Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď hlava rodiny uzavrie dohodu so samotným diablom, zvyšku nezostáva nič iné, ako navštíviť staré rodinné sídlo, v ktorom nájdu potrebné odpovede na všetky nezodpovedané otázky. Každý jeden z nich by však mal byť pripravený na to, že boj s temnými silami prináša v prvom rade utrpenie, ktoré môže byť horšie, než samotná smrť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (56)

POMO 

všechny recenze uživatele

Perfektní masky, gore a démonické vyčínání ve stylu Evil Dead. Bohužel je ale navlečené na rodinné kletbě (jak jinak), které rozkrývání baví max první půlhodinu. Řeší ji totiž jednak pouze rozhádaní adolescenti od vlastních či nevlastních rodičů a hlavně jim scénárista dává do pusou dialogy a do mysle chování, jakoby je sám neměl rád. Ono vás v těch vypečených démonických řežbách i napadne, jestli sám tvůrce filmu nebyl posedlej ďáblem. S nudnou a hystericky otravnou vztahovou omáčkou to pak jde do kytek celé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je nepochybně největší řezník a talent Indonésie a letos řádí už podruhé. May the Devil Take You je solidním mixem Evil Dead, Drag me to Hell a hlavně působí jako návrat do Hongkongu 90. let kdy podobné šílenosti vznikali poměrně často, dnes už velmi raritně. Ve výsledku film překvapivě nejsou takové jatka, jak jsem doufal. Svou prvotinu Macabre už nejspíš nepřekoná a s gore se více vyřádil v nedávném akčňáku Night Comes for Us, přesto na pár chuťovek dojde a takové šťourání se ve vnitřnostech pohřbené mrtvoly, hrátky s VooDoo a scéna, kdy si démon strhne kúži z celého obličeje patří nejspíš k největšímu Highlightu. Je to však poměrně atmosféricky děsivé, intenzivní s gradujícím soundtrackem a vynikajícími masky( Démon je hodně nepříjemný) a má to i velmi dobré tempo, takže ve výsledku jsem spokojen. Slabší herci a průměrný příběh mi zde nevadil, ale někdo se s tím nesmíří. Další zastávka u hororu Dreadout, který uvidíme buď na konci roku nebo až v roce 2019. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je satan, čo dokázal jedným z najlepších hororov desaťročia, neskutočnou jazdou Safe Haven (segment z poviedkového V/H/S 2, ktorý spolurežíroval s Garethom Evansom). Sebelum Iblis Menjemput je celovečerák a situácia mi trocha pripomenula nejakého úspešného poviedkového autora, ktorý si trúfne na horor, no ešte je vidno, že na dlhší rozsah tak úplne nemá, že jeho polom pôsobnosti je poviedka. Napriek tomu nemám to hororové srdce dať tomuto miestami tiež značne šialenému kúsku menej, ako 4*. Proste nemám, zabite ma za to. Pritom konanie postáv skutočne väčšinou viac nedáva, než dáva zmysel a takmer dvojhodinová stopáž je veľmi rozsiahla. Napriek tomu som v Sebelum Iblis Menjemput cítil TOHO Tima, ktorý ma absolútne rozsekal božím Safe Haven, toho hororovca, ktorý sa nebojí prekračovať hranice a ísť na to predsa len trošku inak, než zvyšok žánrovej konkurencie. Takže s prižmúrenými očami 4*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takže potvrzeno: Tjahjanto neumí pracovat s napětím (narozdíl od jeho kolegy Joka Anwara), a když už rozehraje nadějně se tvářící scénu, zabije jí buď bubákem, který vyleze přesně z místa, odkud to čekáte, anebo abnormálně dementní reakcí každé z postav. Režisér všeobecně neumí vytvořit typ hrdinky, na níž by vám aspoň trošku záleželo, a díky těm nářkům a stížnostem (holt rozvrácená rodina, jak jinak), co strká postavám do huby, se ani nelze divit. No a korunu tomuhle bizarnímu divadlu navlékne moment, kdy se jedna postava, utíkající skrz temný les, schová před bubákem za strom - s rozsvícenou baterkou! No ty krávo! Abych furt nehanil, masky jsou fajn. Ale to je pro mě fakt málo. Momentálně tak netuším, jestli mám chuť na dvojku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejprve se mi horor celkem líbil, ale i tak jsem z toho neměl vůbec dobrý pocit a tak jsem dlouho váhal do jaké bodové kategorie ho zařadit. Jelikož mi však film připadal, jako bezostyšná vykrádačka lesního ducha, rozhodl jsem se ho řadit spíše níže. Tedy aspoň se o napodobení pokoušejí, což se jim příliš nepovedlo. Většinu scén totiž sami pokazí svojí schopností budování nějakého napětí a pak také uřvanými špatnými herci. V poslední řadě ještě film natáhli skoro do dvou hodin, na což není dostatek zajímavého obsahu. Abych film jen nekritizoval, tak nepopírám, že se zde nacházejí jisté dobré a občas i mírně strašidelné scény. Příběh je pak víceméně klasický. No na víc než 2 hvězdy to nevidím. 45-50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď hlava rodiny uzavrie dohodu so samotným diablom, zvyšku členov neostáva nič iné, ako navštíviť staré rodinné sídlo, v ktorom nájdu potrebné odpovede na všetky nezodpovedané otázky. Každý jeden z nich, by však mal byť pripravený nato, že boj s temnými silami, prináša v prvom rade utrpenie, ktoré môže byť horšie, ako samotná smrť. Popravde, čakal som to omnoho omnoho horšie. Horory z Indonézie, sú poväčšine na jedno kopyto, no "May the Devil Take You" vôbec nevypálil zle. Samozrejme, samotný nápad v podobe príbehu je na jedno "brďo", no atmosféra je miestami veľmi slušná, technická stránka vrátane masiek výborná (!!!), v tomto smere skutočne niet čo vyčítať, až ma prekvapuje hodnotenie jedného z užívateľov, ktoré by som absolútne nečakal, lebo okrem spomínaných pozitív, dejová linka disponuje minimom hluchých pasáží, kedy by sa niečo nedialo. Takže Ja zdieľam názor, že táto "diabolská vec", si pozornosť diváka, obzvlášť fanúšika horor žánru, rozhodne zaslúži. Navyše, "Netflix" momentálne absolútne váľa svoju konkurenciu, a tak im mile rád "prihodím". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Faust, Popelka, Poltergeist (nejen levitující nábytek, ale především scéna s hrobem), Evil Dead, Vymítač ďábla (divoká postel pobavila) v jednom kotlíku a navrch bubák ve skříni, bubák pod postelí, prokletý sklep, liják, bouře, voodoo panenky, zkrátka jedno klišé přebíjející druhé. Ale protože převládali démoni, respektive posedlost jimi, nikoliv směšní asijští bubáci, tak jsem byl vcelku spokojen. A také se nehrálo na lekačky, nýbrž atmosféru, což jsem zejména ocenil. Pravda, scéna v nemocnici moc strachu nenahnala, za to hledání v domě či cesta lesem jisté napětí měly. Hororový fanoušek se samozřejmě nejspíš bát nebude, ale vizuálně se mi film líbil a výše uvedené snímky neberu tak, že by byly vykradené, spíše jsem měl pocit, že Tjahjanto dal jasně najevo inspiraci a poctu. Chytré bylo také ukázat Satana jen v krátkém záblesku tak, aby nepůsobil směšně. Po dlouhé době mě tento žánr příjemně překvapil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Diabolské horory mám veľmi rád. Tento konkrétne ma zo začiatku aj celkom nadchol, a páčili sa mi aj hororové prvky, teda len niektoré. Napríklad scéna v nemocnici bola výborná. Škoda, že ťamani vlastne ani nepoznajú iných bubákov ako vlasatice. Maska však celkom ušla. Dejová linka ale nebola bohviečo - mysteriózny základ bol zbytočne zmätočný a záver predvídateľný, hoci snaha tu bola. Lepší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To, že Timo Tjahjanto umí už vím dávno, protože jsem snad až na tenhle kousek a jeho pokračování viděl od Tjahjanta všechno. A kromě Killers (2014) mě nikdy nezklamal. Tak doháním rest z jeho filmografie. Nezklamal ani tentokrát. Tjahjanto je prostě ďábel a servíruje tuhle démonickou podívanou u které musí chrochtat blahem i Satan a jeho konkubíny. Dobrej vizuál, dobrej zvuk, hutná atmosféra a jako bonus nějaká ta povedená gore scéna. ,,Obličejová maska" je TOP. Na 5 hvězd to sice není, protože místy je to zbytečně natahovaný (určitě bych ubral pár minut ze stopáže) ale solidní 4 démonický hvězdy si to určitě zaslouží. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Báť sa dá možno len pri úvodnej scéne v nemocnici, zvyšok je sterilný, zúfalo nestrašidelný a miestami nechcene smiešny. Tjahjanto je režisér, od ktorého čakám v tomto žánri veľké veci a takýto výsledok je smutný. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér řezničiny Rumah Dara a brutální, krvavé pecky The Night Comes for Us, přichází s ďábelským Hororem. Právě po filmu The Night Comes for Us, jsem si přál, ať opět takovou brutalitu předvede ve svým dalším Hororu a právě v tomto ohledu jsem mírně zklamán, protože některé scény jdou mimo záběr a to u tohoto režiséra není zvykem. V čem ale zase naopak zabodoval, je celkem dobrý příběh, vynikající masky a dost strašidelná atmosféra. Některé scény fakt výborné - nemocnice, stáhnutí matky do sklepa (nehty auu), Voodoo. Škoda toho Gore, jinak ale spokojenost. (278. hodnocení) ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Indonézská variace na Evil Dead. Timo Tjahjanto je bravurní režisér, jenž má řemeslo v malíku a každým svým novým filmem se zlepšuje hlavně jako scenárista, což byl dřív jeho hlavní kámen úrazu. May the Devil Take You je áčkově natočený horor obsahující vše, co si může hororový fanoušek přát – intenzivní napětí, dusnou atmosféru, psychologické hrátky, přemíru násilí, pod kůži se zarývající strašidelné pasáže a v neposlední řadě i kvalitní praktické gore efekty s minimem CGI. Film má skoro dvě hodiny, ale není v něm moment, kdy by mu vyloženě došel dech. Děsivost postupně graduje a děj se i na relativně malém prostoru slušně vyvíjí. Sice nic originálního, ale takhle nějak si představuji kvalitní moderní horor. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Násilný indonéský horror. Chytrá variace na téma pronásledovaný dům a otázku "může si vás vzít ďábel?". ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ve filmech si často všímám detailů, které nejspíš většina ostatních lidí neřeší. Třeba že černomagická "kněžka temnoty" má paruku a umělé řasy. No potěš prso, okultistka jako noha. Ještě jí scházely silikonové cecky a tetování na zadku. Nebo jsem přemýšlel nad tím, jak musí mít v rovníkovém klimatu taková prdelatá tučnice jako Alfie v těsných riflích děsivě zapařenou panimandu. Ale k věci. Indonéská volná variace na Evil Dead a na filmy o posedlosti není špatná. Tvůrci se snaží o západní "neasijský" šmrnc, jako by se chtěli pochlubit, že v Indonésii (nebo aspoň na Džavě) žijí vcelku moderní, sekularizovaní, západně se oblékající lidé, a ne jenom retardi tlukoucí hlavou směrem k Mekce. Masky démonů jsou hodně dobré a stahování si kůže z obličeje nebo vúdú hrátky s Rubenem a Alfií mě vysloveně potěšily, ale... Ale postavy se chovají debilně a jsou děsně přehrávané (což lze zdůvodnit/omluvit orientální mentalitou), scénář mi přišel poněkud přeplácaný (snaha diváka zahltit horrorovými scénami je tu myslím kontraproduktivní, méně bývá více) a hlavně idiot za kamerou dostává v těch nejlepších chvílích motolici, což mě vytáčelo nejvíc. A kvůli téhle zhovadilosti dám sotva třetí, i když objektivně je to (aspoň pro fandy žánru) film určitě na čtyři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme kolem a kolem, takhle se už dneska moc netočí. Většina duchařin či posedlých hororů se spíš soustředí na atmosféru a bubák jako takový se v nich často jen mihne. O to víc Tjahjanto potěšil. Vyváženě zmixoval všechny žánrové ingredience do kompaktního celku, přidal něco vyzvracené krve či otevřených zlomenin a výborně zafungovaly i voodoo prvky. Jediné, co chybělo, byly lekačky, ale upřímně řečeno zase tak moc jsem je nepostrádal. Samostatnou kapitolou jsou pak masky. Tady je krásně vidět, že když se to umí, tak nejsou potřeba žádné CGI efekty, ale kolikrát stačí trocha make-upu, falešné zuby a kontaktní čočky. Problém jsem měl tak jen s protivným asijským ječením, ale to se díky výše zmíněnému dalo překousnout. Takhle jó. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indonéský snímek „Sebelum Iblis Menjemput“ chce být na jednu stranu atmosférickým, na stranu druhou i celkem brutálním hororem. Myslím, že mu vychází především ta brutální stránka, kdy v některých scénách, i pokud zavřete oči, budete mít velmi nepříjemný pocit v žaludku pouze z toho, co vlastně slyšíte. V tomhle směru je to dobré, dějově bohužel nijak objevné. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh v horore vôbec neprekáža, mimo hlavnej hrdinky je postavený na veľmi pochabých hereckých výkonoch. Timo Tjahjanto potrebuje zapracovať na určitých aspektoch a pevne verím, že sa z tunajších chýb poučí. Som ochotný ísť do druhej časti, pretože atmosféra, strašenie a masky boli skutočne na úrovni. 2/3* ()

topi 

všechny recenze uživatele

Od režiséra takového formátu, jakým Tjahjanto je, bych čekal pořádnou melu. Tohle je úplně nesmyslný a přihlouplý horor, kde demence a jednání postav nebere konce. Navíc tak strašné amatérské výkony tento film zabíjejí úplně. To je jakoby Tv Nova natočila film s koprodukcí Tv Barrandov. Totální ztráta času. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"Boháčem ses stal, teď koukej zaplatit rodinou!" Poprvé, co jsem mírně zklamanej z Timova projektu. Měl jsem tušení, že to nebude úplně ono, proto jsem film odkládal skoro čtyři roky. Masky jsou super, gore strhnutí celého obličeje je až nepříjemně nechutný, ale celkově film působí jako hrozné klišé, obzvláště část s voodo, která mě vůbec neodvařila (spíš jsem se úsměvně zašklebil). Scénář jednoduchý, předvídatelný a celkově postrádá moment překvapení. Ale jako celek, kterej si udrží divákovu pozornost to překvapivě funguje, leč je to takovej Indonéskej Evil Dead. Timovi nejvíc sedne pořádnej vraždící akčnák, jehož řemeslo zvládá jako nikdo jiný, u hororu se drží v těžkým průměru. ()

Reklama

Reklama