Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaadevadesátiletá Madeleine se rozhodne stanovit datum i podmínky vlastní smrti. Oznámí to své dceři Diane a synu Pierreovi v naději, že je tak co možná nejcitlivěji připraví na svůj blížící se odchod. Pro její děti je to ale šok a v hlavách se jim rozpoutá obrovský zmatek. Madeleine si však až do úplného konce dokáže zachovat důstojnost, zdravý rozum i radost ze života, čímž dá všem - a Diane především - dojemné "poslední ponaučení". (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Hanekeho Lásku, domnívala jsem se, že už nic silnějšího na téma stáří a umírání nepotkám. Tento film není ani tak o umírání, jako spíše o touze umřít důstojně, odejít, dokud ještě zbytky chátrající tělesné schránky umožňují být sám sebou. Ale především je to film o lásce, o lásce k sobě a lásce ke své matce, o boji mezi těmito dvěma láskami, o tom, jestli vlastní mámu dokážeme natolik milovat, abychom si uměli představit dobrovolný život bez ní, nebo jestli budeme sobecky trvat na tom, aby zde s námi byla co nejdéle. Je to láska, když respektujeme něčí dobrovolný odchod ze života a nepokusíme se mu v něm zabránit? Je sobeckost bránit život toho, koho milujeme? Máme právo někoho nutit žít, jen proto že ho milujeme? Doufám, že tento křehký film o hledání odpovědí na existenciální otázky zůstane skryt před zraky hollywoodských producentů a nezasviní ho remakem s tunovou náloží sentimentu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji svou maminku a scénka s řetízkem na krku byla téměř totožná s tou mojí. Nebylo dne, kdy bych ho sundala z krku a jsem ráda, že stále mohu mojí maminku objímat a říkat, jak jí mám ráda............ale tohle většinou ví i beze slov...... ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu základnej koncepcii príbehu sa jedná o veľmi silné a vážne téma. To, že ako nám to servíruje P. Pouzdadoux, je už iná vec. Herecké výkony z pohľadu hlavných rolí sú v poriadku, kapacity vedľajších postáv však nie sú využité. Film, ktorý so svojou témou nejakým spôsobom osloví každého, prípadne na niektoré veci sa bude pozerať trošku z iného pohľadu. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama