Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zotavuje se ze zranění, seržant Johnny Meadows (William Terry) si dopisuje s Rosemary Blakeovou, jejíž jméno našel v knize a kterou nikdy neviděl. Johnny sní o dni, kdy se s ní setká. Po návratu do Spojených států cestuje vlakem do městečka Monteflores, kde dívka žije. Ve vlaku se spřátelí s doktorkou Leslie Rossovou (Virginia Grey), která má v městečku převzít ordinaci. Na uvedené adrese nenachází dívku, ale její matku Hildu Blakeovou (Helene Thimig), osamělou ženu s tajemnou minulostí. (ilclassico)

(více)

Recenze (9)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Mann to prostě uměl. Béčková produkce se vším všudy - za málo peněz s podřadnými herci, krátká stopáž, svižné tempo, prostá zápletka s božsky šílenou babkou, co má v rukávech vždy nějaké to překvápko, a šlape to jedna báseň. Trochu mi to připomnělo Lewisův noir My Name Is Julia Ross - těch psychicky labilních postarších dam mezi noirovýma padouchama zas tak moc není, ale když už, tak to stojí za to. http://filmnoirblog.blogspot.com/2009/10/strangers-in-night-1944.html ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej jednoduchý a predvídateľný v každom okamihu, nič zaujímavé sa počas celého filmu nestane a herci sú hrozní a nesympatickí. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Je to krátke (iba 56 minút) má to nízky rozpočet, hrajú tam poslabší herci, odohráva sa to na malej ploche, nevyskytuje sa to v žiadnom filmovom rebríčku, ale napriek tomu, zase nemôžem hodnotiť nízko. Tam, kde by si iní tvorcovia vypomohli k dlhšej stopáži scénami navyše, Antohny Mann to nepotrebuje a zrejme práve preto to pekne odsýpa. Neskorší áčkový režisér, disponujúci obrovskými rozpočtami (napr. Pád Ríše rímskej) Antohny Mann sa ešte len rozbieha, keďže je to prakticky jeho prvotina, avšak jeho talent je už zrejmý. Sympatický, silne mysteriózny príbeh s krásnou gotickou atmosférou má síce námetom, postavami (skvelá psychomaniakálna starena) a aj atmosférou bližšie k hitchcockovskému psychothrilleru než k noiru, ale vôbec to nevadí, skôr naopak. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Namakany kvalitny filmi po 78 rokoch od natocenia. Reziser Mann sa nevenuje prave /1944/ prebiehajucej Druhej Svetovej Vojne, vo filme je Druha Svetova tam kdesi vzadu, vzdialena 1000ce kilometrov. Pekne to vidnoz filmu, ze hrozba vojny je tu len hrozostarsnym tienom, navyse hodne vzdialenym. Tak to mam rad, Druha Svetova je uz preinformatizovana, informacia je moc  nielen to, informacii je prilis vela, a clovek to uz ani nema ako vstrebat. Tiez jeden nemoze vediet vsetko. Hladam filmy, kde Druha Svetova je v uzadi ako hrozostarsny tien tam daleko, predaleko, kde je vojnovy konflikt  vzdialeny 100 -ky a  1000ce km 80 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá záležitosť s názvom, ktorý nekorešponduje s dejom filmu, a s nádychom, ktorá by si žiadal dodať na atmosfére, pretože jedna krivkajúca pani v rokoch je na záporáka trochu málo a prostredie poloopusteného domu mimo civilizácie je nedostatočne využité. Záver zasa pôsobí nevieryhodne. Kladom je aspoň kratšia stopáž, počas ktorej film nestíha nudiť, a vcelku solídne tempo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze Virginia patri k mym nejoblibenejsim a prestoze stopaz je na becko idealni, stejne me to nejak nudilo..tak treba jindy. 3- ()

Reklama

Reklama