu objeví, avšak v nečekané roli… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodina je přímo úžasná, Vladimír Menšík, Jiří Císler a Jiřina Bohdalová v ní sehrají něco, co kdyby bylo třeba samostatnou silvestrovskou scénkou, patřilo by už dávno do zlatého fondu televizní zábavy. Druhá část téhle mikrokomedie bohužel připomíná spíš Bakaláře a ačkoliv není úplně marná, na tu kanonádu fórů z řeznictví se nechytá. Nejzajímavější pro mě asi bylo, že Vlastimil Brodský hraje Menšíkova otce. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Slaboduché dílko poplatné tehdejší hojně rozšířené zálibě v primitivním humoru. Defilé herecké trapnosti, od devótního Císlera až po národem zbožňovaného Menšíka, jehož figurka indolentního řeznického mistra je svrchovaně odpudivá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Menšíkův slovní kulomet by zvládl celý děj v pohodě sám. Ostatní herci v podstatě jen asistují, včetně Brodského, Císlera či Bohdalové. Film směřoval celkem přímočaře do pointy, ale přece jen klasická zápletka dala tušit, jak příběh dopadne. Humoru od začátku do konce ubývalo. Navíc jsme se také zhrozil, že dršťková stojí 3,20 Kčs! ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Šité horkou jehlou, ale se dvěma promile alkoholu v krvi by to mohla být naprosto luxusní zábava, zejména scény s Císlerem... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Me to prislo nejaky takovy trapny... Na vsech bylo videt, ze ta ocekavana pointa je slaba a stejne museli 40 minut varit omacku okolo a to z vody... ()

curil 

všechny recenze uživatele

"Přicházím s pozdravem salám ale i rum", tak to si pamatuju čtyřicet let. Jako vždy vyřídilka Vladimíra Menšíka, bohužel částečně i komunální humor. V tom množství televizních komedií vyprodukovaných v sedmdesátých a osmdesátých letech lehký nadprůměr. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrzuje pravidlo , že kdyby tam hrál  roli otce kdokoliv jiný než mistr Vladimír Menšík , byla by to tuctovka , tenhle génius to pozvedl o 2 třídy výš a s p. Bohdalovou si perfektně nahrávali. Chichot pana Cízlera by se hodil docela do nějakého exploačního hororu a v neposlední řadě přehrávání pana Kostelky v roly režiséra bylo taktéž velice kůl a  husté. Dojem z inscenace vcelku pohodový. ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Někdy si o normalizačních inscenacích říkám: čím blbější příběh, tím větší prostor pro kouzlení hereckých hvězd, aby se divák nenudil... ()

Reklama

Reklama