Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Jééé ten začátek se rozjížděl pomalu, jako ten nejtlutší rychlobruslař z ČSSD, až jsem začal uvažovat o dvou až třech hvězdičkách. Pak mě najednou něco čaplo za nohy a vláčelo mě to děsivou rychlostí. Byla to atmosféra - nezapomenutelná, dechberoucí atmosféra. Dívalo se na to tak neskutečně, že ani teď si nejsem jistej, jestli jsem to viděl... P.S.: ... Pačína v originálním znění nenahradí ani dabing, co... no prostě dobrej dabing ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Strhující, emotivní a obsahově nesmírně atraktivní a zajímavé drama, dovedené brilantními hereckými výkony Russella Crowea a Al Pacina a precizní režií Michaela Manna téměř k dokonalosti. Hlavní heslo filmu Warning: Exposing the Truth May Be Hazardous je zde předvedeno v celé své "kráse" a současně odpovídá i na to, co všechno jsme ochotni obětovat za pravdu. Jsem opravdu nadšen a hned si dělám další z mála čárek v kolonce nezapomenutelných filmů s nálepkou Natočeno podle skutečné události. 90% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Michael Mann .. Ani jako už několik let bývalého kuřáka mě ty nelibé řeči a debata o škodlivosti kouření nepotěšila. Kouření škodí nejen vašemu zdraví! Řemeslná stránka filmu je bez jakýchkoliv debat výtečná .. ta kamera, režijní vedení, scénář a parádní herecké výkony stojí za vidění a díky nim se dá celá stopáž bez újmy na zdravý přežít. Na rozdíl od času stráveném s cigaretou.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek vyprávějící o závadnosti a návykovosti kouření (mě od toho tedy neodradil :-)). Kvalitní obsazení v čele s Al Pacinem a Russellem Crowem, který byl za svoji roli nominován na Oscara. Velmi zajímavý je fakt, že snímek stojí na skutečné události! Michael Mann pomálinku proniká do režisérské extratřídy a pokud jeho další snímky budou mít alespoň stejnou kvalitu jako Insider, tak to bude bomba a máme se na co těšit. Velmi se divím, že snímek nedostal Oscara za scénář, který je špičkový....... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Michael Mann poněkud minimalističtější, než jsme zvyklí. Stopáž typická, na co jiní tvůrci potřebují celých 90 minut, na to Mannovi stačí "pouhých" 150, což ovšem málokdo snese. Herci předvádějí svůj standard (čti: jako obvykle skvělí). Suma sumárum: za pět to není, ale film je to přesto výborný. Tečka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Jedno z ocenění Emmy, které dostal Lowell Bergman, je vidět v jeho ložnici právě ve chvíli, kdy se chystá poprvé kontaktovat Wiganda. (becki_tu)
  • Postava Jeffrey Wigand (Russell Crowe) byla nominována na seznam Amerického filmového institutu 100 hrdinů a záporáků na místo hrdiny. (Varan)
  • Telefonní číslo, které dává Lowell Bergmann Jeffu Wigandovi je 555-0199. Jde přesně o to samé číslo, které dává Lester Burnham (Kevin Spacey) v práci svému mluvčímu ve filmu Americká krása (1999). (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama