Reklama

Reklama

Slušný člověk

  • Francie Je ne suis pas un salaud (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eddie trpí tím, že už nežije s Karine a jejich synem Noamem. Když se jednou v noci vrací domů opilý, je přepaden a ošklivě zraněn. Náhle se stává pro syna hrdinou a pro manželku obětí odporného zločinu. Je požádán, aby se vrátil zpátky domů, a dostane novou pracovní nabídku. Když je však z útoku obžalován Ahmed, který se stane dokonalým obětním beránkem, Eddie se pod tíhou obvinění dostane do pekelné spirály pochybností a lží, což odstartuje jeho nebezpečný pád ke dnu. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (5)

merit1 

všechny recenze uživatele

Napriek názvu filmu je Eddie, ktorý je ústrednou postavou, pomerne sebestredný chlapík. Touto povahovou črtou ničí život sebe, aj ostatným. Je síce obeťou, ale len ťažko sa s ním súcíti, pretože on sám zanecháva za sebou obete. Krivo obviní mladíka, ten však zväčša nepôsobí ako zlomená a nevinná bytosť. Navyše dôkaz na jeho odsúdenie je diskutabilný, čo v divákovi evokuje miernu ľahostajnosť. Eddieho manželka robí všetko pre to, aby dala veciam správny smer, ale je takmer isté, ako jej snaha skončí. Nestavia sa však do role trpiteľky a má isté hranice, čo pôsobí inteligentne a sympaticky. Záver bol napokon zbytočne preexponovaný v snahe dať filmu širší rozmer a väčšiu dramatickosť. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o svědomí bez kladných postav. Zaujali mě Driss Ramdi (obžalovaný Ahmed), věk jsem nezjistil, 35letý Nicolas Duvauchelle (Eddie Moreau) a Johann Soulé (Noam, šéf pobočky Régis), ani jeho věk jsem nenašel. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to drama o dělnické třídě ve Francii. Vydařený debut režiséra. Nevědomky promítání filmu načasoval na listopadové tragické události v Paříži , kdy se přistěhovalci z islámských zemí pokusili vystřílet půl Paříže v kavárnách a na koncertech. Jemně rozvíjí vztahy svých postav se jejich vztekem, odcizením a rasismem.Ochablost Joea je hrozivě všední. Závěr asi bude Francouze šokovat. V říjnu jsem byl na předměstí francouzského Lille v Aubraix velkém jak Pardubice a z původních Francouzů než vymřeli malou porodností zde žilo 5%. Obyvatelé se skládali půl na půl z černochu a Arabů a všichni chodili do velkých mešit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eddie není úplně jednoduchá postava a Nicolas Duvauchelle ho zahrál luxusně. Není totiž úplně chytrej a do toho ani nijak zvlášť nehýří penězi. Takže když dostane do držky od přistěhovalců s tím, že jeden ho pobodá šroubovákem, nenapadne ho, že když osočí jednoho jako útočníka, tak se to proti němu může obrátit. Těžký psychologický film, který je parádně natočený, ukazuje, jaká situace může nastat když Vám nějakej Muslim nebo hnědka dají do držky a Vy u toho skoro zhebnete. Opět silně antiimigrační film, který se ale zároveň snaží být objektivní a neukazovat jen na jednu stranu. Tohle Francouzi umí a už mě vůbec nepřekvapuje, že tolik podobných filmů vzniká hlavně u nich. Za mě palec nahoru. Na Francouze solidní kousek s nejen řádně psychologickým průběhem, ale hlavně brutálním závěrem. A na to jsou mistři. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama