Reklama

Reklama

Hotel na břehu řeky

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gangbyeon hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mistr neokázalého filmu, korejský režisér Hong Sang-soo, se vrací se svojí nejnovější melancholickou lidskou komedií. Téměř prázdný hotel v zasněžené krajině. Stárnoucí básník se tu setkává se svými dvěma odcizenými syny. Dvě mladé ženy sem přijíždějí, aby se vyrovnaly se svým vlastním trápením. Jejich osudy se na krátký okamžik protnou, aby se zase rychle rozpojily. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to za srdce beroucí reflexe krásy a smrti. Melancholický film, který vznáší existenciální otázky. Jsou zde mistrně ukázané vztahy mezi postavami. Svazky nejen mezi rodiči a dětmi, ale také mezi přáteli. narcismus, osamělost, láska a ztráty. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále si myslím, že tá čiernobiela svedčí Hongovým filmom viac, hoci v zasneženej krajine sa tomu trošku vytráca perspektíva. Línia s otcom a synmi je funkčná, na Honga zaujímavá, hoci v rámci významovosti neprináša takmer nič nové alebo invenčné. Je to v zásade konverzačka, ktorá funguje kvôli určitej bezprostrednosti. Ženská línia mi príde namontovaná na celý príbeh trošku na silu. Nemá ani správne vyvrcholenie, hoci občas sa tomu podarí doplniť mužskú líniu o zaujímavý prvok. Vo výsledku pozerateľné a trošku iné. Aj v rámci finále, ktoré sa v Hongovej tvorbe objavuje prvýkrát. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Typická kecací záležitost ve stylu předchozích režisérových filmů. Tentokrát se mi ale zdál trochu slabší a váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdičkama. Dějová linka s mužskými postavami byla příjemná, místy i vtipná. Naopak příběh ženských postav byl o ničem a měl jsem pocit, že by se nic nestalo, kdyby byl úplně vypuštěný. Srandovní byl ten sníh, který během jednoho dne dvakrát napadl a roztál, ale filmu s takto nízkým rozpočtem to nemůžu vytýkat. ()

Le.oko 

všechny recenze uživatele

( moc podobne natocenych filmu jsem zatim jeste nevidel a proto se pozdeji vratim prepsat tuto recenzi pokud bude treba ale aspon prozatim se s vama podelim o muj zazitek ). Nadherny poeticky pribeh. ve filmu je minimum pridany hudby, coz umoznuje okolnim naturalnim zvukum zaujmout vyssi roli a tim i nadherne vypomaha vypravet pribeh, ktery uz tak je dosti skromny a navzajem dosti plny. jen jedna melodie hraje v celym filmu ktera se objevi jen v urcitych momentech aby vyplnil az moc melancholicky ticha. Co se tyce vyberu cernobileho obrazu, prijde mi ze to nadherne doplnuje pribeh, vic nez kterykoliv jiny film o stejne tematice co jsem doposud videl. Sice pravda ze film s tak nizkym rozpoctem nemuze byt perfektni v kazdym smyslu, ale co se tyce zpracovani pribehu, tak si myslim ze je i dobre, ze tento film mel tak nizky rozpocet. ()

Reklama

Reklama